Semne rele anul are! ASU Politehnica s-a reunit fără niciun transfer cert și cu cinci noutăți sub nivelul echipei! Mulți dintre jucătorii lui Cosmin Petruescu sunt pe picior de plecare

ASU Politehnica e prima echipă timișoreană care s-a reunit, joi dimineața. Deocamdată nu s-au semnat contracte nici de transfer, nici rezilieri, iar în primele cinci zile fotbaliștii vor face câte un antrenament pe zi. Prima ședință de pregătire s-a desfășurat pe terenul acoperit, dar fără încălzire, de la Baza Sportivă 2, pentru ca apoi echipa să iasă pe terenul plin de zăpadă.

Nu au mai venit la Timișoara Călin Popescu și Bogdan Miholca, ultimul cu ruptură de ligamente. Adrian Poparadu s-a pregătit separat în sală și cel mai probabil va semna cu ACS Dumbrăvița, locul 4 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Au privit antrenamentul colegilor de pe margine, îmbrăcați casual, Bogdan Bozian, ofertat de Chișineu Criș, Răzvan Ghinescu, ofertat de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, și Ionuț Plămadă, ofertat și el de Dumbrăvița. De menționat că cel puțin Criș și Dumbrăvița dau și salarii duble față de ASU Politehnica.

Noutățile de la reunire sunt: Bogdan Vasile (mijlocaș defensiv, 23 de ani, trecut pe la Academia Hagi, FCSB U21, FC Voluntari, Zimbrul Chișinău, Dunărea Călărași și ultima dată la Chindia Târgovite), Claudio Kiala (cetățenie olandeză și angoleză, mijlocaș stânga, 21 de ani, Roda JC – Olanda, Daivana – Lituania, San Gwann – Malta, Valdres FK – Norvegia, Patro Eisden – Belgia), Cristian Dros (Republica Moldova, polivalent, 21 de ani, de la Zaria Bălți) și doi fundași dreapta de 17 ani formați la LPS Banatul și ajunși ulterior la Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, Alexandru Pituc și Răzvan Ilan.

Cocoi: „Să avem o prestație bună care să ne mulțumească pe noi și pe suporteri”

Marius Cociu a vorbit despre noutăți. „Ne dorim ca în ceea ce înseamnă viitorul pe această competiție să avem o prestație bună care să ne mulțumească pe noi și pe suporteri. Sunt cinci jucători prezenți. E Bogdan Vasile, un jucător care ultima dată a fost legitimat la Târgoviște. E un băiat venit din Belgia, un băiat venit din Moldova, polivalent, joacă mijlocaș central, fundaș central și fundaș dreapta. Bogdan Vasile e un mijlocaș, iar belgianul e un jucător de bandă. Mai sunt doi juniori, născutți în 2011, de la LPS Banatul, care au fost la un moment dat componenți ai Centrului de Excelență de la Târgu Mureș”, a declarat Cociu.

Cosmin Petruescu admite că vor fi plecări

Politehnica nu pleacă în cantonament, dar din 21 ianuarie, fotbliștii vor fi într-un stagiu centralizat, la Timișoara. „Așteptăm cu nerăbdare reluarea antrenamentelor, chiar dacă e o perioadă care nu este foarte plăcută din punct de vedere al jucătorilor. Dar e o perioadă absolut indispensabilă. În primele zece zile încercăm să ne organizăm administrativ. Din punct de vedere sportiv, încercăm să punem mai mult accent pe readaptare la efort, selecție, teste fizice, teste medicale, după care urmează două săptămâni de pregătire centralizată pe plan local, iar apoi perioada precompetițională deestinată jocurilor de pregătire”, a spus antrenorul Cosmin Petruescu.

Tehnicianul a recunoscut că unii jucători pleacă. „Ne adaptăm, va trebui să găsim variante alternative, atât pentru antrenamente în aer liber, cât și în balon. Dispunem de condiții bune de pregătire bune pentru România. Până în 21 când se intră în pregătire centralizată, vreau să avem în proporție de 90%-95% conturat lotul cu care vom aborda debutul de campionat. Sunt diferiți jucători de care ne vom despărți din diferite motive, le mulțumesc pentru activitatea lor”, a mai spus Petruescu.

Primul amical va fi în 19 ianuarie, cu ultima clasată din Liga a 4-a, FC Bazoșu Vechi. Ultimul meci de pregătire nu fusese anunțat anterior, dar va fi în deplasare, în 16 februarie, în Serbia, la Zrenjanin.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă