Rapidul a pierdut la limită testul cu Ceahlăul. Tudoreanu: „Am dominat jocul în proporție de 70 la sută”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 16:21 Pregătiri, amicale
Rapidul a pierdut la limită testul cu Ceahlăul.** Tudoreanu:

Rapid CFR Suceava a înregistrat primul eșec în meciurile de pregătire, într-o partidă disputată sâmbătă, la Piatra Neamț, în compania formației locale care evoluează în prima ligă, Ceahlăul. Singurul gol al partidei a fost reușit de gazde când mai erau 20 de minute de joc, la o fază în care, după o lovitură liberă, Sialmas a deviat balonul cu capul și l-a trimis în plasa porții lui Rohețki, scor final 0-1.

Totuși, rezultatul final nu reflectă evoluția din teren, rapidiștii dominând jocul în proporție de 70 la sută, cu un presing și o posesie foarte bune, dar și multe ocazii de a marca.

Prima mare ocazie a sucevenilor i-a aparținut lui Sumanariu, jucător ce a rămas singur cu portarul advers, dar a greșit preluarea. O fază controversată a fost și când Golofca a rămas singur cu portarul și a fost faultat din spate în careu de un fundaș nemțean, dar arbitru întâlnirii nu a acordat penalty și nici cartonaș roșu, spre nemulțumirea sucevenilor. Gheorghiciuc a avut și el șansa de a deschide scorul, dar mingea șutată spre poartă a fost scoasă în ultimul moment de un fundaș advers. Înainte de pauză, Semeghin a tras în bară, mingea a revenit la el și a șutat în portar.

Partea a doua a fost ceva mai echilibrată, pe fondul schimbărilor făcute în ambele tabere, cu mai multe ocazii de partea sucevenilor și golul nemțenilor din minutul 70.

„Echipa noastră a făcut un joc bun în care a făcut presing, a avut posesie și și-a creat multe ocazii, dominând jocul în proporție de 70 la sută. Rezultatul final nu reflectă jocul din teren și era bine dacă câștigam, mai ales pentru moralul jucătorilor noștri. În prima repriză am avut un penalty neacordat, la o fază în care Golofca a fost faultat din spate în careu, dar nu s-a dat nimic, deși fundașul advers trebuia să vadă cartonașul roșu. Până la urmă a fost un meci foarte util, în care echipa s-a mișcat foarte bine”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rapid CFR Suceava a început amicalul de la Piatra Neamț în formula Rohețki – Bălan, Ferariu, Sava, Semeghin – Sfrijan, Apostol, Sumanariu, Golofca – Buziuc și Tiron. În minutul 20, Gheorghiciuc l-a înlocuit pe Tiron, iar după pauză au mai intrat în teren Negru, Moroșanu, Vornicu, Spătar, Săvoaia și juniorul Alexandru.

Din lotul rapidiștilor au lipsit cinci jucători, Velescu, Marinkovici, jucător ce are repaus șapte zile, Plecanciuc, ce a fost menajat după accidentarea din meciul cu Dorohoi, Bâgu și Pascal, ultimul fiind răcit.

Miercuri, de la ora 13.00, sucevenii vor susține un nou amical la Piatra Neamț în compania celor de la ACS Bacău, iar sâmbătă vor întâlni în deplasare FCM Dorohoi.

Sursa: Monitorul de Suceava
Foto: Gelu Crăcană

Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 16:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă