Porți ca pe Arena Națională pe stadionul din Călărași. Nou-promovata Dunărea își modernizează stadionul pentru Liga 2

Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 18:57 Pregătiri, amicale

Complexul sportiv Municipal din Călărași se află în plină modernizare. Autoritățile locale au început lucrările la stadionul din Bulevardul Republicii pe care evoluează formația nou-promovată în Liga a 2-a, Dunărea Călărași. Investiția este una benefică, mai ales că lucrări de modernizare ample, așa cum se întâmplă în aceste zile la arenă, nu s-au mai făcut de 25 de ani. Oficialii călărășeni trebuie să îndeplinească anumite standarde pentru ca echipa antrenată de Ionel Ganea să evolueze în eșalonul secund.

Cele mai multe reparații se fac la micro-hotelul amplasat în incinda stadionului. Muncitorii lucrează din greu pentru a lărgi spațiile pentru vestiare (gazde-oaspeți), camera anti-doping și camera arbitrilor. Până la reunirea lotului, firma care se ocupă de modernizare trebuie să finalizeze lucrările la bazinul de recuperare și saună.

Și suprafața de joc a suferit unele modificări. În primul rând s-au schimbat porțile de joc, iar firma care le-a montat a garantat cu faptul că asemenea porți sunt montate și pe stadionul național.

„Primăria Municipiului Călărași se ocupă de modernizarea complexului Municipal. Pentru a evolua în Liga a 2-a, Clubul AFC Dunărea 2005 Călărași trebuie să respecte niște standarde, astfel că este nevoie de o modernizare completă, cel puțin la micro-hotelul în care sunt cazați jucătorii și acolo unde se află vestiarele, sauna și alte locații special pentru a face performanță”, a afirmat primarul Municipiului Călărași, Daniel Drăgulin.

Oficialii călărășeni au făcut în ultima vreme și anumite investiții la Centrul de copii și juniori. Stadionul unde se pregătesc juniorii are nocturnă, iar în perioada următoare se vor face investiții și în reamenajarea unor spații în care copii să beneficieze de toate condițiile necesare pentru pregătirea lor.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Călărași)

Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 18:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă