Rugby în loc de fotbal

06 Feb. 2012, 12:17 Pregătiri, amicale
Rugby** în loc de fotbal

A fost weekend-ul zăpezii, dar și al rugby-ului. În Cupa Europeană a Națiunilor, România a învins cu 15-7 Portugalia, în timp ce noua ediție a Turneului celor Șase Națiuni a bifat prima etapă. Anglia a întrecut în deplasare Scoția, cu 13-6, iar Franța a cam tremurat în fața Italiei, pe care a depășit-o, grație unui final în forță, cu 30-12. Sportul cu balonul oval n-a poposit însă doar pe stadionul „Arcul de Triumf” sau pe „Stade de France”. Duminică, „Municipalul” băcăuan a găzduit la rândul său, un atractiv meci de rugby, între componenții FCM Bacău, care au înlocuit, timp de 30 de minute, balonul rotund cu cel oval.

În mod normal, duminică la prânz, „galben-albaștrii” trebuiau să susțină o partidă de verificare la Pașcani, contra gazdelor de la CSM. Condițiile meteo extreme au făcut însă imposibilă desfășurarea partidei. „Noi eram gata să facem deplasarea, însă exista riscul să rămânem înzăpeziți la întoarcere, așa că am anulat meciul”, a declarat antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, care a renunțat la jocul-test, dar nu și la ședința de antrenament. Având în vedere stratul mare de zăpadă de pe „Municipal”, Poe a inclus în programul de pregătire de ieri și o inedită partidă de rugby.

„Jucați la mână!”

S-a jucat 11 la 11, ca la fotbal, însă golurile au fost înlocuite de eșeuri, iar placajele s-au dovedit cheia și lacata confruntării. „Vreau să jucați tehnic, la mână și să apelați cât mai rar la jocul de picior”, au sunat indicațiile lui „Lievremont” Poenaru, care a completat ședința de ieri cu nelipsitele reprize de alergări. Tehnicianul băcăuan s-a declarat foarte mulțumit de modul în care s-au pregătit elevii săi în această primă săptămână de cantonament: „Băieții au răspuns bine la comenzi, iar la antrenamentul de sâmbătă, în care am avut un traseu de 10 kilometri, au realizat fără probleme timpii ceruți, în ciuda faptului că au alergat pe un teren solicitant, acoperit cu zăpadă”.

Pregătirea fizică, în grafic

Băcăuanii vor continua partea a doua a stagiului de pregătire centralizată după același tipar, cu câte două antrenamente pe zi: dimineața – alergări, iar după-amiaza – forță. Miercuri, Boghian și compania ar trebui să dispute o partidă de verificare contra unei alte formații de liga secundă, CSMS Iași, însă condițiile meteo pun sub semnul întrebării desfășurarea întâlnirii programate în Copou. „Noi sperăm să putem juca, însă cu vremea nu te poți pune. Cel mai important este că pregătirile se desfășoară conform graficului și că acest cantonament își atinge scopul”, a concluzionat antrenorul Bacăului, Gheorghe Poenaru.

Sursa: Deșteptarea

06 Feb. 2012, 12:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă