Nanu: „Putem evita retrogradarea și cu bani puțini”

Mihai Andries 09 Jul. 2013, 06:48 Pregătiri, amicale
Nanu:** „Putem evita retrogradarea și cu bani puțini

Deși trebuia să se reunească la începutul acestei săptămâni, nou-promovata din Gorj își va relua joi pregătirile. Chiar dacă pare greu de conceput pentru nivelul eșalonului secund, motivul amânării, pentru a doua oară, a reunirii lotului, e legat de faptul că Minerul Motru încă nu a rezolvat problemele legate de masa jucătorilor. Nici la capitolul achiziții echipa antrenată de Ștefan Nanu nu stă mai bine, deși tehnicianul doljean spune că are nevoie de 8-9 transferuri. Cristian Poiană (CS Turnu Severin), Raul Speroni (Flacăra Făget) sau Cosmin Neacșu (Jiul Rovinari) sunt doar câteva dintre țintele lui Nanu, care își dorește și câțiva jucători de la Pandurii Târgu Jiu, însă deocamdată nu s-a perfectat nici un transfer.

„Am amânat reunirea lotului pentru joi, fiindcă nu am rezolvat încă aspectele legate de masa jucătorilor. Momentan, băieții au asigurată doar cazarea.  Nu-i nicio grabă. Avem timp să efectuăm pregătirea de vară. Trebuie făcut totul cu cap, inclusiv contractele jucătorilor. Cel mai important e să putem onora aceste contracte, așa că nu vom oferi salarii foarte mari. Vor fi contracte onorabile, între 15-25 de milioane de lei vechi! Decât să le promitem mii de euro și să nu le putem da, mai bine oferim salarii mai mici, dar plătite la termen. Am promovat cu bani puțini, așa vom merge și în eșalonul secund, dar am nevoie de 8-9 jucători. Noi am reușit să avem rezultate având omogenitate la nivelul lotului, fiindcă am lucrat cu acești băieți aproape trei ani, dar Divizia B e Divizia B. Sunt echipe foarte valoroase, care vor să promoveze în Liga I, și trebuie să le facem față. Oricum, obiectivul nostru va fi salvarea de la retrogradare și să creăm o echipă competitivă. În mare, ne-am înțeles cu jucătorii cărora le-a expirat contractul. Dacă au oferte mai bune, sunt liberi să plece. Se poate face performanță și cu bani puțini. Eu, de exemplu, am același contract ca acum trei ani, nu am cerut nimic în plus, că am promovat. Nu am venit la Motru pentru bani”, a spus Nanu.

Și-au schimbat obiectivul din mers

Acesta a vorbit și despre sezonul recent încheiat, soldat cu revenirea Motrului în eșalonul secund, după șapte ani: „Cred că a fost cea mai ușoară promovare din istoria Motrului. Eu când am preluat această echipă, picase în D, dar a  rămas în cele din urmă în C după ce a preluat locul de la Minerul Valea Copcii. A fost greu la început, fiindcă mulți jucători se lăsaseră de fotbal. Am avut echipa poate mai bună acum un an, cu severinenii Poenaru și Petrovici, care între timp au plecat în Germania, dar nu s-a dorit atunci promovarea, fiindcă nu aveam bani de Liga a II-a. Între timp, în iarnă mai precis, am decis să schimbăm obiectivul. Așteptăm și noi să vedem ce bani primim de la CEO, iar în funcție de buget, putem face și achizițiile. Cel mai important e că Motru a revenit în B după 7 ani”

Nanu ar putea salva Severinul de la dispariție!

Ștefan Nanu a infirmat zvonurile conform cărora Minerul Motru s-ar putea muta la Turnu Severin din toamnă: „Eu nu cred în această variantă, atâta timp cât s-au investit bani să se promoveze. Președintele clubului, Mihai Spârlac, a făcut demersuri pentru modernizarea stadionului, iar primarul din Motru, domnul Dorin Hanu, ne-a sprijinit financiar și nu va renunța la echipă”. Totuși, Ștefan Nanu nu exclude să antreneze la malul Dunării: „Am auzit și eu că CS Turnu Severin s-ar putea desființa. Eu sper ca echipa să se înscrie în cele din urmă în Liga a II-a. Chiar l-am pus pe domnul viceprimar al Severinului, Marius Screciu, în legătură cu un amic de-al meu, care cunoaște un ucrainean ce ar vrea să se implice financiar la o echipă din România, cu o bază sportivă de Liga I. La Severin e un stadion superb și e păcat să nu existe măcar o echipă în eșalonul secund. Cine știe, poate într-o zi voi veni și eu antrenor acolo. Am mai fost aproape în urmă cu vreo 4 ani, la FC Drobeta, dar am plecat în Franța, unde soția mea juca handbal”.

Nu s-a mai dus la Baia de Aramă

Nanu a explicat și de ce n-a mai jucat în 2013 pentru divizionara D mehedințeană CS Baia de Aramă, antrenată de Ovidiu Brehiu, echipă care încheiase turul cu punctaj maxim: „Au existat unele probleme acolo și nu m-am mai dus să joc, dar a contat mult faptul că am vrut să mă ocup mai mult de Motru, fiindcă în iarnă am decis să promovăm în B. Cei de la Baia de Aramă și-au dat seama că nu au bani de Divizia C și au terminat campionatul pe locul secund!”. Originar din Filiași, Ștefan Nanu a jucat la Electroputere Craiova, Rapid București, Vitesse Arnhem, Steaua București și Oțelul Galați, iar la echipa națională a României a bifat 7 selecții. Înainte să ajungă la Motru, Nanu a mai antrenat Poiana Câmpina.


 

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 09 Jul. 2013, 06:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă