Severinenii, fără amical la Herculane

27 Jan. 2012, 13:58 Pregătiri, amicale

Deși la Băile Herculane se mai pregăteau în această perioadă Jiul Rovinari și FC Hunedoara, Gaz Metan Severin va încheia cantonamentul montan fără să dispute vreun amical. Cele două echipe angrenate în lupta pentru promovarea în Liga a II-a puteau fi adversari care i-ar fi solicitat în teren pe jucătorii lui Marian Bondrea, dar antrenorul craiovean nu e adeptul amicalelor în prima parte a perioadei de pregătire.

La finalul cantonamentului de la Băile Herculane, Marian Bondrea a preferat un altfel de joc, în care-și va împărții elevii în două echipe echilibrate. În funcție de starea vremii, testul respectiv se va disputa fie sâmbătă după-amiaza pe Stadionul „Hercules”, fie duminică dimineața pe „Termo”.

De altfel, Gaz Metan încheie cantonamentul montan la sfârșitul săptămânii, după care jucătorii vor primi două zile libere, iar pe 4 februarie vor pleca în Antalya, unde vor susține și primele partide de verificare din acest an.

„Așa cum am anunțat inițial, nu intenționam să fac vreun amical în cantonamentul de la Băile Herculane. Exista și varianta unei partide de verificare, dar nu știu dacă era posibilă. Echipele prezente la Herculane aveau un program stabilit deja. Noi am venit aici pentru pregătirea fizică. Ninge de trei zile și e greu să lucrăm cu mingea. Condițiile de cazare sunt bune, dar sper să ne ajute și terenul. Cel mai probabil, sâmbătă, vom face un meci între noi. Nu l-aș numi un joc-școală, ci unul de pregătire. În lot sunt 26 de jucători și încercăm să alcătuim două echipe echilibrate. Avem dubluri pe posturi și trebuie să vedem randamentul fiecărui jucător”, a precizat Bondrea. Antrenorul craiovean se va pronunța la sfârșitul cantonamentului și în privința juniorului Alin Rădulescu, sosit luni de la Rapid II București.

Varianta Poiană revine în actualitate

Gaz Metan și-ar mai putea completa lotul și cu mijlocașul mehedințean Cristian Poiană. Aflat deja cu „U” Cluj în cantonamentul din Antalya, jucătorul de 23 de ani a fost redirecționat de antrenorul Ionuț Badea la echipa-satelit, aflată în Liga a III-a. În cazul în care nu va fi reținut în lotul echipei de Liga I, Poiană ar putea reveni în eșalonul secund, după ce în tur fusese integralist la FC Maramureș. De situația fostului jucător de la FC Drobeta s-au mai interesat Chindia Târgoviște, Gloria Bistrița, Alro Slatina, UTA Arad și Luceafărul Oradea.

„Poiană rămâne în continuare o variantă pentru noi, dar sunt mai multe detalii de pus la punct. Dacă lucrurile vor decurge așa cum sperăm noi, jucătorul s-ar putea alătura lotului nostru direct în cantonamentul din Antalya”, a spus președintele Gheorghe Constantin

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

27 Jan. 2012, 13:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă