Program spartan pentru jucătorii Mioveniului în cantonamentul de la Cheile Grădiștei. Cum decurge o zi de pregătire sub comanda lui Pelici

Marius ANGHEL 02 Feb. 2017, 14:47 Pregătiri, amicale

CS Mioveni pregătește și în acest an partea a doua a campionatului la munte, la Cheile Grădiștei. Gal­ben-verzii au intrat în perioada de pregătire centra­lizată la începutul săptămânii trecute, iar acum can­tonamentul este pe final. Pregătirea a decurs foarte bine în toată această perioadă, iar staff-ul tehnic al echipei s-a declarat mulțumit de cum au decurs lucrurile.

Alexandru Pelici, Mihai Olteanu, Iordan Eftimie și Iulian Ilie au la pregătire un lot de aproximativ 30 de jucători, din acesta făcând parte și cei șase juniori de la echipa a doua, aflați pe lista comună de jucători și care pot evolua atât la Liga a 2-a, cât și la Liga a 3-a. Jucătorii argeșeni sunt pregătiți cu antrenamentele din cantonamente ale lui Pelici, având parte de același tratament și în vară. Singura diferență este că atunci era o plăcere să faci pregătirea, în timp ce acum frigul este principalul inamic al jucătorilor. Cu toate acestea, îmbrăcați bine, cu căciuli pe cap, fulare la gât și mănuși în mâini, jucătorii Mioveniului trag din greu la Cheile Grădiștei, pentru că la finalul sezonului au o șansă foarte mare, aceea de a promova în Liga 1, dacă vor o­cupa unul dintre primele două locuri ale clasamentului sau chiar și pe al treilea, ce duce la baraj. În momentul de față echipa e pe locul 6, iar distanța nu este foarte mare.

Cântarul și apoi antenament

Revenind la programul spartan instituit în cantonament, banca tehnică a echipei a pus la punct cu atenție fiecare detaliu, jucătorii beneficiind în această locație de toate condițiile necesare pentru a face performanță, pornind de la cazare și masă și continuând cu terenuri de antrenament, sală de forță, refacere cu bazin, saună și masaj. Jucătorii galben-verzi pe toata durata cantonamentului au avut parte numai de zile normale de antrenament, cu o singură excepție, duminică, atunci când du­pă-amiază a fost liber, începând la ora 7:30, cu trezirea. Igiena de dimineață trebuie făcută repede, pentru că la ora 7:45 se face cântarul, fotbaliștii fiind cântăriți, iar greutatea fiecăruia fiind notată în tabel. După cântar, la ora 8:00, se servește micul dejun la restaurantul complexului, fotbaliștii având la dispoziție o oră pentru a mânca. După prima masă a zilei, jucătorii trebuie să pregăteacă primul antreament al zilei, care poate începe fie la 10:00, fie la 10:30, fie la 11:00. În fieare dintre cazuri însă, ședința tehnică durează 90 de minute. Antrenamentul de dimineață a fost făcut în fiecare zi pe terenul sintetic de dimensiuni normale al complexului și a constat în alergări.

La sală sau pe teren

După prima parte grea a zilei, lotul Mioveniului servește la ora 13:00 prânzul la același restaurant, iar apoi, istoviți, jucătorii se duc în camere la odihnă. Nu mult însă, doar până la 15:30, când se trezesc, pentru că la ora 16:00 pleacă la antrenamentul de după-amiază. Acesta s-a desfășurat până acum, alternativ, în trei locații: afară, pe terenul sintetic, în sala de sport sau în sala de forță. În primul caz, a fost vorba de fiecare dată de un antreament tehnico-tactic, în al doilea la fel, iar în al treilea de un antrenament fizic. De fiecare dată, antrenametnele durează câte două ore, până la ora 18:00.

După ce se întorc la hotel, fotbaliștii au la dispoziție o oră și jumătate, până la 19:30, să își tragă sufletul și să facă dus, pentru că apoi trebuie să meargă la cină. După masa de seară, fotbaliș­tii au liber, iar fiecare își umple timpul cu ce vrea, fie joacă o carte, fie joacă un rummy, fie se uită la film sau joacă un joc pe laptop. Stingerea este la ora 22:00, iar aceasta este dată de secunzi, care trec prin fiecare cameră și verifică dacă jucătorii s-au culcat.

Lotul complet

Lotul Mioveniului deplasat la munte a devenit complet la mijlocul săptămânii trecute, la trei zile după ce s-a urcat la munte. Astfel, la Cheile Grădiștei s-a plecat fără trei jucători, Andrei Tirică, Edi Stoica și Daniel Iancu, cei trei fiind nevoiți să rămână la Pitești pentru încă două zile, deoarece au trebuit să mai repete niște analize care nu au ieșit bine prima dată. În această situație au mai fost și alți jucători în precedentele cantonamente, dar nu a fost până la urmă nimic grav.

Duminică au avut liber

După o săptămână plină de antrenamente, jucătorii Mioveniului au avut duminică după amiază liber. Dimineața a fost făcut antrenamentul, iar seara fotbaliștii au fost scutiți fiecare făcând ce vrea. Mulți jucători au fost vizitați chiar și pentru câteva ore de prietene sau soții la munte, după care acestea s-au întors acasă.

Se protejează de frig

Principalul inamic al jucă­torilor în toată această perioadă a fost frigul. Fotbaliștii au găsit însă soluții să treacă cu bine și de acest hop, iar la antrenamente, mulți au apă­­rut mascați, cu căciuli pe cap și fulare la gât și pe față și bineînțeles cu mănuși în mâini. Maseurii au avut și ei grijă ca la fiecare antrenmaente fotbaliștii să aibă la dispoziție câte un ceai fierbinte, care era servit în pauzele dintre antrenamente.

Munca în echipă

Toată banca tehnică a Mioveniului este pe teren la fiecare antrenamente. Fie că este vorba de ședință tehnică pe terenul sintetic, fie că e vorba de antrenament la sală, Alexandru Pelici îi are alături pe secunzii Iordan Eftimie și Mihai Olteanu, dar și pe antrenorul cu portarii Iulian Ilie. Fiecare din ei lucrează însă cu câte o grupă, dar antrenmaentele sunt aceleași, mici excepții făcând portarii.

Meniul fotbaliștilor

Micul dejun: bufet suedez: ouă ochiuri sau fierte, omletă, cașcaval, brînză, salam, șuncă, crenvurști, miere, gem, dulceață, unt, ceai, cafea, apă plată, suc natural, iaurt;

Prânz: supă de găluște/cremă de legume/supă de pui, grill sau cuptor – pulpă de pui dezosată, piept pui, pulpă la cuptor, aripioare, vită (rasol/mușchi), garnitură – rizotto, cartofi naturi/ țărănești, desert – plăcintă cu mere/ brânză dulce/stafide, clătite;

Cina: cașcaval pane/paste/ficăței cu mămăliguță, bulz țărănesc, grătar de pui/vită, friptură la tavă, fructe, câte o bere sau un pahar de vin roșu (rar, la solicitarea antrenorului).

În zi de meci, se mănâncă cu trei – patru ore înainte piept de pui cu paste, plus ciocolată.

Fără probleme medicale

De când a început cantonamentul și până acum, lotul Mioveniului nu s-a confruntat cu probleme medicale. Medicul echipei, Viorel Nicola, este alături de jucători în cantonament și îi monitorizează cu atenție pe jucători. „Din punct de vedere medical, totul este OK până acum. Mai avem de făcut ceva analize la cei noi, dar nu cred că sunt probleme. Nu am avut nicio problemă serioasă până acum încât să am motiv să-i opresc de la antrenamente. În alte dăți au mai fost răciți, unii nu au mai putut duce antrenamentele, dar acum, nu. Singura problemă a fost cu Cioc, care a fost și trimis acasă din cauza unei tendinite”, a spus medicul echipei.

Programul unei zile de cantonament:

# ora 7,30: trezirea
# ora 7,45: cântarul
# orele 8,00 – 9,00: micul dejun
# orele 10,30 – 12,00: primul antrenament
# ora 13,00: prânzul
# orele 13,30 – 15,30: odihnă
# orele 16,00 – 18,00: al doilea antrenament
# ora 19,30: cina
# orele 20,00 – 22,00: program liber
# ora 22,00: stingerea

Lotul de jucători al CS Mioveni:

portari: # Octavian Popescu # Flavius Croitoru # Bogdan Preda # Valentin Sima;
fundași: # Andrei Tirică # Cătălin Alexe # Bogdan Vișa # Ionuț Stoica # Costinel Gugu # Mihai Șchiopu # Andrei Trașcu # Marius Tomozei # Ionuț Burnea # Eduard Stoica;
mijlocași: # Alin Popa # Victor Mazilu # Ionuț Rădescu # Adrian Iamandi # Andrei Neagoe # Ciprian Biceanu # Marius Galan # Ionuț Mîrzeanu # Rareș Lazăr # Alexandru Cioc # Roberto Ayza # Cosmin Piscanu # Daniel Iancu;
atacanți: # Eduard Florescu # Andrei Nilă # Mihai Vintilă # Cosmin Năstăsie # Marius Staicu # Eduard Neacșu # Sebastian Ivan.

Au plecat: Bogdan Stancu (liber de contract), Robert Boboc (împrumut expirat);
Au venit: Andrei Neagoe (Chindia Târgoviște), Cătălin Alexe (Viitorul), Cosmin Piscanu (CSM Râmnicu Vâlcea), Ionuț Burnea (Unirea Tărlungeni);
Juniori de la echipa a doua: Eduard Neacșu, Sebastian Ivan, Andrei Trașcu, Rareș Lazăr, Alexandru Cioc, Valentin Sima.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 02 Feb. 2017, 14:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă