Ripensia s-a impus cu greu în fața unui adversar de Liga 3, Dumbrăvița, la ultimul amical al iernii. Pelici încă mai așteaptă un atacant: „Problema rămâne”

Ripensia Timișoara a avut de furcă în ultimul meci de verificare înainte de reluarea campionatului Liga 2, jucat pe arena Electrica, cu CSC Dumbrăvița, și câștigat la scorul de 2-1. Totuși, golul victoriei a venit înainte de fluierul final, din penalty, iar roș-galbenii arată că suferă în continuare fără un vârf de careu autentic.

Meciul a fost destul de disputat, cu o dominare teritorială a Ripensiei, resimțită și la numărul de ocazii. Ambii antrenori și-au mai certat jucătorii, dar remarcăm două fraze savuroase ale lui Sorin Bălu: „Bă, nu mai da diagonale că te distrug” și „Nu fă (n.r. corect este nu face) alunecări în careu, minte-în-colțuri”. În ciuda dominării gazdelor pe Electrica, Dumbrăvița a deschis scorul în minutul 16, prin Jichici.

Viață grea în ofensivă pentru Ripensia

Ripensia a tras tot meciul să revină. Abia în minutul 90, după multe șuturi irosite, Chera a marcat din acțiune. Golul victoriei a venit după un penalty executat la ultima fază, și transformat de Alexandru Neagu.

Ripensia: Moldovan – Lungu, Hecsko, Apro, A. Macrițchii, V. Macrițchii, Călin, Chera, Urvanțev, Tudorache, Popovici
Au mai intrat: Dobrea, Neagu, Sârbu, Benea, Stoi
Antrenor: Alexandru Pelici

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Kovari, Telescu, Podină, Siminic, R. Rus, Mărmăreanu, Jichic, Coroiu, Drăghici, Făgărășanu
Au mai intrat: Smaranda, Morariu, David, Ștefan, Oprea, Enciu, Jinga, Pițuc, Mura
Antrenor: Sorin Bălu

Pelici a rămas cu obsesia să mulțumească fanii, dar nu prin rezultat

Toată iarna, Alexandru Pelici a pomenit despre meciul pierdut în campionat cu Campionii FC Argeș, când suporterii au înjurat echipa, deși nu a fost singura dată când s-a întâmplat. Rămas cu o „trauma”, tehnicianul spune că cel mai important e ca echipa să lupte. „Victoria ar fi bine să vină la fel și în campionat. Chiar dacă la fel, dar să vină. Sunt importante. Primul meci e foarte, foarte important. Am întâlnit o echipă bine organizată, care împletește jucătorii cu experiență cu jucătorii tineri. O echipă disciplinată, arțăgoasă, care ne-a dat din nou gol la o fază foarte ușoară. Am primit din nou gol, la o lipsă de marcaj la un corner, lucru care, din păcate, se repetă la noi. Am încercat să construim, până la finalizare. Acolo păcătuim. Am ratat foarte, foarte mult azi, din nou. Dar e important că nu am cedat. Asta mă bucură. Am arătat determinare și ceea ce am promis suporterilor, cred că se vede deja: nu cedăm până în ultima clipă. Putem să pierdem, putem să egal, putem să câștigăm, dar ce vor vedea e faptul că nu vom ceda lupta”, a spus Pelici.

Perioada de transferuri, aproape de final. Se așteaptă atacant

Luni seară se închide perioada în care se pot transfera jucători pe bani sau împrumut. Ulterior, mai pot fi legitimați doar jucători liberi de contract. Clubul negociază cu un atacant care a mai jucat la Ripensia, dar mutarea nu e încă sigură.

„Problema rămâne. Și astăzi am suferit din cauza asta. Am avut câteva situații, am dus-o până în careu de multe ori. Câștigăm pe de o parte prin utilizarea lui Alex la viteză, tehnicitate și plecări pe culoare. În schimb, pierdem la talie, nu avem atacant, dacă aducem centrări, nu are cine să se lupte cu fundași adverși. Sperăm să se rezolve, s-ar putea să fie o surpriză, pentru că nu e materializată. O repatriere”, a spus Pelici despre acest aspect.

Antrenorul Dumbrăviței a recunoscut dominarea Ripensiei

Sorin Bălu a lăudat jocul Ripensiei. „Un meci reușit. Noi, din punct de vedere defensiv, ne-am descurcat destul de bine. Meciul a fost dominat de Ripensia și-n prima, și-n a doua repriză. Noi am încercat să le ținem piept cât am reușit. Spun eu că a fost un antrenament bun. Ei și-au făcut câteva idei de atac contra unei echipe care a avut ca prim obiectiv să se organizeze foarte bine defensiv, să jucăm pe contra de câte ori am putut. Nu prea am putut de multe ori de multe, dar cel puțin din punct de vedere defensiv ne-am prezentat bine astăzi. Sincer, aș fi vrut să nu pierd, pentru că e important pentru noi să nu pierdem, însă victoria celor de la Ripensia este meritată. Dar am jucat cu o echipă de ligă superioară, care începe sâmbătă campionatul și le urăm succes”, a declarat tehnicianul Dumbrăviței.

Iată bilanțul Ripensiei din amicale: Fortuna Becicherecu Mic (0-1), la Timișoara, Septemvri Sofia (0-0), Flamurtari (2-0), U Craiova 1948 SA (1-1), FK Kit Go Pehcevo (2-1), FC Shkupi (1-1), ultimele cinci disputate în Antalya, Crișul Chișineu Criș (2-2) și CSC Dumbrăvița (2-1), la Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă