Petrolul și-a început al doilea cantonament din Turcia cu 24 de jucători. Costel Enache are două noutăți în lot, printre care un fundaș venit din Liga 1 și care iarna trecută semna cu „U” Cluj

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 12:17 Pregătiri, amicale

Petrolul a mers din nou în Turcia pentru a desfășura al doilea cantonament de iarnă, după ce pe primul îl disputase în perioada 12-24 ianuarie în stațiunea Belek. De această dată, pentru perioada 2-14 februarie, echipa ploieșteană va avea cartierul general la Side.

După o săptămână de antrenamente pe plan local, după revenirea din Turcia, petroliștii s-au întors de duminică în Antalya, pentru cel de-al doilea cantonament al începutului de an. Delegația Petrolului a decolat, duminică după-amiază, de la București, cu o cursă charter în care s-au mai aflat și echipele SCM Gloria Buzău, Viitorul Pandurii și CSM Reșița, iar Costel Enache a re avea la dispoziție un lot alcătuit din 24 de jucători.

Andrei Răuță și Mihai Constantinescu, noutățile din lotul pentru al doilea cantonament

În lotul echipei ploieștene au apărut câteva modificări față de efectivul din primul cantonament. Astfel, noutatea absolută o reprezintă prezența fundașului central Andrei Răuță (24 ani), jucător care a evoluat, în prima parte a sezonului Ligii 1, în 14 meciuri pentru Academica Clinceni. În cariera sa, jucătorul originar din Roman a mai evoluat la Guingamp II, în România a fost adus de Astra, unde nu a apucat să joace în Liga 1, ci doar a fost rezervă în patru meciuri. Ulterior a evoluat în Liga 2 pentru Bucovina Pojorâta, CS Balotești și Academica Clinceni, la formația ilfoveană ajungând în februarie 2018.

La începutul anului 2019, „U” Cluj anunța că a semnat un contract pe doi ani cu Andrei Răuță, care urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2019, însă jucătorul a continuat tot cu Academica Clinceni, echipă cu care a promovat în Liga 1, iar în vară n-a mai ajuns la clubul de pe Cluj Arena. Cel mai probabil, Răuță avea în acel contract semnat o clauză care anula semnătura dacă clujenii nu ajungeau în prima ligă, lucru care nu s-a întâmplat.

De asemenea, în Antalya a fost luat și tânărul Mihai Constantinescu (17 ani), cel care, cu această ocazie, a fost promovat, din nou, de la echipa de Juniori „A” a clubului galben-albastru. Constantinescu s-a mai pregătit cu prima formație și pe parcursul turului de campionat, debutând, de altfel, și în eșalonul secund, în meciul, din deplasare, cu Farul.

Astfel, petroliștii pornesc la drum, în cel de-al doilea stagiu, cu opt jucători eligibili „U19″: Cristian Apostolachi, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Valentin Țicu, Mario Bratu, Daniel Enache, Mihai Nițescu și Mihai Constantinescu.

Față de lotul din primul cantonament, acum au dispărut Alves Da Silva Walace, cu care s-a reziliat contractul, și Ianis Stoica, junior convocat la naționala U18.

Lotul Petrolului în al doilea stagiu din Turcia:

portari: Cezar Lungu, Raul Avram, Cristian Apostolachi;
jucători de câmp: Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Cristian Sîrghi, Andrei Răuță, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Valentin Țicu, Derlis David Mezza Colli, Leonel Pierce, Laurențiu Marinescu, Mario Bratu, Daniel Enache, Mihai Nițescu, Gabriel Deac, Alexandru Saim Tudor, Armando Vajushi, Pol Roige, Mihai Constantinescu, Sergiu Arnăutu, Hamza Younes și Ștefan Blănaru.

Alte cinci amicale pentru Petrolul

În acest stagiu de pregătire din Antalya, Petrolul va disputa cinci meciuri amicale, trei dintre adversari provenind din eșalonul secund al Rusiei: FC Nizhniy Novgorod (4 februarie/ locul 11), FC SKA Khabarovsk (7 februarie/ locul 8) și FC Avangard Kursk (11 februarie/ locul 14).

Un al patrulea oponent va fi liderul ligii a doua din Serbia, FK Graficar Beograd (8 februarie), pentru ca ultimul test, cel de pe 13 februarie, să fie programat în compania unei colege de eșalon, Metaloglobus București.

Până acum, Petrolul a defășurat patru meciuri amicale, toate câștigate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria) și 5-0 cu SR Brașov (Liga 3).

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 03 Feb. 2020, 12:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă