Săndoi nu vrea multe transferuri la FC Argeș: „Vreau calitate, nu cantitate”. Al treilea jucător care e pe picior de plecare de la Pitești

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 15:04 Pregătiri, amicale
Săndoi nu vrea multe transferuri la FC Argeș:

FC Argeș a început de câteva zile pregătirea pentru returul campionatului. Luni, la primul antrenament al grupării alb-violete, a fost prezent și mijlocașul Eduard Florescu care a fost împrumutat de FC Botoșani la Pitești. Antrenorul Emil Săndoi își dorește să întărească echipa cu jucători valoroși și va fi foarte atent în privința celor pe care îi va aduce în următoarea perioadă la echipă.

Tehnicianul a explicat strategia în privința transferurilor și a spus că vrea să aducă doar jucători de valoare care sunt peste cei care sunt acum în lot: „E foarte greu să spun în ce compartiment am mai avea nevoie de întăriri. Noi nu am plecat setați din start pe un anumit jucător. Nu am spus că îl vreau neapărat pe cutare la echipă. Poate sunt echipe care au bugete foarte mari care își permit să ia jucători indiferent de preț. Noi am transferat destui de puțini jucători până când s-a încheiat perioada de transferări din toamnă. Toată lumea se întreba de ce nu luăm și noi cât mai mulți. Eu eram în discuții cu doi jucători, care din punctul meu de vedere, au avut evoluții bune. Mă refer la Rareș Enceanu și Vasile Gheorghe. Am reușit să-i aducem după ce s-a încheiat perioada de transferuri. Consider că au fost două transferuri reușite pentru că au reușit să și înscrie când i-am adus și au ajutat echipa. Enceanu venea după un an și jumate în care nu jucase niciun meci amical și a avut nevoie de o perioadă de timp ca să-și intre în ritm. Ce ar fi însemnat să avem o echipă a doua unde să pregătești jucătorul respectiv după o perioadă mare de inactivitate. Să îți joace două meciuri și după aceea să-l aduci la prima echipă!. Acum este ok. Nu mă intereseasă cantitatea, ci calitatea jucătorilor pe care îi vom aduce!”.

„La noi nu au fost niciodată probleme cu banii!”

Principalul piteștenilor vizează să aducă la FC Argeș doar fotbaliști de Liga 1. „În următoarea perioadă vom mai aduce jucători tineri pe care îi vom verifica. Vrem să vedem în primul rând dacă există perspective. Dacă ne apare posibilitatea de a transfera un jucător bun, de Liga 1, în condițiile pe care putem să le oferim noi, fiți siguri că îl vom lua. V-am dat exemplul lui Enceanu și Vasile Gheorghe care au venit în condițiile propuse de noi. Așa, fiecare își dorește să câștige cât mai mult!. Ca jucător e important să îți iei și banii care ți se promit. La noi nu au fost niciodată probleme de acest gen. Cât li s-a promis, atât li s-a dat. Pentru bugetul pe care îl avem, nu putem să reproșăm absolut nimic. Avem și noi un buget pe care nu avem cum să-l depășim pentru că nu avem de unde să susținem cheltuielile suplimentare respective. Deja au început să cadă mulți jucători de la prima ligă. Va fi o perioadă în care ei o să încerce să-și caute echipe prin străinătate, prin campionate din astea sub nivelul campionatului nostru. Dacă nu reușesc să primească salariile pe care le vor, vom sta și noi la cotitură, cum se spune așa pe românește. Important e să transferăm calitate și nu cantitate. Asta ne interesează. Sunt și cluburi care au bugete mari care spun că vor jucătorul X și nu-i interesează pentru că nu contează suma. Avem și noi un buget pe care trebuie să-l respectăm și îl vom respecta ca de fiecare dată cum am discutat. Și conducerea clubului a respectat ce a discutat cu noi. Eu sunt sigur că la startul returului vom avea un lot omogen și vom fi fi mult mai puternici”, a spus Emil Săndoi la emisiunea Repriza de Sport de la Antena 1 Pitești.

Ureche, pe picior de plecare

Antrenorul lui FC Argeș spune că în câteva zile se va clarifica și situația portarului Andrei Ureche care a apărat în multe partide poarta alb-violeților. Tehnicianul grupării din Trivale spune că gooalkeperul de 19 ani are nevoie de o echipă la care să joace constant pentru a căpăta experiență.

„Zilele următoare vom clarifica și situația lui Andrei Ureche. Este un portar tânăr care are nevoie de cât mai multe jocuri pentru a căpăta experiență”, a spus Săndoi.

În această perioadă precompetițională antrenorul Emil Săndoi a mai renunțat și la fundașul Sorin Tăbăcariu și la mijlocașul Radu Bîrzan, căruia i-a expirat împrumutul de la U Craiova.

Încredere mare în Florescu

Cât despre mijlocașul Eduard Florescu, venit sub formă de împrumut de la FC Botoșani, Săndoi are mare încredere în calitățile și potențialul său. „Va fi un jucător important pentru echipă, la fel ca toți ceilalți. Primii pași în fotbal i-a făcut la FC Argeș. Am fost interesați de mai mult timp să-l readucem la Pitești unde a și făcut junioratul. Chiar și eu am avut discuții cu el în vară. Atunci a optat pentru Viitorul Constanța, apoi pentru Botoșani. Pe undeva îl înțeleg pentru că și-a dorit să joace în prima ligă. Acum am căzut la o înțelegere cu conducerea clubului din Botoșani. Am discutat și cu el pentru că și-a manifestat dorința de a veni la noi, iar mâine sau poimâine va fi perfectat transferul”, a mai spus Săndoi.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 17 Jan. 2019, 15:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă