Noutăți puține la reunirea ACS Șirineasa, singura echipă din județul Vâlcea rămasă în primele trei ligi

Rămasă singura echipă de fotbal din județeul Vâlcea care activează la nivel profesionist, formația de Liga a 3-a ACS Șirineasa s-a reunit luni, la baza sportivă locală.

La capitolul noutăți sunt cei doi juniori de la CSM Râmnicu Vâlcea, portarul Iustin Teodorescu și stoperul Bogdan Popescu, mijlocașul Narcis Tomescu (Dăești) și vârful Adrian Tilioiu (Vlădești). În plus, antrenorul Gabi Mangalagiu a mai adus în probe alți juniori republicani de la grupa pe care o pregătea la Centrul de Copii și Juniori din Zăvoi.

„Mai discutăm și cu alți jucători, dar nu am primit încă răspunsuri definitive. Este clar că ne mai dorim să aducem măcar un fundaș central, un fundaș dreapta și un atacant de careu” a spus managerul clubului, Mădălin Dobre.

Cei de la Șirineasa au discutat cu mai mulți jucători originari din Vâlcea, care au activat la CSM Râmnicu Vâlcea, precum Ceapă, Dumitrașcu sau Pîrvu, dar șansele de a convinge unul dintre ei sunt minime. În perioada următoare, cei de la Șirineasa ar putea discuta și cu jucători ai liderului din campionatul județean, Posada Perișani, club care traversează serioase probleme financiare după pierderea sponsorului principal.

Din lotul care a încheiat turul la ACS Șirineasa, singurul absent este juniorul Robert Bloțu, care a primit acordul de a se pregăti cu Chindia Târgoviște, ulterior urmând a se discuta detaliile transferului. Nu mai intră în calcule pentru retur nici liderul apărării, Ilie Mușuroia, care s-a operat de ligamente și va reveni peste câteva luni.

Antrenorul principal Gabi Mangalagiu speră să aibă în pregătiri un lot superior valoric și numeric celui din prima parte a sezonului, când pe bancă nu avea nici jucători pentru a efectua cele patru schimbări permise de regulament. „Sper să putem să găsim resursele financiare să plecăm într-un cantonament. Apoi am stabilit și data meciurilor amicale, nu am decis încă adversarii, aș vrea să jucăm mecuri tari, cu echipe din Liga a 2-a și Liga a 3-a. Obiectivul este clar, să terminăm în picioare campionatul. Obiectivul meu personal este să terminăm în primele șase, cred că este unul realizabil, dacă mă întăresc cu doi-trei seniori. Ne mai trebuie un atacant, doi fundași central, un fundaș dreapta și un portar, dacă reușim, atunci echilibrăm bine lotul, să avem 20 jucători de câmp și să fie și concurență. În tur, după accidentarea lui Mușuroia, am jucat doar cu improvizații pe postul de fundaș central, nu a mai fost vorba de nicio concurență. Rămâne însă de văzut și ce le putem oferi jucătorilor de care suntem interesați, poate vom mai atrage vreun sponsor, ca să ne putem descurca mai bine decât în tur” a declarat Gabi Mangalagiu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: FB CS Șirineasa
 

Pe aceeași temă