Popa e tranșant: „Avem nevoie de pregătire, nu de geografie”

14 Jan. 2012, 12:48 Pregătiri, amicale
Popa e tranșant:** „Avem nevoie de pregătire, nu de geografie

Aflați în discuții cu mai mulți jucători care ar putea întări din retur lotul divizionarei secunde din Copou, oficialii ieșeni l-au convins pe Ionel Colonel să accepte postul de preparator fizic. Aceasta este de fapt și una dintre puținele mutări pe care responsabilii CSMS le-au bătut deja în cuie, după ce fostul component al Generației de Aur Florin Prunea a fost instalat la începutul săptămânii președinte executiv al clubului.

Dincolo de tratativele în vederea întăririi lotului demarate de Ionuț Popa încă de la începutul săptămânii trecute, tehnicianul din Copou a anunțat clar că-și mai dorește jucători în zona centrală a terenului.

„Discutăm noi cu mulți jucători, dar este limpede că pentru a nu fi nevoiți să cheltuim la vară sume imense în Liga I, unde sperăm din tot sufletul să ajungem, ar trebui să ne facem o strategie pe termen mediu încă de pe acum. Este indicat să nu riscăm deloc să se repete vreuna dintre greșelile făcute în vară, când unora li s-a dat mână liberă și au făcut totul varză, risipind aiurea peste 100.000 de euro. Chiar de acum trebuie să încercăm să pregătim și startul stagiunii viitoare”, ne-a spus ieri antrenorul principal al CSMS.

El respinge categoric varianta efectuării unui stagiu de pregătire și jocuri peste hotare, convins că nu s-ar câștiga mare lucru dintr-o astfel de deplasare. Dimpotrivă! „Nu ne permitem să pierdem patru zile pe drum, deoarece am rata nu mai puțin de opt antrenamente. Ceea ce contează. Noi vrem să ne pregătim pentru a fi cât mai buni în retur, în care avem nevoie să dăm goluri și să câștigăm meciuri. Nu în ultimul rând, este foarte posibil ca suprafețele de joc pe care am lucra afară să nu fie nici pe departe de nivelul celor din țară, unde vom susține meciurile oficiale, și cu care ar trebui să ne reobișnuim excelent încă din această perioadă de iarnă”, a completat Popa.

În schimb, în privința primului cantonament al perioadei, în care accentul va fi pus cu precădere pe latura fizică lucrurile se vor clarifica săptămâna viitoare, când toată lumea este așteptată la reluarea activității și la finele căreia se va stabili în proporție de 95 la sută și lotul cu care va fi abordat sezonul de primăvară. Președintele Florin Prunea a promis să-l susțină pe antrenor în strategia de a pregăti cât mai bine partea secundă a campionatului, în care CSMS are de recuperat doar trei puncte față de ocupanta poziției secunde, Delta Tulcea, care este și marea contracandidată a ieșenilor la promovare.

„Dacă am fi avut acum la dispoziție pentru transferuri sumele oferite în vară fostului manager Leo Grozavu, făceam o echipă trăsnet, în fața căreia nu putea sta nimeni. Dar din cauză că atunci nu s-a dat dovadă de chibzuință și profesionalism nu mai există acum curajul de a aloca un buget clar pentru achiziții”
Ionuț Popa, antrenor CSMS Iași

sursa: Evenimentul

14 Jan. 2012, 12:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă