Rapid e pe cale să-l repatrieze pe Plecanciuc

Mihai Andries 30 Jul. 2014, 16:59 Pregătiri, amicale
Rapid e pe cale** să-l repatrieze pe Plecanciuc

După venirea lui Alexandru Apostol (Concordia Chiajna), care s-a alăturat ieri lotului pregătit de Bogdan Tudoreanu, dar și a lui Bogdan Straton (FC Clinceni), care și-a anunțat sosirea la Suceava pentru ziua de joi, Rapid Suceava este pe cale să-și întărească centrul apărării cu un nou jucător. De fapt este vorba de o repatriere, iar fotbalistul în cauză este Florin Plecanciuc. Originar din Câmpulung Moldovenesc, Plecanciuc a evoluat în ultimii patru ani în Liga a II-a pentru formațiile Petrolul Ploiești, CSM Râmnicu Vâlcea și Metalul Reșița.

În această vară a încercat o experiență în Republica Moldova, la FC Costuleni, însă nu a fost mulțumit de ce a găsit acolo și a preferat să se întoarcă în țară. Pe fir a intrat imediat fostul său antrenor de la Metalul Reșița, Marian Pană, care a încercat să-l ia la Farul Constanța, însă oficialii Rapidului s-au mișcat mai repede și l-au convins pe jucătorul în vârstă de 26 de ani să se întoarcă acasă.

„Sunt sigur că Plecanciuc va reprezenta un mare câștig pentru noi. Îi cunoaștem calitățile, este un fotbalist foarte bun, iar pe deasupra este și un băiat foarte cuminte”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Portarul Zăvoi a declinat oferta Rapidului

După ce Viitorul Constanța, clubul apărținător, a decis să-l împrumute în viitorul sezon pe Vlad Hânțescu la FC Voluntari, oficialii clubului Rapid Suceava sunt în căutarea unui portar care să-i facă concurență lui Cătălin Pascal. În lotul echipei a fost cooptat în această vară Cristi Butnariu de la Bucovina Rădăuți, însă conducătorii „ceferiști” vor să aducă pe Areni un goal-keeper cu experiență, capabil să se bată cu adevărat pentru postul de titular.

Alb-vișiniii și-au îndreptat prima dată atenția spre sucevenii Mihai Luca (Kosarom Pașcani) și Andrei Rohețki (FCM Dorohoi), însă ambele variante au picat din diferite motive.

Ultimul ofertat a fost Marius Zăvoi, un portar care a mai activat la Rapid în urmă cu un an și jumătate. „Din păcate n-am reușit să ne înțelegem cu Zăvoi la partea financiară. Nu ne rămâne decât să căutăm în continuare, pentru că trebuie să aducem un portar de valoare numaidecât”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Mihai Andries 30 Jul. 2014, 16:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă