Nouă amicale pentru Ripensia, inclusiv cu ACS Poli și UTA. Primele achiziții pe care sunt aproape să le facă timișorenii

Marius ANGHEL 07 Jan. 2018, 13:27 Pregătiri, amicale
Nouă amicale pentru Ripensia, inclusiv cu ACS Poli și UTA.** Primele achiziții pe care sunt aproape să le facă timișorenii

Ripensia Timișoara și-a stabilit programul de partide de verificare, unul cu nouă meciuri, cu echipe din cinci eșaloane valorice, plus un joc cu o formația din Serbia. Elevii lui Paul Codrea își vor măsura forțele cu ACS Poli sau UTA, dar și cu o echipă din Liga a 5-a timișeană. Altfel, după ce Adrian Zaluschi va fi împrumutat la ACS Poli, Codrea poartă discuții și pentru a aduce jucători noi sub comanda sa pentru a doua parte a sezonului în Liga a 2-a.

Ripensia se reunește în Ciarda Roșie luni, 8 ianuarie, iar primul amical va fi pe 20 ianuarie, pe terenul Fortunei Becicherecu Mic, lider autoritar în Seria 1 din Liga a 5-a Timiș. Urmează o altă deplasare, pe 24 ianuarie, la CSM Școlar Reșița, locul 4 din Seria a 4-a din Liga a 3-a, iar pe 25 e primul meci la Timișoara, cu ACS Poli, locul 9 din Liga 1. Pe 27 ianuarie va fi un meci tot la Timișoara, cu Centrul Național de Pregătire, locul 14 în Seria a 4-a a Ligii 3, iar pe 31 va fi meci la Timișoara cu Național Sebiș, locul 5 din aceeași seria din eșalonul terț.

În februarie, test cu UTA, la Timișoara

Amicalele vor continua în luna februarie, iar primul-test va fi pe 3 februarie, la Timișoara, cu UTA, locul 12 în Liga a 2-a. Ulterior, pe 7, Ripensia va merge în Serbia, la formația de ligi inferioare, Dinamo Pancevo. Penultimul meci de verificare va fi pe 10 februarie, la Timișoara, cu CSM Lugoj, locul 3 în Seria a 4-a din Liga a 3-a.

Ultima partidă de verificare a echipei lui Codrea va fi pe 17 februarie, cu locul 2 din Liga a 4-a Timiș, ACS Dumbrăvița. Ripensia va relua jocurile oficiale cu o deplasare la Sportul Snagov, în jurul datei de 24 februarie.

Discuții pentru întăriri

După ce Zaluschi va fi împrumutat aproape sigur la ACS Poli, la mijloc sunt șanse ca la Ripensia să vină Costel Zurbagiu, jucător din axul central în vârstă de 26 de ani, trecut pe la Mama Mia Becicherecu Mic, iar care în toamnă a evoluat la Fortuna, noua echipă a Becicherecului, din Liga a 5-a. De la Ghiroda va veni mai mult ca sigur și fundașul central Alin Burdeț, care are 20 de ani și aparține de FC Viitorul.

De asemenea, șanse să ajungă în Ciarda Roșie are și portarul junior de la Poli, Mario Contra, care a jucat și el în toamnă la Ghiroda.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Jan. 2018, 13:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă