Săndoi privește returul cu optimism: „Putem obține rezultate foarte bune”. Ce spune despre prima achiziție, buget și programul de pregătire

Marius ANGHEL 15 Jan. 2019, 13:42 Pregătiri, amicale

Înainte de primul antrenament al Argeșului din acest an, desfășurat ieri, Emil Săndoi a participat și la o conferință de presă, alături de jucătorii Eduard Florescu, Grigore Turda, Cătălin Barbu și preparatorul fizic Dan Vasilică, acesta din urmă fiind nou venit în stafftul tehnic. Antrenorul a vorbit despre perioada de pregătire, despre jucătorii pe care i-a adus și cei pe care mai vrea să-i aducă la Pitești, dar și despre așteptările pe care le are de la retur.

Săndoi a spus că Eduard Florescu, mijlocaș adus de la FC Botoșani, este unul dintre jucătorii pe care și i-a dorit foarte mult: „Băieți așteptau această reunire pentru că vacanța a fost mai mult decât suficientă. Este prima zi de pregătire. Începem cu speranțe pentru acest an și în primul rând pentru acest retur de campionat. Am zis să vină jucătorii foarte tineri din echipă la această conferintă. Barbu este un jucător tânăr, de perspectivă, care a avut evoluții bune de-a lungul campionatului, a reușit să și înscrie câteva goiluri. Turda la fel, a fost unul dintre cei mai constanți jucători. Pe Florescu l-am vrut din tur, dar la vremea respectivă a optat pentru Vitorul, dar acum ni s-a alăturat nouă. Și el este un jucător tânăr și de perspectivă. Asta nu înseamnă că dacă au venit numai jucători tineri, o să jucăm numai cu tineri. Nu va fi așa, vor fi în teren în funcție de randamentul pe care-l vor da. De asemenea, Dan Vasilică este noul preparator al nostru, după ce, la finalul anului trecut, Dan Didiță și-a exprimat dorința de a pleca la Universitatea Cluj. Nu ne-am putut opune și am fost de acord. Ne dorim să formăm un staff tehnic solid”.

La reunirea echipei FC Argeș au fost prezenți 27 de jucători, noutățile fiind Eduard Florescu (ex FC Botoșani), Adrian Udrea, David Vochin, Ionuț Teodorescu, Andrei Nițu, Ionuț Oprescu, toți juniori de la grupele Under 17 și Under 19 ale clubului piteștean.

„Trebuie să ne încadrăm în buget”

Principalul echipei piteștene spune că vor mai veni și alți jucători la echipă: „Ca program, îl știți deja, noi l-am anunțat deja. Ne vom antrena pe plan local două săptămâni, apoi vom merge o săptămână la Curtea de Argeș, vom veni acasă și o săptămână vom merge în cantonament aici, pe plan local, după care vor urma ultimele două săptămâni înainte de reluarea campionatului. Avem câteva jocuri amicale perfectate, dar nu prea multe, lotul este cam același, ca și componență. În perioada asta sunt multe echipe de Liga 1 care renuntă la mulți jucători, vedem pe parcurs ce vom mai transfera. Avem un buget pe care nu trebuie să-l depășim. Trebuie să ne încadrăm în el. Am adus copii de la grupele de juniori. Știți foarte bine că în timpul campionatului am avut multe meciuri amicale cu grupele de juniori pentru a monitoriza jucătorii tineri și de perspectivă pe care-i avem la Centrul de Copii și Juniori. În această perioadă de pregătire ni se vor alătura cinci băieți: Teodorecu, Nițu, Vochin, Oprescu și Udrea care s-a mai pregătit cu noi dar nu a apucat să debuteze. Sunt jucători tineri, 2001, 2002, 2003 și în funcție de cum se vor acomoda la cerințele noastre, este posibil să rămână în continuare alături de noi”.

„Avem jucători de calitate”

Săndoi este convins că FC Argeș poate avea un retur foarte bun de campionat. „Din punct de vedere al condiților crerate, evident în limita bugetului, este destul de bine. Bineînțeles că sunt echipe de liga a doua care merg în pregătire în Antalya sau în altă parte pentru a avea condiții foarte bune de pregătire. Și conducerea clubului nostru a făcut eforturi foarte mari pentru a ne oferi condiții optime. Nu ne putem compara noi cu Universitatea Cluj sau Petrolul, care au bugete mult mai mari și își permit mult mai multe lucruri. Starea mea de spirit trebuie să fie optimistă, indiferent de ce se întâmplă. Și după eșec trebuie să fim optimiști. Trebuie să învățăm din eșecuri. Am avut parte de foarte puține, îmi pare rău că am avut parte și de acelea pentru că au fost nemeritate. Am demonstrat că putem obține rezultate foarte bune cu orice echipă din Liga 2. Am spus că vreau să rămână ceva în urma mea, la Pitești. Eu cred că avem jucători de calitate, jucători care se pot impune. Au și demonstrat-o și cred că putem face o figură foarte frumoasă în retur. Celelalte probleme nu țin nici de conducerea noastră, dacă nu a vrut nimeni să se implice, nu e nimeni vinovat, nici conducerea, nici noi, poate se vor rezolva aceste probleme. Știu că se fac eforturi ca să putem promova, toți și-ar dori să se rezolve, în frunte cu mine”, a mai transmis antrenorul alb-violeților piteșteni.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 15 Jan. 2019, 13:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă