Returul cu maghiarii de la Grosics Akademia s-a terminat cu remiză pentru UTA. Nagy își dorește un mijlocaș de creație: „Mă gândesc la acel număr 10”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 09:56 Pregătiri, amicale

La o zi distanță după ce a revenit din mini-cantonamentul de la Stâna de Vale, Roland Nagy și-a testat din nou jucătorii într-un meci amical, returul cu gruparea maghiară Grosics Akademia Szeged. Dacă în primul joc, desfășurat sâmbătă trecută, în Ungaria, arădenii s-au impus la limită cu 1-0, prin reușita lui Dennis Man, ieri, rezultatul a fost unul strâns, scor 1-1.

Desfășurată pe arena „Motorul”, prima repriză a amicalului cu ungurii s-a terminat la egalitate și fără goluri. Arădenii au dominat teritorial jocul, însă adversarii au opus o rezistență bună și n-au lăsat culoare spre poarta lor. În prima parte a testului, Roli Nagy a început cu: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Z. Radu – Hlistei- I. Radu.

Al doilea mitan a adus pe teren și o altă „garnitură” pentru UTA. S-a început cu Szekely – Polgar, Filaret, Blănaru, Vlad – Dobrean, Jorza – Man, Rus, Petre – Curtuiuș, iar rezultatul s-a văzut și pe tabelă. Sport Arad scrie că oaspeții au fost însă cei care au „lovit” primii, deschizând scorul cu un șut din marginea careului mare, care s-a dus lângă bară. Totuși, jucătorii echipei nou-promovate au replicat rapid, printr-un contraatac al lui Curtuiuș. Atacantul n-a putut fi oprit decât prin fault după ce ajunsese în careu, iar Ciprian Rus a executat perfect de la punctul cu var și a egalat.

Până la final, maghiarii și-au creat două ocazii bune, în una dintre ele au trimis în transversală, dar cei care au încheiat jocul în atac au fost românii, fără rezultat însă pe tabelă.

Nagy: „Avem timpul necesar să ne reglăm în Austria”

„Un rezultat care nu ne-a convenit, pentru că ne dorim să câștigăm tot timpul. Venim după o perioadă de acumulări, din punct de vedere al prospețimii, adversarii sunt mai avansați decât noi, dar nu căutăm motive. S-a muncit, sunt încă lipsuri în joc, sunt mulți jucători noi, însă avem timpul necesar să ne reglăm în Austria”, a spus, citat de sportarad.ro, Roland Nagy. Antrenorul arădenilor încă își mai dorește un mijlocaș de creație în echipă: „Mă gândesc la acel număr 10, om de legătură care să aibă valoarea, personalitatea și dorința de a crește cu echipa. Suntem foarte atenți la jucătorii noi, trebuie să se muleze în ce ne dorim. Cei care au venit până acum sunt dornici de a face în continuare performanță. Vom arăta, încet-încet, altfel. Avem și un nucleu mare de tineri interesanți pentru ce vrem. A venit și Polgar în zona în care n-am avut o dublură pe măsură”, a mai declarat Nagy, care până acum are șapte jucători noi în lot: Miron, Szekely, Gligor, Manea, I. Radu, Z. Radu și Polgar.

„E al doilea meci pe care-l jucăm cu UTA în această vară, ne ajută mult asemenea meciuri în pregătirea noastră pentru campionat. Fotbalul românesc are un stil agresiv și rapid. În general, vorbesc doar de echipa mea, dar UTA are o formație bună”, a spus și Klausz Laszlo, antrenorul grupării din Ungaria.

Ripensia și Șoimii, adversare până la plecarea în Austria

După amicalul de sâmbătă, arădenii au primit liber până luni dimineața, atunci când revin la antrenamente. Pregătirea va continua până în weekendul viitor, atunci când e programat al treilea amical al verii, cu Ripensia Timișoara, pe „Motorul”, sâmbătă, de la ora 10:00. Mai apoi au stabilit un nou test, miercuri, 29 iulie, cu rivalii județeni, Șoimii Pâncota, iar de pe 1 august se vor muta în cantonamentul de zece zile din Austria.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Jul. 2015, 09:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă