Pentru FC Caransebeș, Antalya e subiect închis. Gugulanii nu mai pleacă în cantonament peste hotare

Miercuri, 28 ianuarie, FC Caransebeș a disputat primul meci de verificare, pe stadionul din Balta Sărată, în compania Metalurgistului Cugir, echipă aflată pe locul doi în clasamentul Seriei a V-a a Ligii 3. Prima repriză a fost controlată de gazde, singurele momente de echilibru înregistrându-se în primele cinci minute ale jocului.

Cel care a dat semnalul de atac a fost Artean, care, în minutul 5, a expediat un șut puternic de la 22 de metri, portarul Gurincu a respins cu piciorul, însă numai până la Boștină, aflat la 8 metri, acesta a șutat din nou, Gurincu a parat iarăși, iar Stancu, aflat pe fază, a reluat peste poartă de la doar 6 metri.


Goal-keeper-ul oaspeților a mai avut o intervenție bună în minutul 12, când a apărat șutul la colțul scurt trimis de Stancu, care a reluat din prima centrarea de pe dreapta venită de la Lupu. Nou-venitul Boștină a avut și el două ocazii de a înscrie, prima în minutul 24, când a reluat cu capul centrarea venită de pe partea stângă, de la Bușu, și în minutul 27, când, angajat de Artean, a șutat din întoarcere de la 18 metri, la ambele faze Gurincu opunându-se golului.

Surprinzător, scorul a fost deschis de ardeleni, în minutul 47, după ce Neagu, aflat pe stânga, l-a angajat în careul advers pe Pintea, acesta învingându-l cu o „scăriță” pe nou-intratul între buturile porții caransebeșene, Coca. În minutul 50 gazdele puteau egala, la faza în care Negoescu a centrat de pe dreapta în fața porții, însă mingea trimisă de Săulescu, din 6 metri, pe lângă portar, s-a oprit în balta din fața liniei porții. Până la urmă egalarea s-a produs, două minute mai târziu, când Negoescu a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitrul Florin Lascu după hențul în careu comis de Crișan. Același Negoescu putea să își aducă echipa în avantaj în minutul 70, însă șutul său de pe partea dreaptă, de la 14 metri, s-a oprit în aceeași baltă care s-a dovedit a fi al doisprezecelea jucător al oaspeților.


FC Caransebeș a început în formula: Pascal – Cotigă, Dinu, Goșa, Bușu, Pârvu, Artean, Lupu, Stancu, Stoica și Boștină, în partea a doua intrând Coca, Manea, Barbu, Precup, Suru, Roman, Poiană și Săulescu.

Antrenorul Cristian Coroian a mizat pe următoarea formulă: Gurincu – Bold, Avramescu, Șt. Radu, Medeșan – G. Goronea, Necșulescu, Cr. Grozav, M. Neagu – Itu, Iovănescu, iar după pauză au intrat Lăncrănjan, Al. Varga, Cr. Kilin, Tăban, Piko, Negru, Crișan și Țili.

Din rațiuni economice, s-a renunțat la cantonamentul din Turcia

„E primul joc de verificare, în care încercăm formule, încercăm să dezvoltăm un anumit tip de joc, în care oboseala e încă mare după cantonamentul încheiat abia sâmbătă… Un joc specific, cu un prim duel pe nămol. Din punct de vedere fizic ne-am atins parametrii zilei, din punct de vedere tactic nu putem discuta, fiindcă, fiind mulți jucători noi, abia ne putem regla din mers, încet, încet. Sâmbătă jucăm cu Giarmata, în deplasare, al doilea amical al nostru. Luni (2 februarie – n.r.) nu mai plecăm nicăieri. Subiectul Antalya s-a încheiat! Nu ne rămâne decât să jucăm, de-acum, cu cine găsim, în nămol”, a declarat după meci antrenorul lui FC Caransebeș, Alin Artimon.

Referitor la rămânerea echipei în localitate, am luat legătura cu președintele clubului gugulan, Cosmin Popovici, care ne-a declarat: „Din rațiuni economice, am hotărât că e mai bine să ne pregătim pe plan local. În următoarea perioadă vom căuta să jucăm cu câteva echipe din zonă, dar ținem legătura și cu CSU Craiova și Pandurii Târgu Jiu, pentru a lega două meciuri mai tari cu ei, ambele în deplasare, dar asta numai după ce aceste echipe se vor întoarce din cantonament”.

Articol și foto de Adi CRÂNGANU

Pe aceeași temă