Ripensia a pierdut la scor amicalul cu ACS Poli. Mediop a înscris golul de onoare al echipei lui Paul Codrea, antrenor care s-a făcut nevăzut imediat după meci

Marius ANGHEL 25 Jan. 2018, 19:08 Pregătiri, amicale
  • Ripensia Timișoara a pierdut cu 1-4 meciul amical jucat astăzi împotriva prim-divizionarei ACS Poli. Pentru echipa lui Paul Codrea acesta a fost al treilea meci test al iernii.
  • La timișorenii din Liga 1 a jucat și Andrei Enescu, ultima dată la Ethnikos, în Cipru, care va semna cu formația lui Ionuț Popa.
  • Antrenorul îl va aduce și pe Akaki Khubuthia, dar îl va păstra și pe Kayondo Mahadi, ugandez venit în test.

 

Prima repriză a amicalului dintre ACS Poli și Ripensia, desfășurat pe terenul de antrenament al prim-divizionarei, la stadionul „Dan Păltinișanu”, a fost dominată în mare parte de jucătorii lui Ionuț Popa. Aceștia au și reușit să deschidă rapid scorul, încă din minutul 9. Octavian Drăghici a înscris cu capul după o centrare venită de la noua achiziție Enescu. Următorul gol a venit în minutul 37 și a fost tot opera lui Drăghici, iar cu 2-0 s-a și terminat prima repriză.

Ugandezul Kayondo a marcat al treilea gol, în minutul 62, iar ultima reușită a alb-violeților a semnat-o Artean, în minutul 70. Nu s-a terminat însă 4-0, deoarece, pe final, Bocșan l-a faultat pe Mediop. Fundașul lui Poli a primit cartonașul roșu, iar senegalezul a transformat impecabil lovitura liberă.

Kayondo, Enescu, Zaluschi și Khubuthia vor fi păstrați

Noutățile zilei la echipa de prima ligă au fost Enescu, prezent, și Khubuthia, așteptat.

Enescu are 30 de ani, este ca post de bază mijlocaș central și în cariera sa a trecut pe la Steaua, Pandurii, CSM Râmnicu Vâlcea, Sheriff, Gloria Bistrița, Bocs, Mezokovesd (Ungaria), FC Vaslui, Poli Iași, iar ultima data a jucat la Ethnikos, în Cipru.

Khubuthia este georgian, are 31 de ani și este fundaș central de picior stâng. A trecut în cariera pe la Energetik (Belarus), Kedainiai, Silute, Vilnius, Kaunas (Lituania), Gaz Metan Mediaș, Samsunspor (Turcia), Mordovia (Rusia), Petah Tikva (Israel), AOK Kerkyra (Grecia), Michalovce (Slovacia), Dinamo Tbilisi, iar în toamnă a jucat la Mediaș.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Străuț, Melinte, Șeroni, Neagu, Artean, Zaluschi, Enescu, Velcotă, Ciucur, Drăghici
Au mai evoluat: Straton, Vașvari, Doman, Croitoru, Bocșan, Popovici, Bîrnoi, Mahadi, Murariu, Radu, Cochințu

Ripensia Timișoara: Munteanu – Vlădia, Burdeț, Apro, C. Toma, Livan, Mânecan, Zurbagiu, Ungureanu, Dumiter, Matiș
Au mai evoluat: Contra, Semeniuc, M. Toma, Horcea, Popescu, Codrean, Stoi, Tudor, Neamțu, Mediop, Bobină

Popa mai vrea un atacant. Zoran Radu are șanse să ajungă la Ripensia

Ionuț Popa mai caută un atacant și a spus că Zoran Radu poate face față în Liga a 2-a. Mijlocașul ar putea ajunge la Ripensia. „Echipa este obosită acum, pentru că am avut trei jocuri în trei zile, dintre care două deplasări foarte lungi. Dar băieții s-au descurcat bine, mai ales și în ultimele două jocuri, astăzi și la Belgrad, unde am făcut ieri cel mai bun joc, cu echipa clasată pe locul 6 în prima ligă din Serbia. Din păcate, nu am reușit să cristalizez primul „11” pe care l-aș vrea în prima etapă. Atât Munteanu, cât și Cânu lipsesc, sunt accidentați. Sper să se refacă până la ziua jocului. Sper să vină și Akaki și împreună cu Enescu să putem face un lot bun pentru prima etapă. Aș dori un vârf de atac. Am cerut conducerii neapărat un număr 9. Am discutat cu un jucător din naționala Nigeriei, prețul e foarte mare. Salariul de 8-10.000 de euro nu cred că îl putem plăti, dar purtăm tratative”, a declarat Popa.

Paul Codrea s-a făcut nevăzut imediat după meci și nu a mai stat de vorbă cu presă. Ripensia va juca sâmbătă alt amical, cu Centrul Național de Pregătire Timișoara. Pentru ACS Poli, acesta a fost ultimul meci amical înainte de reluarea campionatului Ligii 1.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 25 Jan. 2018, 19:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă