S-a reunit și FC Hunedoara. Miza e pe juniori

23 de jucători ai FC Hunedoara au participat la primul antrenament al anului. În acest an hunedorenii vor miza pe juniori din propria pepinieră, pentru a se alinia la timp cerințelor Federației Române de Fotbal care în sezonul 20115-2016 va impune ca grupările din Liga a III-a să aibă trei jucători Under 19 pe teren și încă atâția pe banca de rezerve.

Din lotul cu care FC Hunedoara a încheiat turul Ligii a III-a, Seria a IV-a pe locul 8 au lipsit – motivat – gemenii Mihai și Florin Olariu – ambii reținuți de examene la școală – și Rareș Blaga – aflat, în continuare, în convalescență, după o hepatită, acesta putând evolua, dacă totul merge bine, pentru FC Hunedoara, doar la sfârșitul campionatului – dar și Fabian Pop și Daniel Horvat la serviciile cărora s-a renunțat.

La capitolul „achiziții” au fost promovați în lotul mare șase dintre componenții echipei de juniori A1 pregătită de Mircea Alic jr.: Bogdan Butnariu (născut în anul 1998), Andrei Opîrlescu (1996), Gabriel Mercurean (1997), Alexandru Marina (1996), Bogdan Ionicescu (1997) și Erwin Bloj (1997) și a fost acceptat la antrenamente „în probe” Ionuț Mora un atacant de 25 de ani care a a evoluat în campionatul de amatori din Spania.

„În condițiile date, e o adevărată performanță că ne-am reunit și pornim din nou la drum. Spun asta având în vedere că știm cu toții cât de greu e din punct de vedere financiar să susții o echipă, într-un oraș care și asa nu o aduce prea bine. Oamenii, suporterii, trebuie să înțeleagă că noi vrem să facem aici lucrurile cât mai bine, punem accentul pe viitorul echipei, scoatem în față ceea ce produce clubul. Anul acesta vom încerca să integrăm cât mai mulți tineri jucători în echipă, drept dovadă am promovat în lot șase juniori, pentru ca, în sezonul viitor, să încercăm să luptăm pentru promovare cu o echipă tânără formată doar din jucători hunedoreni”, a spus antrenorul principal, Titi Alexoi.

Altfel, mâine, miercuri, 14 ianuarie, este programată vizita medicală anuală iar în continuare „negru-albaștrii” vor efectua pregătirea de iarnă pe plan local în Complexul Sportiv „Michael Klein”.

Legat de programul de jocuri test din intersezon al FC Hunedoara acesta va cuprinde șase-opt confruntări doar cu echipe din „județ” vizate fiind CNS Cetate Deva – liderul din Liga a IV-a Hunedoara – Șoimul Băița și Gloria Geoagiu.

Articol și foto de Sami Tamaș

Pe aceeași temă