SC Bacău a câștigat la limită testul cu Rapid Suceava. Costel Ilie devine îngrijorat, Popovici e mulțumit

Marius ANGHEL 17 Feb. 2016, 11:34 Pregătiri, amicale

Grupările de Liga a II-a Rapid Suceava și SC Bacău s-au întâlnit marți, într-un meci de pregătire pe terenul sintetic din cartierul George Enescu. Câștig de cauză a avut formația vizitatoare, cu scorul de 1-0, la capătul unui joc în care echipa suceveană a arătat că încă se află în perioada de căutări.

Băcăuanii au început mai bine meciul și au schimbat tabela încă din minutul 13, prin Mihălăchioae, cu un șut centrare care a păcălit apărarea suceveană. Rapidiștii au părut incomodați de presingul exercitat de fotbaliștii pregătiți de Cristi Popovici, așa că în primele 45 de minute nu și-au creat decât două ocazii cât de cât periculoase la poarta adversă, ambele cu I. Plămadă în postură de finalizator. În repriza secundă cel mai mult de furcă a avut portarul Rapidului, Hînțescu. Pe faza ofensivă, nou-veniții Dapo Kayode și Stancu au avut pe rând golul egalizator în vârful bocancului, dar au șutat de fiecare dată defectuos. De altfel, nici mijlocașul anglo-nigerian și nici atacantul venit în probe de la FC Olt nu au rupt gura târgului în această întâlnire, așa că antrenorul Costel Ilie a decis să renunțe la serviciile lor.

VEZI un REZUMAT VIDEO al partidei amicale

„Se apropie începutul sezonului oficial și devine îngrijorător pentru noi, deoarece nu reușim să găsim soluții pe posturile deficitare. Ca efort și ca implicare în joc nu am ce să le reproșez băieților, însă e clar că n-am făcut o partidă strălucită, în condițiile în care s-au făcut greșeli mari pe parcursul meciului. Mai avem nevoie de 2-3 fotbaliști și sper să reușim să-i aducem în zilele următoare”, a precizat tehnicianul Rapidului.

Mult mai relaxat a părut la final antrenorul principal al Bacăului, Cristi Popovici, care s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi. „Am dominat jocul, iar acest amical a fost deosebit de util pentru noi, mai ales că la Bacău n-avem la dispoziție un asemenea teren sintetic, care este foarte util în această perioadă a anului. Sunt mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa mea în primele 60 de minute. Știu că rezultatele au mai puțină importanță în intersezon, însă asemenea prestații ne dau speranțe pentru campionat”, a mărturisit Cristi Popovici.

Rapid Suceava a jucat în formula: Hînțescu – D. Bălan (76 Alecsandru), D. Ciobanu (18 Aeroaiei), Velescu, Semeghin – Jitariuc (57 Dapo), Dănilă, Apostol (82 Mateciuc), Gheorghiciuc (46 Luțac, 75 Bîgu) – I. Plămadă (67 Galan), Tudorache (57 Stancu).

SC Bacău a evoluat în alcătuirea: Bg. Miron – Mihălăchioae, I. Ursu, Belecciu, Giurgiu – Adăscăliței – Corban, Dumitriu, Gheorghiu – Vraciu, Nemțeanu. Au mai intrat Ureche, Țintea, Drugă, Ciută, Masella, Burcă, Țuțu, Grumezescu, Ignea, Sahru, Costandache, Dima.

Vineri, pe 19 februarie, Rapid va susține ultimul meci de pregătire din intersezon, în compania formației Bucovina Pojorâta. Pe 27 februarie, în primul joc oficial al sezonului de primăvară, „alb-vișiniii” vor primi pe Areni vizita grupării ACS Berceni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 17 Feb. 2016, 11:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă