La Sebiș s-a schimbat strategia: „Nu mai vrem să fim campioni de toamnă, ci la final de sezon”. Liderul ASU Poli are 8 puncte avans

Marius ANGHEL 14 Dec. 2015, 22:18 Stiri

Două sezoane la rând în Liga a 3-a, 2013-2014 și 2014-2015, Național Sebiș a iernat pe locul 1 în clasament, dar când s-a tras linia în vară, Șoimii Pâncota și UTA Bătrâna Doamnă au fost cele care au desfăcut șampania. Formația de pe malul Crișului Alb a fost și în acest campionat lider, însă a încheiat modest anul și a alunecat în afara podiumului, pe locul 4 în Seria a IV-a.

Mai în glumă mai în serios, primarul Sebișului, Gheorghe Feieș, spune că totul e calculat la Sebiș. „Ne-am săturat să fim pe primul loc la final de an, iar în primăvară să cădem pe 3 sau 4. Am schimbat strategia, nu mai vrem să fim campioni de toamnă, ci la final de sezon. Sperăm să fie invers de această dată. Avem încredere totală în conducere și stafful tehnic, cred că am găsit formula ideală la club. Sunt convins că se vor face achizițiile potrivite pentru retur, în așa fel încât să ne învingem toți adversarii”, a precizat Gheorghe Feieș.

Cele câteva rezultate negative înregistrate în special pe terenuri străine au fost puse de primul edil al Sebișului pe seama lipsei de experiență. „Având unul dintre cele mai tinere loturi din serie, există și acest risc, să nu faci câteodată față meciurilor cu miză disputate departe de casă. Am avut și fotbaliști indisponibili etapă de etapă, dar, așa cum am spus, mai sunt destule puncte în joc și avem avantajul că întâlnim toate echipele din fața noastră la Sebiș. Câștigând aceste meciuri, putem urca din nou în clasament și să ne batem până la final pentru locul 1″, a adăugat Feieș.

La rândul său, acesta a auzit despre interesul UTA-ei pentru golgheterul Gelu Velici, însă garantează pentru rămânerea timișoreanului în „alb-albastru”. „E sub contract cu noi și va rămâne la Sebiș. Oricum, de acum înainte, vom fi foarte precauți în legătură cu afacerile pe care le vom face cu UTA. În vară, le-am dat arădenilor dezlegările pentru doi fotbaliști care mai erau sub contract cu noi încă trei ani, iar unul dintre ei nici nu a mai rămas la UTA. Vorbesc despre Ionuț Radu, care a profitat de statutul de jucător liber și a întărit o contracandidată a noastră, pe Metalurgistul Cugir. Cât despre portarul Miron, cred că utiștii ne pot mulțumi că l-am adus în fotbalul arădean”, a încheiat Gheorghe Feieș.

La finalul celor 15 etapei ale turului, Național Sebiș a încheiat anul 2015 pe locul 4 al Seriei a IV-a, cu 26 de puncte. Liderul seriei, ASU Poli Timișoara are 34 de puncte, Metaluristul Cugir are 31, iar Performanța Cugir are 28.

După Călin, Sebișul se mai desparte și de Păduraru, Oiță, Stegaru și Toader

În altă ordine de idei, antrenorul cu atribuții de manager, Călin Cojocaru, a definitivat lista cu jucătorii indezirabili la Sebiș pentru returul campionatului. După Cosmin Călin, a cărei plecare a fost anunțată încă de joia trecută, alți patru fotbaliști și-au încheiat oficial conturile cu gruparea de pe malul Crișului Alb. Este vorba despre portarul George Păduraru (foto mic), fundașii Raul Toader și Gabriel Oiță și mijlocașul Cristian Stegaru.

Dacă în cazul ultimilor trei, lucrurile erau destul de clare, în sensul în care au prins puține minute în turul campionatului, despărțirea de Păduraru, titular în majoritatea confruntărilor toamnei și fost elev al lui Cojocaru și la Giarmata, e puțin surprinzătoare. „A fost decizia mea”, s-a limitat să spună antrenorul „alb-albaștrilor”.

Începând de joi, Cojocaru a decretat vacanță la Sebiș, dar pentru el sunt zile calde. „Lucrăm deja la capitolul achiziții. Vom aduce alți jucători în locul celor care au plecat, plus încă cel puțin doi. Din câte știm noi, vor fi destule etape intermediare la primăvară, așa că avem nevoie de un lot bun și din punct de vedere numeric”, a mai precizat tehnicianul, care caută întăriri în toate compartimentele, dar mai ales între buturi, unde a rămas doar cu Merșca. Acesta din urmă va deveni și antrenor cu goalkeeperii, în timp ce Lazea va avea atribuții la echipele dejuniori și Național Sebiș II.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Dec. 2015, 22:18 Stiri
Pe aceeași temă