Pecetea mijlocașilor! Șoimii Pâncota, victorie la scor de neprezentare cu Crișul Chișineu Criș

Marius ANGHEL 02 Aug. 2015, 10:49 Pregătiri, amicale
Pecetea mijlocașilor!** Șoimii Pâncota, victorie la scor de neprezentare cu Crișul Chișineu Criș

După eșecul la limită de miercuri cu UTA Bătrâna Doamnă, Șoimii Pâncota a revenit la victorie în amicale după un sec 3-0 aplicat principalei favorite la promovare din Liga a IV-a, Crișul Chișineu Criș. Toate reușitele echipei din Podgorie au purtat semnătura mijlocașilor, doi dintre ei veniți de pe bancă.

Tabela s-a modificat relativ repede. Pirtea a fost faultat în careu de Mucha, iar Sorin Tarcea (directorul sportiv al „alb-negrilor” care a condus partida în absența „centrarilor” județeni care au susținut testele sâmbătă dimineață) a arătat punctul cu var. Cuedan și-a asumat responsabilitatea și nu a greșit: 1-0. Alex Leucuța a mai avut o bună oportunitate înainte de pauză, pentru ca scorul să fie rotunjit de mijlocașii de bandă introduși pe teren în partea a doua. Florin Gîlcă a marcat ca la antrenament, din 5 metri, după o fază frumoasă lucrată de Marin și Siminic. Concluzia confruntării a scris-o fotbalistul crescut de UTA, Cosmin Farcaș, cu un șut de la 12 metri, ușor deviat de un adversar. La 2-0, Crișul a avut o bună ocazie, prin Sorin Leucuța, care a tras în Bordea din poziție de unu la unu cu acesta. Și masivul Marin, mai bun decât în testul cu „alb-roșii”, a avut șansa golului în urma unei lovituri de cap.

În căutarea celei mai bune formule

Cu excepția lui Marin, care i-a lăsat locul lui A. Leucuța, prim „unsprezecele” pâncotanilor a fost identic cu cel utilizat cu „Bătrâna Doamnă”. „Suntem în căutarea celei mai bune formule, unii pot ieși, alții pot intra până la startul campionatului. Și astăzi au fost jucători care m-au nemulțumit, unii mai mult, alții mai puțin, în principiu aștept mai mult de la toată lumea. Dar, pentru nivelul de pregătire la care suntem, eu zic că nu stăm rău. Încetul cu încetul se conturează o idee de joc, apar automatismele și încă mai avem aproape o lună pentru a mai progresa. Când o să mai scădem intensitatea antrenamentelor, o să dispară și oboseala ce există acum, iar fotbaliștii ar trebui să se exprime și mai bine”, a menționat Ionuț Popa.

Antrenorul „șoimilor” a atins puțin și subiectul sensibil al restanțelor financiare: „Trebuie să recunoaștem că fotbalistul se gândește și la bani și e normal să fie așa. Orice meserie e remunerată, iar ei vor ajunge în curând la zi. Sau cel puțin așa mi-a promis conducerea clubului. În jurul datei de 15 august ar trebui să le rezolvăm o mare parte dintre probleme, dar până atunci trebuie să ne vedem de treabă ca și până acum”.

„Rezultat puțin mincinos, mulțumit de băieți”

În ciuda eșecului, cei de la Criș consideră extrem de util testul din Podgorie. „Eu zic că ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă cu două eșaloane peste noi și mai în față din punct de vedere al pregătirii și omogenității. În joc, nu s-a simțit o diferență atâte de mare, iar rezultatul e puțin mincinos. Oricum, eu sunt mulțumit de băieți, de efortul depus și de implicare, greșelile de la goluri le putem corecta fără probleme până la meciurile de campionat. În schimb, pe faza de construcție și atac, am mai avea nevoie de puțină calitate, sperăm să mai găsim un fotbalist de acest profil”, a punctat și Mihai Roșca.

Antrenorul „alb-albaștrilor” se teme puțin pentru fundașul său, Remus Lung, care a părăsit terenul după ce pâncotanul Marin a căzut cu cele peste 90 de kilograme ale sale peste genunchiul experimentatului fundaș.

Pâncota: Sălăjan – Doda, Pascariu, Rusu, Siminic – Issa, Fuchs – Oprea, Cuedan, Pirtea – A. Leucuța. Au mai jucat: Bordea – Dan, Dubeștean, Costa, Ianc, Ursoi, Gîlcă, Pavel, Lazea, Farcaș, Mitu, Marin.

Crișul: Mucha – Ciornei, Lung, Toseschi, Burlacu – Boldizsar, Iaroș, Petrescu, Kovacs – Turcuș – S. Leucuța. Au mai jucat: Faur, Hadăr, Voștinar, Morariu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Aug. 2015, 10:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă