Popovici visează la promovare cu Bacăul: „La Sport Club s-a creat un climat propice performanței”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2015, 14:53 Pregătiri, amicale
Popovici visează la promovare cu Bacăul:**

SC Bacău a terminat la finalul săptămânii trecute, vineri, stagiul de pregătire pe care l-a efectuat în ultimele 10 zile la Slănic Moldova. Revenit din acest cantonament, antrenorul echipei din Seria I a Ligii 2 a tras concluziile într-un interviu acordat ziarului Deșteptarea.

Tehnicianul a vorbit despre noile achiziții, de modificarea mentalității elevilor săi după ultimele schimbări efectuate în cadrul clubului, de obiectivul din următoarea perioadă și despre programul de pregătire.

– Domnule Popovici, tocmai ați încheiat stagiul de pregătire centralizată. Cum ați caracteriza perioada petrecută în cantonamentul de la Slănic?
– Așa cum le-am spus și băieților, sunt foarte mulțumit de felul în care ei s-au pregătit la Slănic. Iar asta mă obligă în primul rând pe mine, deoarece, când declari așa ceva în calitate de antrenor, e clar că îți asumi niște responsabilități. S-au antrenat cu conștiinciozitate inclusiv jucătorii pe care eu îi știam cu anumite deficiențe în privința procesului de pregătire. Probabil că au contat foarte mult și schimbările care s-au produs la club în această iarnă, de la forma de organizare la faptul că avem un nou președinte în persoana lui Cristi Ciocoiu. Toate aceste lucruri au constituit și constituie un semnal pozitiv pentru echipă. Acum urmează ca toate aceste schimbări să se materializeze și din punct de vedere financiar.

– Ce ne puteți spune despre nou veniții Ursu, Drugă, Andrei Pavel, Cosmin Negru și Vlăduț Pavel?
– Se leagă de ce spuneam mai înainte: ei au venit cu încredere, deoarece au avut semnale că la Sport Club Bacău s-a creat un climat propice performanței și că se încheagă din nou un grup unit. Pe de altă parte, pot spune că, pentru mine, toți jucătorii sunt ca și nou-veniți, deoarece există o permanentă concurență.

„Am promovat cu Botoșaniul, sper să o fac și cu Bacăul”

– Obiective pentru sezonul de primavară?
– Nu spun o noutate: vreau să intrăm pe teren la fiecare meci cu dorința de a-l câștiga. Am luat echipa de pe locul 11, iar acum ne aflăm pe locul 6. Ce să-mi propun în perioada următoare? Să ajung pe 5? Nu, eu vreau să țintim către locurile 1-3, astfel încât la finalul editiei 2015-2016 să facem pasul către prima ligă. Am promovat cu Botoșaniul, sper să o fac și cu Bacăul.

– Care este situația lui Hurdubei? Despre el s-a vehiculat ideea că ar putea părăsi Sport Club în această iarnă.
– Și el și Rusu sunt în continuare la echipă. Sincer, nu cred că vor pleca, mai ales că ambii ar avea o șansă mare în sezonul de primavară pentru a arăta că pot da mult mai mult, astfel încât să le crească și cota. Am vorbit cu cei doi înainte de cantonament și le-am spus că țin să meargă cu noi la Slănic, urmând ca după perioada de pregătire să ia o decizie. S-au pregătit excelent, iar asta nu poate decât să mă bucure.

Începând de miercuri, SC Bacău, va susține, într-un interval de 10 zile, patru meciuri de pregătire:

11 februarie, ora 12:00, la Piatra Neamț: Petrotub Roman (locul 5 în Seria I a Ligii 3)
14 februarie, la Brăila: CF Brăila (locul 8 în Seria I a Ligii 2)
18 februarie, la Piatra Neamț: Rapid CFR Suceava (locul 2 în Seria 1 a Ligii 2)
21 februarie, la Miroslava: Știința Miroslava (locul 2 în Seria I a Ligii 3)

Băcăuanii vor relua a doua parte a sezonului din Liga 2 de pe locul 6 al Seriei I, ultima poziție ce asigură prezența în play-off. La egalitate de puncte, însă cu o poziție mai jos în clasament se situează Unirea Slobozia.

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 09 Feb. 2015, 14:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă