Poenaru și-a creionat planul B de pregătiri

07 Feb. 2012, 10:32 Pregătiri, amicale
Poenaru și-a creionat** planul B de pregătiri

De ieri, FCM Bacău a intrat în cea de-a doua săptămână de cantonament. Și a făcut-o în forță, cu un antrenament de intensitate, programat în cursul dimineții: o alergare de zece kilometri pe un traseu solicitant, acoperit cu zăpadă. „Galben-albaștrii” au făcut față provocării, realizând fără probleme timpii necesari, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și la ultima ședință de pregătire fizică de săptămâna trecută. „Mă bucură faptul că băieții trag tare și se încadrează mereu în parametrii ceruți”, a concluzionat antrenorul Bacăului, Gheorghe Poenaru.

Din cauza condițiilor meteo vitrege, băcăuanii au fost nevoiți să renunțe la jocul de verificare de duminica trecută, contra Pașcaniului, iar căderile mari de zăpadă fac ca și testul de mâine, contra lui CSMS Iași să se afle sub semnul întrebării. „Partida de la Iași nu este contramandată. Noi sperăm să putem face deplasarea și să jucăm, însă totul depinde de starea drumurilor și de vreme. Oricum, o decizie finală în acest sens va fi luată miercuri dimineață”, a declarat Poenaru.

Alternativă

Tehnicianul băcăuan a creionat și un plan B de pregătiri, în cazul în care confruntarea din Copou va fi anulată. Astfel, mâine și poimâine, Boghian și Compania vor efectua ședințele de dimineață pe teren acoperit, acolo unde sesiunile de alergare vor fi completate cu exerciții tehnico-tactice. De asemenea, Poenaru ia în calcul și posibilitatea unui antrenament efectuat în Sala de Atletism spre finalul săptămânii: „Cert este că antrenamentele de după-amiază, în care lucrăm forță, vor rămâne tabu, în timp ce ședințele de dimineață vor fi diversificate”.

Meciuri

Poenaru speră ca lotul său de jucători să se afle în grafic cu pregătirea fizică la finalul cantonamentului și, totodată, ca programul jocurilor de verificare să nu sufere alte modificări. „Sunt convins că băieții se vor angaja la efort maxim și pe parcursul acestei săptămâni, astfel încât stagiul de pregătire centralizată să își atingă scopul. Sigur, rămâne această problemă a jocurilor de verificare, însă eu sper ca vremea să se îndrepte și să ne reintrăm în normal și cu meciurile”.

Sursa: Deșteptarea

07 Feb. 2012, 10:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă