Semeghin s-a alăturat Rapidului în cantonamentul de la Poiana Negri

Marius ANGHEL 19 Jul. 2014, 13:41 Pregătiri, amicale
Semeghin s-a alăturat Rapidului** în cantonamentul de la Poiana Negri

Chiar dacă nu se știe cu exactitate când va începe campionatul și câte echipe se vor înscrie la startul viitorului sezon al Ligii a II-a, fotbaliștii Rapidului se pregătesc asiduu în aceste zile pe pantele de la Poiana Negri, acolo unde se află într-un stagiu de pregătire centralizată.

„Antrenamentele au caracter predominat fizic și îmbucurător este că toți fotbaliștii răspund bine la comenzi. Condițiile de cazare, masă și pregătire de aici sunt la superlativ, singurul incovenient este că nu avem unde să ne antrenăm mai mult cu mingea, însă acest lucru îl vom regla după revenirea la Suceava”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Întrucât varianta Gloria Bistrița a căzut, iar gruparea Bucovina Pojorâta își va relua pregătirile abia luni, sucevenii se află în imposibilitatea de a disputa vreun meci amical pe perioada stagiului de la Poiana Negri. „Nu țineam morțiș să jucăm vreun meci test, însă pentru a oferi un moment de relaxare fotbaliștilor, am decis să organizăm un meci între componenții echipei noastre, în ziua de duminică”, a precizat tehnicianul Rapidului.

Tudoreanu: „Semeghin, Bălan și Negru au fost motoarele echipei în ultimii ani”

În altă ordine de idei, Bogdan Tudoreanu a anunțat că a reușit ieri să-l convingă pe Dorin Semeghin, care nu a ajuns încă la un acord cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului, să se prezinte în cantonamentul de la Poiana Negri.

„Nu trebuie să uităm că Semeghin, Bălan și Negru au fost motoarele echipei în ultimii ani. Când avem un jucător ca Semeghin în echipă înseamnă că avem postul de fundaș stânga asigurat și suntem scutiți de a face fel de fel de experimente”, a mărturisit Tudoreanu.

În ce-l privește pe Semeghin, acesta a recunoscut că a fost convins de antrenorul echipei să se alăture lotului Rapidului, chiar dacă tratativele cu șefii clubului pentru prelungirea contractului au intrat pentru moment în impas. „Eu trag nădejde că ne vom înțelege în cele din urmă, de aceea am și acceptat să intru în programul echipei”, a precizat fotbalistul în vârstă de 35 de ani.

Semeghin: „Sunt de patru ani la echipa asta și m-am dedicat total”

Semeghin refuzase inițial să facă deplasarea în stagiul de pregătire de la Poiana Negri. „N-am cerut marea cu sarea, este vorba de 3.500 de lei pe lună. Consider că meritam acești bani pentru ce am făcut pentru Rapid în ultimii ani. Cei din conducere mi-au comunicat însă că au introdus un plafon salarial maxim pe care nu sunt dispuși să-l încalce pentru nimeni. Cu alte cuvinte, dacă-mi convine, bine, dacă nu, tot bine. Nu ne-am înțeles, asta este, vreau să ne despărțim civilizat. Însă nu mi-a picat bine că cei de la club au răspândit ideea, cum că, vezi Doamne, mi-ar fi oferit cel mai mare contract din echipă, iar eu am refuzat. Chiar m-a deranjat lucrul acesta”, a declarat fotbalistul pentru monitorulsv.ro.

„Seme” spune că ar fi fost îndreptățit să primească o sumă de bani mai mare în condițiile în care, spre deosebire de alți fotbaliști veniți în această vară, care provin din alte zone ale țării, el este localnic, așa încât clubul va fi scutit de cheltuieli suplimentare cu cazarea și masa în ceea ce îl privește.

„Sunt de patru ani la echipa asta și m-am dedicat total. N-am făcut nici un moft, sunt un om onest, am pus umărul și la promovarea în Liga a II-a, fără să fiu recompensat în vreun fel pentru această performanță. Am și eu o vârstă, o familie, poate dacă eram junior, aș fi stat pentru banii care mi-au fost propuși. Pe de altă parte, nu mi-a convenit nici faptul că, până la această dată, nu ni s-au achitat primele restante din sezonul precedent, cu toate că alta fusese învoiala”, a precizat Semeghin.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 19 Jul. 2014, 13:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă