Președintele CJ Bihor: „Inițial am dorit să înscriem echipa în Liga a III-a, dar ne-am gândit că ar fi păcat”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2014, 15:57 Pregătiri, amicale

După ce, luni, conducătorii Consiliului Județean Bihor au semnat documentele prin care au fost alocați 3 miliarde de lei vechi clubului FC Bihor, iar marți la ora prânzului s-a întrunit Adunarea Generală a Asociaților (AGA), pentru a desemna un nou președinte, în persoana lui Viorel Nemeș, la antrenamentul de marți seară al echipei orădene de fotbal au fost prezenți și președintele Consiliului Județean, Cornel Popa, și noul președinte al clubului, însoțiți de omul de afaceri Ioan Cuc, cel care a sprijinit și sezonul trecut echipa orădeană.

Președintele CJ Bihor a ținut să fie prezent, alături de noul președinte al clubului, în vestiarul jucătorilor și apoi și la antrenamentul acestora, pentru a-i asigura pe componenții lotului echipei orădene de susținerea pe care Consiliul Județean o va acorda. Cornel Popa i-a asigurat pe jucători că își vor primii în continuare banii la timp, că are încredere în ei și în antrenor, și că echipa va evolua în continuare în liga a doua.

„Inițial am dorit să înscriem echipa în Liga a III-a, dar ne-am gândit că ar fi păcat, ne-am bate joc de munca jucătorilor și a antrenorilor, dar și față de acest oraș și de suporterii echipei, care este una de tradiție și fanion a județului nostru. Avem încredere în antrenor. Domnul Pelici a făcut treabă bună până acum și avem toată încrederea în el”, a declarat Cornel Popa.

„Ar fi fost păcat să renunțăm acum la club, după ce s-au dat atâția bani. Renunțam acum, și banii pe care i-am alocat până în prezent se duceau pe apa Sâmbetei”, a punctat președintele CJ. Acesta a numit și situația din prezent ca un „moment zero sau un nou început”.

Astfel, după instalarea noului președinte, la FC Bihor se va putea vorbi acum și de cantonament, care este foarte posibil să înceapă chiar în partea a doua a acestei săptămâni, și de formarea unui lot competitiv care să abordeze noul sezon, cu scopul îndeplinirii obiectivului propus, care, conform declarației lui Viorel Nemeș, este menținerea în liga a II-a.

Pe de altă parte, în ceea ce privește înscrierea echipei în eșalonul secund, aceasta se poate face până pe data de 20 iulie, Federația Română de Fotbal prelungind cu 5 zile termenul de înscriere, tocmai pentru că multe formații din întreaga țară se confruntă cu probleme, în special de ordin financiar.

Sursa: eBihoreanul
Foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 16 Jul. 2014, 15:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă