„Nu mă avantajează amânarea returului”

20 Feb. 2012, 13:33 Pregătiri, amicale

După ce Comitetul Executiv al FRF a decis vineri amânarea returului cu o săptămână, antrenorul Marian Bondrea se vede nevoit să stabilescă un nou program de pregătire.

Tehnicianul craiovean și-ar fi dorit să înceapă campionatul pe 3 martie, la data stabilită inițial. După ce adversara Arieșul Turda a anunțat că se retrage din competiție, Gaz Metan va disputa primul meci oficial tocmai peste o lună. Practic, echipa severineană începe campionatul pe 17 martie, direct cu etapa a II-a a returului, când va întâlni CSM Râmnicu Vâlcea, pe propriul teren. „Nu mă avantajează amânarea returului. Planul meu era să înceapă campionatul pe 3 martie, nu pe 10. Din acest motiv am și planificat cantonamentul în această perioadă. Acum trebuie să adaptăm programul la decizia federației, care ne derutează, și avem nevoie de un alt plan de pregătire. Nu luasem în calcul ca echipa să dispute vreun amical după revenirea din Antalya, dar, ținând cont că vom mai și sta în prima etapă, după ce Turda s-a retras din competiție, vom disputa două – trei meciuri de verificare până la partida cu Vâlcea. Primul amical va avea loc la sfârșitul săptămânii. Nu știu exact adversarul. Poate fi o echipă de Liga a III-a. Rămâne de văzut unde vom juca”, a dezvăluit Bondrea.

Mulțumit de stagiul din Antalya

Tehnicianul craiovean a vorbit și despre cantonamentul din Antalya, pe care Gaz Metan l-a încheiat cu un bilanț pozitiv: două victorii, două remize și o înfrângere. 0-1 cu HB Koge (Danemarca, Liga I), 3-1 cu FC Aarau (Elveția, Liga II), 2-1 cu Kaisar Kyzylorda (Kazahstan, Liga I), 0-0 cu Vardar Skopje (Macedonia, Liga I) și 0-0 cu Teleoptik Zemun (Serbia, Liga II) au fost rezultatele după care Bondrea a concluzionat: „A fost un stagiu reușit. Am întâlnit echipe din străinătate, cu stiluri diferite, din prima sau a doua ligă. Toate au fost echipe bune. În ultimul amical am jucat practic împotriva jucătorilor de la Partizan Belgrad. Zemun e echipa-satelit a campioanei din Serbia.”

Singurul jucător care n-a evoluat deloc în Antalya a fost Daniel Popescu, transferat în această iarnă de la FC Hunedoara. Tânărul portar nu va evolua nici în returul acestui sezon la Gaz Metan Severin. Revenit după împrumutul de la FC Olt, Bogdan Chirea nu va fi oprit nici de data aceasta la formația severineană, care s-ar mai putea despărți și de Viorel Șaim.

Fundașul dreapta Alin Rădulescu (Rapid II București) va mai fi testat, după ce n-a jucat decât în ultimele minute ale amicalului cu Zemun. „Pe Popescu nu l-am folosit în meciurile amicale. El e un portar bun, dar e mai bine să îi găsim o echipă la care să apere. Îl vom trimite la Mătăsari. Trebuie să vedem ce facem și cu Chirea. Șaim a jucat cam 90 de minute, însă e și concurență pe postul de mijlocaș stânga. Nici nu a vrut să semneze prelungirea contractului, care-i expiră la vară, iar noi trebuie să ne bazăm pe acești jucători și în viitor. Rădulescu e un copil care ne-a fost recomandat. Nu a avut cum să joace mai mult. Am vrut să facem și un joc în care să evolueze 90 de minute toate achizițiile, dar ploaia ne-a încurcat. Urmează să-l mai văd până la reluarea campionatului, după care vom lua o decizie”, a precizat Bondrea.

Mirescu și Trifu, reprofilați

Marian Bondrea a experimentat mai multe formule de joc în turneul din Antalya, iar atacantul Patrian Trifu a fost reprofilat fundaș dreapta, post rămas descoperit după despărțirea de Alin Vigariu și Mihnea Firoiu. Mijlocașul dreapta Alex Mirescu a fost și el trimis în defensivă. „Trifu are niște calități care-l recomandă mai mult pentru alte posturi decât pentru cel de atacant. L-am folosit în amicalele din Antalya ca fundaș dreapta, dar și mijlocaș dreapta. A jucat și atacant, deși îi avem în față pe Vancea, Marin și chiar Zaharia. Mai vedem ce va juca”, a conchis Bondrea.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

20 Feb. 2012, 13:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă