O echipă întreagă în probe la meciul școală al Farului

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 15:47 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la Farul au participat, ieri, la un antrenament sub formă de joc, prilej pentru antrenorii Marian Pană, Ion Barbu și Gică Mina de a-și face o nouă impresie asupra lotului actual, în care se află și mulți jucători în probe.
 
Partida s-a desfășurat pe arena principală a Farului, iar cele două echipe de start au fost: „Albaștrii” – Puia – D. Popa, Buzea, Al. Albert, Cl. Popa – Scărlătescu, Cârstoiu, Pâslaru, R. Dumitru – M. Ion, Muscă; „Galbenii” – Vl. Neagu – V. Ion, D. Ciobanu, Ghinea, Boldea – Răduca, Ochia, D. Stan, Coteanu – Moroșanu, Igiroșanu. Scorul a fost 2-2 (0-0), după golurile marcate de Stănescu, R. Dumitru (pentru „Albaștri”), Răduca și Caciandone (pentru „Galbeni”). Stănescu (un fotbalist venit la teste) și Caciandone au intrat pe teren după pauză, alături de alți jucători, printre care și fundașul dreapta Băjan, el și Caciandone ajungând la stadion pe finalul primei reprize, după ce, de dimineață, au trebuit să rezolve unele formalități legate de școală. Partida l-a avut ca arbitru pe antrenorul secund Ion Barbu. Mijlocașul Ionuț Florea nu a jucat, lucrând separat, din pricina unei accidentări. Din același motiv, nu a fost folosit nici portarul Laurențiu Marin, care s-a lovit la mână la un antrenament. La Farul nu se mai află în schimb fundașul dreapta Costel Nițescu, jucător care și-a încheiat contractul cu clubul.

Un fost dinamovist în probe la Farul

Față de sezonul trecut, în meciul de ieri, noutățile au fost Dani Popa (care a mai jucat la Farul), Alexandru Albert, Cârstoiu, Roberto Dumitru, Marius Ion, Valentin Ion, Boldea, Răduca, Ochia, Moroșanu și Stănescu. Cu unii dintre ei, Farul s-a înțeles, urmând ca aceștia să-l și convingă pe Marian Pană în perioada următoare. La teste a sosit și Enache, de la Rapid Fetești. Fundașul central Alexandru Albert are 24 de ani, 1,83 m și este un fotbalist crescut de Dinamo, în al cărui lot lărgit s-a și aflat o perioadă. A jucat însă curent la Dinamo II și la Dinamo Onești. Jucătorul are o coafură care amintește de celebrii stoperi Puyol și David Luiz. În repriza a doua, la scorul de 2-1 pentru echipa sa, Albert (cu capul) și Stănescu au trimis balonul în bară, la aceeași fază.

Cum ratările se răzbună, imediat, „Galbenii” au punctat pentru 2-2, prin Caciandone. Ieri, a ajuns la Constanța (nejucând însă în meci) și atacantul de 21 de ani Cosmin Negoescu, cel care a promovat în Liga a II-a cu FC Caransebeș, la finele sezonului trecut. Jucătorul târgoviștean a fost golgheterul echipei și al doilea tunar al seriei a IV-a a Ligii a III-a, cu 13 reușite, având o contribuție importantă la accederea (după 30 de ani) în eșalonul secund a formației din județul Caraș-Severin, care a încheiat campionatul pe locul întâi.

Amicale cu Săgeata și Dunărea Călărași

„A fost un antrenament sub formă de joc. Am vrut să îi văd încă o dată la lucru pe băieți, dar fără sarcini de joc, fără absolut nimic, fiecare să se exprime cum dorește, ca să îmi conturez o părere. Sâmbătă, avem un meci cu juniorii noștri, care va fi mai organizat. Deocamdată, nu am ce să zic. Voi trage niște concluzii și sper ca, la final, să iau deciziile cele mai corecte. Săptămâna viitoare, jucăm cu Săgeata Năvodari, iar apoi am programat o dublă cu Dunărea Călărași, miercuri – sâmbătă. Sperăm ca până la meciul cu Săgeata să avem jucătorii pe care dorim să-i aducem, să putem să-i integrăm, pe cât posibil. Vom vedea. Va fi destul de greu, dar sunt convins că, până la urmă, vom forma o echipă bună”, a declarat Marian Pană.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA MECIUL ȘCOALĂ‚ AL MARINARILOR

Contre la achiziții din partea jucătorilor puși pe liber

Președintele Farului, Auraș Brașoveanu, a spus că, în perioada următoare, vor mai pleca jucători, arătând însă că se lovește de o problemă cu unii dintre componenții lotului.

„Partida a fost primul test pentru creionarea posturilor care prezintă anumite probleme privind concurența reală, urmând să acoperim prin veniri, dacă acest lucru va fi necesar. Vor continua să mai plece dintre jucătorii vechi. Însă, pe cât de greu îi determini pe unii să vină, la fel de greu îi convingi pe alții să plece. Ridică fel de fel de probleme, contractuale sau de altă natură. Mai mult, neloial, au grijă să le transmită pe anumite căi jucătorilor pe care i-am putea aduce la Farul mesaje de genul: «Nu veniți, că situația e foarte grea». Dar nu le spun că, de fapt, ei nu vor să plece și, dacă vin ceilalți, trebuie să plece ei. O chestie care ne deranjează și pe care sper să o rezolvăm în cel mai scurt timp. Cu Tothăzan am ajuns la înțelegere și urmează ca astăzi (n.n. ieri) să reziliem contractul. Și mai urmează o serie de jucători până la finalul săptămânii. Toate discuțiile neloiale pleacă de la aspectul financiar. «Vedeți că vă luați banii greu sau deloc», se transmite. Nu cred că a fost chiar așa. Într-adevăr, banii s-au luat greu, dar s-au luat. Sperăm să găsim soluțiile viabile prin care să mai atragem lângă Giani Nedelcu potențiali finanțatori, astfel încât, chiar dacă vor mai exista întârzieri, acestea să fie de ordinul săptămânilor, și nu al lunilor”, a punctat Brașoveanu.

Acesta a enunțat obiectivul de bază al Farului: „Vrem să redăm credibilitatea acestei echipe. În ultimul sezon, anumite situații au cam îndepărtat oamenii din tribună și iubitorii de fotbal de echipă. Primul obiectiv e construirea unei echipe care, prin joc și rezultate, să readucă lumea la stadion.”

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 15:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă