Oficialii UTA-ei au fost impresionați de organizarea Atalantei

20 Jan. 2012, 13:58 Pregătiri, amicale
Oficialii UTA-ei au fost **impresionați de organizarea Atalantei

Giovanni Catanzariti și Roland Nagy și-au încheiat periplul pe la câteva dintre cluburile italiene de Serie A. Cei doi utiști au poposit în curtea celor de la AC Parma, Bologna Calcio și Atalanta Bergamo. Pe listă se mai aflau și Juventus Torino sau Inter Milano, însă programul celor doi granzi ai fotbalului din Peninsulă nu s-a potrivit cu cel al arădenilor.

Președintele și antrenorul „alb-roșiilor” au avut diverse discuții cu „oficiali” și antrenori, în urma cărora și-au îmbogățit cunoștiințele despre fotbal și au stabilit relații de colaborare. Din spusele „textiliștilor”, ultima vizită, cea de marți, a fost și cea mai prolifică. „Am fost foarte impresionați de deschiderea celor de la Atalanta, de modul cum ne-au tratat și ne-au promis sprijin. Am vizitat toată baza lor sportivă, am rămas foarte surprinși de cât de bine este organizat un club ce nu se află, totuși, printre cele mai puternice din Italia. Pe lângă conducători, am discutat și cu antrenori. Personal, am fost plăcut surprins de profesionalismul lui Bepe Bergomi, care e antrenorul echipei de cadeți ai Atalantei”, ne-a mărturisit Giovanni Catanzariti.

Atât șeful UTA-ei, cât și antrenorul Roland Nagy au rămas cu impresii extrem de plăcute după „experiența” italiană, ce ar putea aduce la Arad, sub formă de împrumut, unul-doi fotbaliști tineri de la cluburile cu care s-au purtat discuții. Însă, până una alta, cel puțin președintele „Bătrânei Doamne” s-a declarat deja un fan al tânărului Dan Alexandru, mijlocașul devean de 17 ani, pe care l-a văzut la antrenamentul de joi dimineață. „Mi se pare un fotbalist bun, de mare perspectivă, cred că va rămâne cu noi. Până să-i convingem pe italienii de la Parma, Bologna sau Atalanta să vină în România, ceea ce este destul de greu să se întâmple, vom mai aduce jucători în probe. Chiar zilele viitoare așteptăm un atacant nigerian, dar vor mai fi și alții”, ne-a mai mărturisit italianul.

Revenind la tânărul Dan Alexandru, dintr-o regretabilă eroare, acesta a disputat jocul în familie de miercuri, el înscriind și un gol în contul „portocaliilor”. La ședința de pregătire de joi, pe lângă Nădăban Miron și Bălan, au lipsit și „stranierii” Matheus și Caldorala, ambii acuzând o tendinită.

Următorul amical al „alb-roșiilor” este programat sâmbătă, de la ora 12, pe terenul „Șega” împotriva maghiarilor de la Szeged.

Sursa: Sport Arad

20 Jan. 2012, 13:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă