Rapid a plecat la munte cu un lot de 25 de jucători. Pe cine au lăsat acasă sucevenii

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 12:49 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii grupării Rapid Suceava vor intra de astăzi într-o nouă etapă a pregătirii de vară, urmând să efectueze un stagiu de pregătire centralizată la Poiana Negri. Din lotul care va face deplasarea la munte fac parte și ultimele achiziții ale grupării sucevene, portarul Vlad Hânțescu (Viitorul Constanța), fundașul Sorin Ciobanu (Metalul Reșița), mijlocașul Cătălin Strugariu (SC Bacău) și atacanții Marco Enciu (Farul Constanța) și Eduard Sandu (FCM Dorohoi), dar și cei șase juniori ajunși pe Areni în această vară, este vorba de portarul Toma Niga (LPS Suceava), fundașii Cătălin Tăutianu (LPS Suceava) și Ionuț Mihai (Dinamo Onești) și mijlocașii Lucian Jitariuc (LPS Suceava), Alexandru Dănilă (Vicov) și Constantin Aeroaiei (Vicov).

„Nu vor veni cu noi însă Claudiu Velescu și Răzvan Bîgu, jucători care, nefiind complet refăcuți, se vor pregăti acasă sub supravegherea secundului Mihai Guriță. Va fi o perioadă de opt zile în care vom pune accent pe acumulările fizice, având în program câte două antrenamente zilnice. Vom beneficia la Poiana Negri și de cele mai bune condiții de refacere, important este să nu apară accidentări și toată lumea să încheie cu bine acest stagiu”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Iată cum se prezintă lotul de 25 de jucători care va urca astăzi la munte:

portari: Vlad Hînțescu, Cătălin Pascal și Toma Niga;
fundași: Daniel Bălan, Constantin Ferariu, Sorin Ciobanu, Radu Sava, Dorin Semeghin, Cătălin Tăutianu, Ionuț Mihai;
mijlocași: Marius Onciu, Dragoș Sfrijan, Ciprian Sumanariu, George Apostol, Adrian Gheorghiciuc, Cătălin Golofca, Alexandru Vrabie, Adrian Vornicu, Cătălin Strugariu, Lucian Jitariuc, Alexandru Dănilă, Constantin Aeroaiei;
atacanți: Mircea Negru, Marco Enciu și Eduard Sandu.

După revenirea de la munte, sucevenii mai au în program patru jocuri amicale: pe 13 august cu SC Bacău, pe Areni, pe 15 august cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, pe 19 august cu Bucovina Pojorâta, pe teren propriu și pe 22 august în deplasare, cu SC Bacău. Startul ediției de campionat 2015-2016 va avea loc pe data de 29 august.

Victorie clară în amicalul cu Știința Miroslava

Altfel, vineri, Rapid a dispus cu scorul de 5-1 de formația de Liga a III-a Știința Miroslava într-un meci de pregătire disputat pe stadionul Areni. Cu acest prilej, în formația suceveană au debutat și ultimele trei achiziții, fundașul Sorin Ciobanu, ultima oară la Metalul Reșița și atacanții Marco Enciu (Farul Constanța) și Eduard Sandu (FCM Dorohoi).

Partida a început în nota de dominare a gazdelor, care au deschis scorul la jumătatea primei reprize prin Enciu, din centrarea lui Semeghin. Golul de 2-0 a venit abia în minutul 66, atunci când Negru a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Golofca. Imediat, Edy Sandu a majorat avantajul rapidiștilor în urma unei frumoase acțiuni personale, pentru ca după alte câteva zeci de secunde oaspeții să marcheze golul de onoare prin Baciu, din lovitură liberă. Minutul 74 avea să aducă cea mai frumoasă reușită a meciului, după ce, abia intrat pe teren, tânărul Plăcintă a prins un șut de senzație de la 25 de metri, care l-a lăsat fără replică pe portarul advers. Ultimul gol al partidei a venit în secvențele de final, Negru realizând „dubla” din pasa perfectă a lui Strugariu.

Rapid (repriza I): Niga (Hânțescu) – Bălan, Ferariu, S. Ciobanu, Semeghin – Jitariuc, Apostol, Onciu, Vrabie – Sumanariu, Enciu.
Rapid (repriza a II-a): Hânțescu (Pascal) – Strugariu, Tăutianu, Sava, Semeghin – Aeroaiei, Gheorghiciuc, Sfrijan, Golofca – Negru, Sandu. Au mai intrat Mihai și Plăcintă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 12:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă