„Pe vremea lui Chirilă, UTA se afla cu o treaptă mai sus”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jan. 2013, 11:13 Actualizat: 27 Jan. 2013, 11:16 Pregătiri, amicale
„Pe vremea lui Chirilă, UTA se afla cu o treaptă mai sus”

Tradiția nu mai înseamnă aproape nimic în fotbalul românesc. Două fost prim divizionare se chinuie mult în seria de Vest a Ligii a II-a și până la această oră nu știu încotro vor apuca. Vorbim despre Unirea Alba Iulia și UTA, care încă nu s-au reunit și nici nu știu data la care o vor face și dacă o vor face.

La Arad, primul antrenament al anului a fost amânat de două ori și există mari șanse să se mai amâne odată. „Lunea trecută, chiar mă pregăteam să vin la reunire. Noroc că m-am întâlnit cu un cunoscut, care m-a informat că ziarele scriu că vacanța ni s-a prelungit din nou. Este o situație foarte neplăcută, chiar unică în cariera mea de fotbalist sau antrenor. Nu mă gândeam că o să ajung să spun asta, dar, parcă, și pe vremea lui Ionuț Chirilă UTA se afla cu o treaptă mai sus”, ne-a mărturisit Dan Țapoș, antrenorul cu portarii în Calea Aurel Vlaicu.

În schimb, profesional, tehnicianul nu-și face prea multe probleme. „La portari nu este foarte importantă etapa de alergări de anduranță, pregătirea fizică în general. Eu zic că aș avea timp să-mi duc elevii la un nivel bun pentru prima etapă de campionat. Cel mai bun exemplu este cel al lui Amadio iarna trecută. El nu făcuse niciun cantonament, s-a antrenat vreo două săptămâni înainte de campionat și, cu bune cu rele, a prins destule meciuri oficiale. Acum, mai departe, depinde și cu cine voi lucra și, bineînețeles, dacă voi mai lucra la UTA. În condițiile de acum nu mai are rost să ne mințim unii pe alții”, a adăugat Țapoș.

Într-adevăr, antrenorul a luat cunoștiință de punerea pe lista de transferuri a lui Mădălin Smaranda, iar despre Remo Amadio se aude că le fa fi înapoiat celor de la CFR Cluj. Așa stând lucrurile, cei care ar trebui să facă saltul la prima echipă ar trebui să fie juniorii Cioară și Iacob, care au început pregătirea cu UTA II sub comanda lui Dorel Mutică, însă nu și cu Dan Țapoș.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jan. 2013, 11:13 Actualizat: 27 Jan. 2013, 11:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă