Neagu: „Unul dintre succesele iernii la UTA e păstrarea nucleului de jucători din tur”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 18:03 Pregătiri, amicale
Neagu:** „Unul dintre succesele iernii la UTA e păstrarea nucleului de jucători din tur

George Neagu, unul dintre fotbaliștii importanți din angrenajul „Bătrânei Doamne” arată o formă bună în amicale și practic nu are concurență pentru postul de fudaș/mijlocaș stânga. Piteșteanul face cu succes ambele faze, oferă centrări bune pentru colegii săi, dar mai nou apare destul de mult și la finalizare. De exemplu, în amicalul câștigat cu 3-0 de „alb-roșii” la Chișineu Criș, Neagu a reușit „dubla”, iar cu Oroshaza a apărut în alte două-trei rânduri periculos în careul advers.  Cert este că utistul are mare poftă de joc, provocată – probabil – și de revenirea la UTA a bunului său amic, Adrian Voiculeț…

–  George, înainte de toate, te rog să ne spui dacă sunteți mai liniștiți acum că la club a sosit un om care e dispus să facă orice pentru a o duce pe UTA în Liga 1?
–  Într-adevăr, suntem mai bine. A venit lângă noi un om care vrea să îndrepte lucrurile la UTA și încetul cu încetul reușește acest lucru. Nu zic că Gio nu mai dorea, ci doar că nu mai făcea față din punct de vedere financiar. I-a lăsat locul domnului Marțian, pe care-l vedem și-l simțim mereu alături de noi, în cantonament, la meciuri, e foarte interesat de tot ce se întâmplă la echipă. Sperăm să ne facem și noi datoria față de dânsul, așa cum și-o face dânsul față de noi.

– Crezi că dacă în joc nu era numele UTA-ei, nimeni alta decât cea mai titrată echipă din Provincie, la ora asta mai puteam vorbi de stabilitate în teren și în afara lui?
–  Eu pot să vorbesc doar despre vestiar și cred că eram plecați demult la câtă incertitudine a fost în această iarnă la Arad. Sau, cel puțin eu unul nu mai eram astăzi la echipă. Am tras cu dinții să rămân aici, vorbeam aproape zilnic cu conducătorii, domnul antrenor și colegii mei și ne-am încurajat unii pe alții. Tot timpul am sperat că o să vină cineva și va fi bine. Dacă nu era vorba despre un club ca UTA, cred că am fi plecat cu toții, căci au fost multe oferte pentru noi de la alte echipe.

–  Revenind la tine și la statutul tău de titular, spune-ne care e secretul tău.
–  Mă simt foarte bine în acest sistem de joc (n.a. 3-4-3), iar domnul Falub mi-a dat încredere deplină mai ales de când ne-am specializat, să zic așa, cu formula asta. Dar, trebuie să se știe că numai dacă dai un randament bun îți câștigi locul în echipă și ți-l păstrezi apoi.

–  V-ați comportat destul de bine în partidele amicale, sunt elocvente ele pentru ceea ce va urma odată cu debutul returului?
– În amicale joci după zile grele de antrenament, mai întâlnești și adversari necunoscuți, cum a fost cu echipa din Ungaria împotriva căreia am jucat marți seară, așa că sunt și nu prea elocvente rezultatele. Sper doar să începem bine acest retur, asta e tot ce contează pentru noi.

– Sincer, mai credeți că puteți promova la finalul acestei stagiuni?
–  Bineînțeles, nu ne-am pierdut speranța. Luăm fiecare meci în parte, încercăm să câștigăm cât mai multe puncte și vom vedea unde vor termina sezonul. Este clar că va fi dificil, fiindcă sunt multe echipe care, din câte am înțeles, trag la promovare. Noi vrem și trebuie să fim printre ele.

–   Te-a bucurat revenirea lui Adi Voiculeț la UTA?
–  Mi-e prieten, ne cunoaștem de la 13 ani, ar fi culmea să spun că nu mă simt bine că este aici și mai ales știind că este un jucător care ne poate ajuta. De câte ori am jucat împreună cu el, am simțit că poate înscrie oricând, că din nimic poate scoate ceva. Ne bazăm mult pe reușitele lui sau ale lui Silvășan, dar, până la urmă, nu e important cine marchează, ci doar să ne atingem obiectivele.

–  Se observă cu ochiul liber că tu și Voiculeț aveți o relație aparte pe gazon…
–  Nu am jucat foarte mult timp îmreună, dar, atâta cât am jucat, cred că ne-am descurcat bine. Adică am fost destul de eficienți pentru echipele noastre.

–  Te înțelegi din ce în ce mai bine și cu Laso, din câte am văzut…
–  Cu Laso am o relație și în afara terenului. Vorbesc mult cu Maxi, fiindcă neștiind limba română, el are dificultăți să se înțeleagă cu toți jucătorii. Eu eu știu spaniola și discut des cu el și pot să vă spun că este un om bun, onest și un fotbalist pe măsură. Cred că deja s-a convins toată lumea de calitățile sale.

–  Cât e de important faptul că nu au prea plecat jucători din așa – zisa formulă ideală din turul campionatului?
–  Eu zic că e unul dintre succesele acestei ierni grele, acela că s-a reușit păstrarea nucleului de jucători din prima parte a sezonului. Nu vreau să se înțeleagă greșit, îmi pare rău și de cei care au plecat, dar e bine că am rămas majoritatea jucătorilor din tur.

– Apropo, un fost coleg de-al tău, respectiv Calvin Aly Tombaye, a sugerat într-un interviu că ai fost jignit de antrenorul Adrian Falub după meciul cu Bihorul și de aceea ai și părăsit vestiarul în lacrimi.
– S-a înțeles greșit, a fost doar o frustrare de moment a mea, pentru că am crezut foarte mult că putem câștiga acel meci și cu cele trei puncte să fim și mai bine implicați în lupta pentru promovare. Totuși, să nu uităm că am făcut un joc destul de bun, ne-am creat destule ocazii, dar fiindcă nu am înscris și s-a terminat 1-1, s-a creat o stare de nervozitate în vestiar. Mie personal nu mi-a spus nimic antrenorul sau altcineva din staff. Pur și simplu au fost mulți nervi la mijloc și așa m-am descărcat eu, vărsând câteva lacrimi. Cred că unii colegi de-ai mei și-au spus mai degrabă părerea personală, decât au povestit realitatea. Într-adevăr, a fost o discuție mai aprinsă în vestiar, dar antrenorul a avut dreptate să fie supărat că nu am reușit să câștigăm cu Bihorul. Același lucru l-a spus și domnul Falub, adică cu cele trei puncte eram mult mai sus și nu putem să-l contrazicem. Dimpotrivă.

– Derby-ul cu Poli se apropie cu pași repezi, cum crezi că va fi meciul de peste o săptămână de la Arad?
– Una dintre cheile meciului va fi aportul publicului. Așteptăm ca această revitalizare a clubului să aducă oamenii la stadion, iar noi, prin rezultate, și bineînțeles un prim succes cu Poli, să-i păstrăm în număr mare în tribune meci de meci. Cu Timișoara, dincolo de cele trei puncte foarte importante pentru noi, sunt multe orgolii în joc. Suntem conștienți de asta și vom da totușl din noi pentru a nu ne dezamăgi fanii.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 18:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă