OFICIAL | Surpriză la ACS Poli! Echipa timișoreană și-a adus încă un antrenor în stafful tehnic. A condus antrenamentul de luni dimineață, însă, în acte, va fi tot secund

UPDATE 15:44 – ACS Poli a confirmat pe pagina sa de facebook cooptarea în stafful tehnic a lui Călin Cojocaru (39 de ani), antrenorul echipei din Liga 3 Național Sebiș. Chiar dacă, oficial, acesta va fi în acte antrenor secund, sub Ștefan Nanu, care va rămâne „principal”, sursele Liga2.ro spun că, de fapt, Cojocaru va fi cel care va decide la echipa timișoreană.

Deși e în insolvență și are mari probleme cu banii, ACS Poli are un staff tehnic stufos. Ștefan Nanu e antrenor principal, Călin Cojocaru și Adrian Săvoiu sunt „secunzi, Călin Frunză e antrenor cu portarii, iar Victor Leahu îndeplinește funcția de preparator fizic.

„Călin Cojocaru, cooptat ca antrenor secund

Începând de astăzi, 29 octombrie, Călin Cojocaru, ultima dată „principal” la Național Sebiș, a fost cooptat ca antrenor secund la Poli Timișoara.
Timișoreanul care a mai lucrat și la Millenium Giarmata completează astfel un staff care îi mai cuprinde pe Ștefan Nanu (antrenor principal), Adrian Săvoiu (secund), Călin Frunză (antrenor cu portarii) și Victor Leahu (preparator fizic).
Să fie într-un ceas bun!”
, e comunicatul clubului ACS Poli.


 

Penultima clasată din Liga 2, ACS Poli, continuă să fie un loc al surprizelor. După înfrângerea de joia trecută cu „U” Cluj (0-4), la clubul timișorean a apărut, de luni, un nou antrenor la antrenamente. Este vorba despre Călin Cojocaru (39 de ani), care vineri a stat pe banca echipei Național Sebiș, posibil pentru ultima dată după trei ani și jumătate petrecuți la formația arădeană din Liga 3.

Din informațiile Liga2.ro, confirmate de surse din fotbalul timișorean, Călin Cojocaru nu numai că va face parte din stafful lui ACS Poli, dar va fi noul antrenor principal. Cojocaru are licența A, ceea ce-i permite să stea pe bancă la echipe de Liga a 2-a.

Cojocaru îi va lua locul lui Ștefan Nanu, care demisionase după jocul de la Petroșani, cu Energeticianul (0-3), însă care a fost repus în funcție după doar patru zile, fiindcă niciun alt antrenor ofertat nu a dorit să vină la ACS Poli. De atunci au mai trecut încă două jocuri, cu ASU Poli (1-2) și „U” Cluj (0-4), ambele pierdute.

„După meciul de la Petroșani, eu am anunțat președintele că renunț. Nu se poate, 60 de minute să joci, după care apar probleme de organizare. Individual se fac greșeli necunoscute. Penalty când nu e nimeni în careu și dai peste picioare, dai cu mâna, și altele și altele. Am zis să găsească un antrenor care poate schimbă ceva. Am opt jocuri aici în care 60 de minute ne dominăm adversarul, ne creeăm ocazii, iar apoi se schimbă ceva. Din păcate, nu a venit nimeni. Dacă era lapte și miere aici, era bătaie pe acest scaun. Am venit cu sufletul să facem o treabă bună. M-au convins domnul primar și unii dintre suporteri să rămân până la iarnă, pentru că situația este grea. S-a vorbit cu anumiți oameni de fotbal să vină, dar toată lumea refuză”, preciza Ștefan Nanu după ce decidea să plece și apoi revenea asupra deciziei.

Contactat telefonic pentru a oferi detalii despre venirea sa la ACS Poli, Cojocaru nu a răspuns apelurilor, dar cert este că, luni, la antrenament, alături de el au fost și Ștefan Nanu, dar și Adrian Săvoiu, antrenorul adus de la echipele de juniori, care a condus meciul cu „U” Cluj de pe bancă, în lipsa principalului, suspendat două meciuri.

Călin Cojocaru ar fi al patrulea antrenor care o conduce pe ACS Poli Timișoara în acest sezon. Ionel Ganea (etapele 1-3), interimarul Petre Vlătănescu (etapa 4) și Ștefan Nanu (etapele 5-14) au fost pe banca formației bănățene până acum.

Sebișul, părăsită pentru insolvența ACS Poli

Partea interesantă este că Național Sebiș rămâne fără antrenor fără să fi știut, cel puțin oficial, de decizia lui Cojocaru. Echipa arădeană e pe locul 3 după zece etape desfășutate în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, iar vineri s-a impus cu 2-1 cu Metalurgistul Cugir.

Rămâne de văzut când își va rezilia Cojocaru contractul cu Național Sebiș, care a mai antrenat și pe Millenium Giarmata tot în al treilea eșalon.

Un nou antrenor nu poate fi angajat până nu se desparte de vechiul club. De asemenea, dacă Cojocaru nu semnează până sâmbătă, nu va putea sta pe bancă la meciul cu Aerostar Bacău.

După 14 etape desfășurate în acest sezon, ACS Poli Timișoara ocupă locul 19, penultimul, cu doar 5 puncte, tot atâtea câte are și ultima clasată, Dacia Unirea Brăila, însă pe care o depășește în clasament, deoarece are un golaveraj mai bun.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă