Oprița, cel mai sonor nume din lotul pe care juveții l-au deplasat în Serbia

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 12:51 Pregătiri, amicale

Stagiul de pregătire în București s-a încheiat sâmbătă pentru formația alb-albastră, o dată cu amicalul cu CS Balotești, scor 0-1. Sâmbătă dimineața, lotul Științei s-a deplasat spre Severin, de unde ieri a trecut granița în Serbia, urmând ca până pe 2 august să se antreneze la Zlatibor.

Aceasta este cea mai căutată stațiune montană din Serbia, situată în Alpii Dinarici, aproape de granița cu Muntenegru, la peste 1000 de metri altitudine și la 180 de kilometri de Belgrad. Zlatibor este locul obișnuit de cantonament al campioanei României la handbal masculin, HCM Constanța, dar și al mai multor echipe de baschet din Liga Națională.

În Serbia, craiovenii vor susține și patru meciuri amicale, pe 24, 27 și 29 iulie și 1 august. La revenirea în țară, craiovenii mai au programat un alt stagiu montan.

Oprița: „Sper să reușim să promovăm”

Înainte de plecarea în Serbia, lotul Științei a fost completat cu un jucător experimentat, fostul atacant de la Steaua, Dinamo și Petrolul Ploiești, Daniel Oprița. La 31 de ani, Daniel Oprița tocmai s-a despărțit de fosta echipă a lui Dorinel Munteanu, Mordovia Saransk și va evolua în sezonul următor pentru echipa de pe „Ion Oblemenco”. Oprița a mai fost aproape de a semna cu Știința în urmă cu 10 ani, pe vremea când evolua la CSM Reșița, însă conducătorii Stelei au reușit să-l transfere.

„Am discutat cu oamenii de la Craiova, am ajuns la o înțelegere, sâmbătă o să plec cu ei în cantonament în Serbia. Sper să reușim să promovăm. Trebuia să rămân în Rusia, dar a plecat Dorinel și nu am mai apucat să semnez contractul. Fanii să fie alături de echipă și să spere că va reveni acolo unde a fost” a spus Oprița.

Acesta a fost căpitan al Petrolului în urmă cu doi ani, când formația prahoveană promova în Liga I. Pe când evolua în Ghencea, Oprița a suferit o gravă accidentare într-un meci cu Universitatea Craiova pe „Ion Oblemenco”, încheiat 0-0, după o intrare a lui Mihai Dina.

Craioveanu: „În 3-4 ani ne batem la titlu”

Venit din Spania special pentru a fi alături de alb-albaștri, Gică Craioveanu a asistat vineri seara la amicalul Științei cu CS Balotești, alături de președintele Pavel Badea, de fostul conducător al echipei din Bănie, Ovidiu Costeștin și de colegul său din linia de atac a Craiovei în anii 90, Eugen Neagoe, secundul lui Victor Pițurcă la echipa națională.

Campion cu Universitatea Craiova în 1991, Gică Craioveanu are mare încredere în proiectul inițiat de autoritățile locale. Fostul dublu golgheter al României a acceptat funcția de director de imagine al clubului CS Universitatea și este convins că suporterii din Bănie vor fi în număr mare aproape de echipă.

„Aveam nevoie de o echipă, aveam nevoie de iluzii. Nu ne puteam permite să mai stăm încă un an sau doi fără fotbal la Craiova. Sunt convins că Universitatea va face o figură frumoasă și va atrage tot publicul din Craiova. Va fi echipa suporterilor, nu echipa unuia sau altuia. Într-un an sau doi îmi doresc să ne batem cu Steaua, cu Dinamo, cu Rapid pentru cupele europene și, de ce nu, poate în 3-4 ani pentru câștigarea campionatului. Vrem să dăm spectacol într-o oarecare măsură, să nu fim o echipă care să speculeze cu rezultatul, să se apere și dacă are o ocazie să o marcheze și după aceea să profite de acea ocazie sau de acel rezultat”, a mai Craioveanu.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 12:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă