Planurile „stegarilor”, date peste cap la revenirea din cantonament. Vineri, brașovenii joacă un amical cu Rapid

Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 11:27 Pregătiri, amicale
Planurile

„Stegarii” au revenit la antrenamente după două zile libere acordate de antrenorul Mihai Stere la finalul cantonamentului din Poiana Brașov. Planurile antrenorului brașovenilor pentru prima zi a săptămânii au fost date însă peste cap de starea terenurilor. Deși ar fi dorit să înceapă pregătirea pe sinteticul de la baza sportivă ICIM, acesta nu a putut fi curățat în totalitate de zăpadă de angajații de la stadion, care au dat la lopată ore în șir. Soluția de avarie găsită de oficialii lui FC Brașov a fost mutarea ședinței de pregătire la balonul din Răcădău. Jucătorii au avut motive de bucurie, pentru că au avut parte de minge, lotul fiind împărțit în trei echipe care au jucat în sistem turneu. La antrenament nu a fost prezent fundașul Mihai Istrofor, care a fost învoit pentru susținerea unui examen.

Pentru marți, Stere a programat două ședințe de pregătire, una axată pe pregătirea fizică, iar după-amiaza, o ședință cu mingea pe sinteticul de la ICIM.

Coman, primul antrenament

La primul antrenament al săptămânii s-a prezentat și Alexandru Coman, jucător care a semnat săptămâna trecută contractul cu FC Brașov. „Am venit să ajut Brașovul să promoveze, vreau să joc și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”, spunea Coman după parafarea actelor.

Șerban a plecat cu Unirea în cantonament la Tușnad

Dorit insistent de cei de la FC Brașov, fundașul central Mălin Șerban a plecat ieri cu Unirea Tărlungeni în cantonament la Tușnad. Chiar dacă cele două echipe au ajuns la un acord, mutarea depinde doar de acordul jucătorilor de la FC Brașov care sunt doriți la schimb de cei de la Unirea, este vorba de Istrofor, Rusu și Moraru.

„Înțelegerea rămâne valabilă, dar totul depinde de cei de la FC Brașov dacă reușesc să-i convingă măcar pe doi dintre cei trei jucători să vină la noi. Imediat după ce jucătorii de la FC Brașov își vor da acceptul, Șerban va pleca din cantonamentul de la Tușnad și va începe antrenamentele sub comanda lui Mihai Stere”, a declarat Kiss Iosif, președintele Unirii Tărlungeni.

FC Brașov i-a ratat pe Tudorie și Carp

Doi dintre jucătorii Stelei, atacantul Alexandru Tudorie și fundașul central Cătălin Carp, au fost doriți în această iarnă de oficialii lui FC Brașov. Negocierile pentru împrumutul celor doi steliști au fost sistate, pentru că pe fir a intrat Mitică Dragomir care îi vrea la FC Voluntari. Șefii lui FC Brașov, Dochița și Pașcu, au fost prezenți ieri la București, unde au discutat cu noul președintele al celor de la Voluntari posibilitatea de a lua ceva jucători care nu intră în vederile antrenorului Ionel Ganea. „I-am dorit pe Tudorie și pe Carp, dar se pare că cei doi vor fi trimiși la Voluntari. Am discutat cu Mitică Dragomir, să vedem dacă vom putea lua ceva jucători de acolo”, a declarat Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov.

Balauru a fost dorit de FC Brașov

Un alt jucător dorit de FC Brașov, dar care are șanse mici să ajungă sub Tâmpa este portarul Dragoș Balauru de la FC Voluntari. Negocierile au intrat în impas, odată cu numirea lui Ionel Ganea la Voluntari. Balauru se certase cu fostul antrenor al ilfovenilor, Gigi Mulțescu, și avea șanse mici să fie păstrat la Voluntari. Situația s-a schimbat radical odată cu numirea lui Ganea, care se bazează pe serviciile fostului portar al celor de la ASA Târgu Mureș, Viitorul și „U” Cluj. Altfel, cei doi conducători de la FC Brașov au fost și la FRF, unde ieri a fost un nou termen al Comisiei de Disciplină în celebrul caz „FC Brașov – Gaz Metan Mediaș”.

Miercuri și vineri, amicale cu echipele lui Ilyeș și Alexa

FC Brașov va susține miercuri al doilea meci amical al iernii. După victoria clară, scor 3-0 cu FC Râșnov, „stegarii” se vor duela miercuri, de la ora 12.00, cu echipa lui Robert Ilyeș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga a 3-a), pe sinteticul de la baza sportivă ICIM.

După acest test de miercuri, vineri, FC Brașov are programat un nou amical, cu Rapid București. Oficialii celor două echipei au convenit ca jocul să se dispute vineri, pe terenul sintetic de la Chiajna. Cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical și înaintea startului campionatului, la Brașov, încheiat la egalitate, scor 2-2 (Daniel Ene, Olteanu, respectiv Robuste și Luque).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 11:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă