Pânzaru a aflat pe ce jucători se va baza din vechiul lor și unde are nevoie de întăriri. Mitrea a refuzat să semneze un nou contract

Marius ANGHEL 04 Jul. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale
Pânzaru a aflat pe ce jucători se va baza din vechiul lor și unde are nevoie de întăriri.** Mitrea a refuzat să semneze un nou contract

Sâmbăta trecută, Dacia Unirea a încheiat prima săptămână de pregătire, iar duminică jucătorii au avut o zi de pauză, lotul urmând a se reuni în această după-amiază. Perioada de readaptare la efort se va încheia la jumătatea acestei săptămâni, apoi jucătorii vor intra într-un cantonament centralizat cu două antrenamente pe zi.

La ultimul antrenament al săptămânii trecute, de la care a lipsit portarul Cristian Mitrea, care nu mai dorește să joace la Dacia Unirea, a participat un jucător nou, Daniel Lovin, un mijlocaș central de 23 de ani format la Oțelul Galați, care în sezonul trecut a evoluat în Liga a III-a, la Sporting Liești. Acesta a început, ca de obicei, cu alergări, exerciții de stretching pentru încălzire și flexibilitate.

În partea a doua a ședinței de pregătire lotul a fost împărțit în două și a urmat un joc școală 10 la 10. La echipa în roșu au evoluat Olaru – Chiriac, Olenic, Moroianu, Stănciulescu – Petean, Lovin, M. Iordache – Pușcașu, Mucuță, iar la cea în albastru, Leu – Niță, Ivan, Ghiocel, Frunză – D. Oprea, P. Ioan, Necoară – Muscă și Dima. Meciul a fost spectaculos, jucătorii nu s-au menajat de loc, iar la un moment dat, a fost nevoie chiar de intervenția kinoterapeutului Doru Șerban care a trebuit să-i acorde îngrijiri lui Cătălin Stănciulescu. Fundașul a revenit în teren, însă echipa sa a pierdut cu 4-1. Paul Ioan a deschis scorul pentru formația în albastru, iar după o acțiune personală, Niță a marcat un gol spectaculos, pentru 2-0. Pușcașu a redus din diferență, însă Petean și Mucuță nu au reușit să restabilească egalitatea. Celelalte două goluri ale formației în albastru, la care a evoluat și directorul sportiv, Sorin Frunză, au fost înscrise de Marius Dima.

„Suntem încă în perioada de readaptare la efort, pe care toți jucătorii o tratează cu mare atenție. Greul va începe abia de miercuri, când vom intra în cantonamentul centralizat. Important pentru noi însă a fost situația contractuală a jucătorilor, dar s-a încheiat și aceasta, majoritatea au semnat. Acum știm pe ce posturi suntem descoperiți. Noi căutările le-am făcut, avem soluții, așteptăm să vedem cum se vor finaliza discuțiile cu autoritățile locale și, în funcție de rezultatele obținute, vom alege calea de urmat”, a declarat Alin Pânzaru.

Antrenorul a mai spus că a stabilit și prima adversară din perioada meciurilor de verificare, aceasta fiind Dunărea Călărași. „Concomitent cu antrenamentele vom disputa și meciuri de verificare, primul va fi sâmbătă cu Dunărea Călărași. Deocamdată, nu am stabilit locul unde se va juca, însă cred că partida va avea loc la Brăila”, a mai spus Pânzaru.

Mitrea nu și-a prelungit contractul cu Dacia Unirea

Cristian Mitrea s-a prezentat la reunirea lotului Daciei Unirea, însă după discuțiile purtate cu conducerea clubului portarul, care în sezonul trecut a evoluat în 29 de meciuri, toate în calitate de titular bifând 2.610 minute pentru gruparea de la Dunăre, a decis să nu-și mai reînnoiască înțelegerea cu echipa antrenată de Alin Pânzaru. „Mitrea nu mai vrea să joace la Brăila, iar noi nu-l putem ține cu forța, așa că i-am dat drumul. Nu știu unde a plecat. Acum trebuie să găsim și un portar”, a spus la finalul antrenamentului Valentin Avramescu, președintele clubului brăilean.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 04 Jul. 2016, 12:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă