Mobilizare generală pentru promovare în Calea Aurel Vlaicu

Mihai Andries 24 Feb. 2013, 22:30 Pregătiri, amicale
Mobilizare generală** pentru promovare în Calea Aurel Vlaicu

Adrian Marțian a devenit și în acte noul șef al „Bătrânei Doamne”, iar lucrurile par a intra încetul cu încetul pe un făgaș normal în Calea Aurel Vlaicu. După o zi de sâmbătă puțin agitată, delegația utistă a plecat în cantonamentul de la Gyula cu un salariu în buzunar, dar cu promisiunea din partea omului de afaceri clujean că totul va fi bine și, bineînțeles, își vor încasa și restul restanțelor financiare. „Vreau să fac ceva frumos la UTA, iar acest lucru le-am comunicat și jucătorilor și suporterilor. Am avut discuții deschise cu ambele părți, le-am spus că trebuie să ne unim forțele pentru a bate pe Poli, să câștigăm cât mai multe partide și să încercăm să promovăm. Fanilor le-am cerut să fie alături necondiționat de echipă, să nu-i huiduim la prima greșeală, căci le facem numai rău așa. Fotbaliștii știu care e dorința mea, că le voi răsplăti munca, dar trebuie să facem tot posibilul pentru a promova”, a declarat Marțian, care duminică a făcut prima sa vizită în cantomentul echipei din Ungaria.

Și antrenorul Adrian Falub spune că e normal ca noul patron al clubului să-și dorească performanța și asta și pentru că în joc e numele UTA-ei. „Știu că-și dorește foarte mult să facă performanță la Arad și nu mi se pare nimic ieșit din comun. Atâta timp cât bagă niște bani, nu vrea să vadă echipa terminând pe 4 sau pe 5 și cred că niciunul dintre suporterii noștri nu doresc asta. E bine că la club a venit un om care e în ton cu pretențiile brandului UTA, care, din Liga a 2-a, nu poate să-și propună altceva decât promovarea. Dânsul a promis că echipa va benefcia de toate condițiile pentru a se putea concentra pe ce are de făcut pe teren și până acum s-a ținut de promisiune”, a precizat antrenorul „textiliștilor”.

Acesta mai recunoaște că a fost la un pas de a se ridica de pe banca Campioanei Provinciei, însă sentimentele pentru echipă au fost mai puternice. „Probleme au fost și vor mai fi, în special cu specialiștii de pe lângă echipă, care se bagă peste noi, ne dau sfaturi, dar nu fac nimic concret pentru clubul acesta. Nu mă dau eu mare utist, ci pot spune doar că m-am atașat de UTA și mai ales de acest colectiv de jucători. Cred că orice jucător care a rămas astăzi cu noi valorează ceva din punct de vedere fotbalistic și uman și tocmai de aceea nu mă feresc să vorbesc de performanță cu ei lângă mine. Echipa a crescut mult în valoare din vară încoace, s-a omogenizat și cu trei-patru achiziții va arăta bine în retur. Știu că din punct de vedere fizic va fi greu să recuperăm în fața celorlalte echipe ce au demarat pregătirile din timp, dar, în rest, sper să avem toate atuurile pentru a acumula cât mai multe puncte și în orice caz să nu mai repetăm greșelile din tur. Dacă jucătorii noștri vor fi conectați mental la meciuri, iar conducerea clubului va avea un rol important pentru asta, atunci nu cred că avem de ce să ne facem griji. Tactic am evoluat mult, tehnic stăm bine, adică echipa știe fotbal, mai sper să fim feriți de accidentări, fiindcă lotul nu e prea numeros”, a adăugat Falub, care, totuși, vorbește despre UTA ca o outsideră în lupta pentru promovare.

„La cât de bine organizate sunt Poli, Târgu Mureș, Corona, Măciuca sau Bihorul, în sensul că nu au avut problemele noastre în această iarnă, UTA nu e printre favoriții la promovare. Dar, asta nu înseamnă că de acum înainte nu ne vom strădui să ajungem la nivelul lor, iar în meciurile de campionat să fim peste ei. Astăzi, suntem outsideri în lupta pentru primele două locuri, peste două săptămâni, sper și cred că situația se va schimba”, a concluzionat „principalul” arădenilor.

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 24 Feb. 2013, 22:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă