Serie nouă de jucători testați de ACS Poli cu Giarmata

ACS Poli a disputat sâmbătă primul test al verii, împotriva divizionarei C Millenium Giarmata, în care au evoluat și jucătorii sosiți în probe. Partida împărțită în trei reprize a câte 30 de minute a fost câștigată cu 1-0 de timișoreni după un gol marcat de juniorul Rogoveanu, din penalty. Antrenorul Dan Alexa a testat în ultima parte o nouă serie de puști. Până luni „Chirurgul” e hotărât să facă mult așteptata curățenie în lot.

În prima repriză singura noutate din echipă a fost brazilianul Carlos Eduardo, care a lăsat o impresie bună. Timișorenii nu au reușită însă să înscrie în formula apropiată de cea de bază în poarta echipei care a încehiat pe ultimul loc play-off-ul C4. Au fost și absenți, precum cele ale lui Bărbuț, Boldea și a unui alt nou venit, sârbul Milan Stavric (răcit). Dan Alexa s-a declarat mulțumit de comportamentul jucătorilor la primul test după vacanță.

„A fost primul meci, ca preocupare, ceea ce am vrut eu, să avem posesie și să punem probleme, s-a încercat. Suntem la început, de acum începe pregătirea. A fost o săptămână de reacomodare”, a declarat Alexa la final.

Repriza a treia a fost dedicat unor jucători foarte tineri. Probabil „Chirurgul” l-a remarcat și pe mijlocașul Patrick Niță. Puștiul lui Marcel Băban reușind câteva faze frumoase și a obținut penalty-ul din care Rogoveanu a înscris singurul gol. Au fost și o serie de jucători care au amintit de trialurile din sezoanele trecute. Nume ca Arthur Tăuț (ex-Honved) sau Nicoforel (Milișăuți – Suceava) și-au încercat norocul pe Bega.

„Am vrut să văd mulți jucători noi, care mi-au fost propuși. Chiar azi voi renunța la mai mulți dintre ei. Am avut 30 și ceva de jucători vom rămâne la maximum 25. Vor fi în echipă juniori, care vor juca într-un sistem de rotație. O să am în vedere cât mai mulți care pot să crească… Am văzut câțiva jucători de perspectivă, nu vreau să le dau numele. Ca primă impresie mi-au plăcut 2-3, cei din ultima repriză practic. Probabil aceștia vor evolua și cu Ripensia sâmbăta viitoare”, a precizat Alexa.

În partea secundă au fost testați și tinerii albanezi Merko și Agaliu, dar aceștia deocamdată rămân sub lupă și trebuie să demonstreze că se ridică măcar la nivelul juniorilor din cadrul clubului. „Sunt jucători tineri, cu calități, dar e foarte important să vedem dacă sunt peste ce avem în centrul nostru. Trebuie să fie cel puțin peste ce avem noi”, a mai spus „Chirurgul”.

Sursa: Sport9
Foto de Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă