Olimpia a inclus în programul de pregătire și benzile TRX

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 15:26 Pregătiri, amicale
Olimpia a inclus în programul de pregătire și benzile TRX

Metodele revoluționare de antrenament ale steliștilor, aduse din Germania de preparatorul fizic Thomas Neubert au ajuns și la Olimpia. Fotbaliștii sătmăreni au experimentat pentru prima dată acest gen de pregătire, cu benzile TRX, la antrenamentul de luni sub conducerea lui Arnold Anzik, fost campion național de karate.

Jucătorii Olimpiei au fost împărțiți în două grupe și au exersat la celebrele benzi elastice timp de 45 de minute. Ei vor repeta antrenamentele de acest gen în fiecare săptămână. Cel puțin așa a spus antrenorul Tiberiu Csik.

Conform mai multor afirmații ale unor cunoscători în pregătirea fizică, benzile TRX, au fost „responsabile” de condiția fizică de invidiat arătată în sezonul trecut de jucătorii steliști.

Utilizarea benzilor TRX presupune să lucrezi cu greutatea propriului corp. Mai precis, procentul din greutate implicat într-un anumit exercițiu se modifică în funcție de unghiul în care te poziționez. De regulă în exerciții sunt implicați aproape toți mușchii corpului, fapt care ajută mult la îmbunătățirea condiției fizice, creșterea rezistenței la efort, a masei musculare și implicit creșterea forței.

În ceea ce privește programul echipei sătmărene, miercuri vor susține un „meci școală” pe terenul Mobila cu juniorii Olimpiei. Acesta va începe de la ora 12.00. Iar sâmbătă, urmează un amical cu un adversar foarte puternic. Olimpia își va întâlni pe propriul teren, colega de serie din Liga a II-a, și anume Gloria Bistrița.

Marți, jucătorii și toți antrenorii Olimpiei au fost alături de președintele clubului, Dan Băbuț, la înmormântarea mamei sale.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 15:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă