Nagy, prezentat la FC Maramureș: „E pasionat, serios, are experiență, avem deplină încredere în el”

09 Jul. 2012, 19:46 Pregătiri, amicale

Luni, 9 iulie, a început oficial aventura celor de la Național Sebiș în Liga a 2-a. E o chestiune de zile până ce FC Maramureș își mută oficial sediul, dar marea parte a lotului de jucători, în orașul de pe malul Crișului Alb. De la retrogradarea și apoi desființarea celor ACU, UTA nu a mai avut companie din rândul echipelor arădene, iar de acum va sta față în față cu o formație anrenată de fostul ei antrenor.

Roland Nagy s-a despărțit oficial de gruparea „textilistă” și a acceptat s-o pregătească pe Național Sebiș. Gheorghe Feieș, omul care a insistat pentru ascensiunea echipei „alb-albastre” a fost foarte convingător cu fostul stelist, dându-i mână liberă în alcătuiarea lotului de jucători comun cu FC Maramureș. „Avem la dispoziție vreo 50 de jucători, dar vor rămâne maxim 25. Roli Nagy va avea primul și ultimul cuvânt în alegerea celor care vor face parte din echipa noastră în Liga a II-a. Astăzi (n.a. ieri) l-am prezentat fotbaliștilor care au rămas cu noi la Sebiș, în această săptămână jucăm și acel amical la Baia Mare, după care îi vom desemna și pe jucătorii maramureșeni care vin încoace. Ne vom pregăti pe plan local, la Sebiș, cantonamentul îl vom face tot aici, urmând ca, din când în când, să dăm o fugă și la Moneasa”, anunță primarul Sebișului, care îi propune lui Nagy și doi fotabliști străini, un mijlocaș sârb și un fundaș nigerian. Tot sub comanda fostului „principal” utist au ajuns și frații Caba, de la grupa lui Francisc Tisza, împrumutată de Atletico la UTA.

Feieș a mai explicat și de ce a optat fără să se gândească prea mult la Roland Nagy. „E un antrenor pasionat, serios, îi place foarte mult munca și are și ceva experiență în Liga a 2-a. Avem deplină încredere în el, cum își va alege jucătorii, tot așa își va alege și colaboratorii din cadrul staffului tehnic. Noi, conducătorii, nu ne vom băga deloc, el e specialistul. Noi numai îi vom asigura condițiile de performanță. Spre exemplul, după calculele făcute, Sebișul nu va cheltui mai mult decât în Liga 3-a. E vorba de partea noastră, iar domnul Hotico, un împătimit al fotbalului, va ajuta și el în continuare clubul”, a mai spus primul edil al orașului de pe malul Crișului Alb.

În fine, președintele de onoare al Sebișului anunță că aproape sigur Marian Nicolau va pleca de la echipă cu direcția Pâncota. „Trebuie să-l ajut cumva pe prietenul pavel Piroș”, a comentat, scurt, mutarea Ghoerghe Feieș.

Sursa: Sport Arad
Foto: eMaramureș

09 Jul. 2012, 19:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă