Minerul a urcat la Sinaia cu 24 de jucători!

Minerul** a urcat la Sinaia cu 24 de jucători!

La fel ca iarna trecută, pe când activa în Liga a III-a și era antrenată de Ștefan Nanu, Minerul Motru a ales Sinaia pentru stagiul de pregătire montană, doar că în lotul deplasat ieri s-a regăsit un singur portar!

Chemat de Pandurii Târgu Jiu în stagiul din Antalya, Daniel Popescu, goalkeeper care fusese împrumutat vara trecută la Motru, s-ar putea alătura divizionarei secunde începând cu săptămâna viitoare. Alături de Minerul au făcut în schimb deplasarea la Sinaia ultimele două achiziții, Lucian Fărcășanu și George Bertea, jucători aduși de la Pandurii II Târgu Jiu, la solicitarea antrenorului Gabi Zahiu, care mai lucrase cu cei doi în sezoanele anterioare.

Trei achiziții și un junior promovat

Cu lanterna roșie din seria a II-a semnase săptămâna trecută și Răzvan Nicoloff, care în turul acestui sezon n-a evoluat la nicio echipă, în timp ce juniorul Ionul Schânteie a fost promovat de la republicani.

Pe lista de achiziții se mai află și Nicușor Bănică, însă o decizie în privința portarului de la Pandurii II, club care va fi restructurat în această iarnă, va fi luată după revenirea Minerului de la Sinaia. „Deocamdată ne-am despărțit de cinci jucători și au venit trei, dar lista rămâne deschisă. Am plecat cu un singur portar la Sinaia, dar titularul nostru din tur, Daniel Popescu, va reveni la echipă după ce va încheia cantonamentul din Antalya. El a fost împrumutat vara trecută de Pandurii la Motru și va continua alături de noi”, a declarat, pentru Ediție Specială, directorul sportiv Mihai Cernica.

În vară s-au pregătit doar pe plan local

Oficialul Minerului a explicat și rolul cantonamentului montan, după ce, în vară, echipa sa, care tocmai ce promovase în eșalonul secund, s-a pregătit doar pe plan local: „Urmează o perioadă în care se va pune accent doar pe pregătirea fizică. E foarte importantă această etapă, fiindcă în vară n-am efectuat un cantonament și poate asta s-a resimțit în evoluția echipei din tur.  Pe 7 februarie vom reveni la Motru, unde vom continua pregătirea până la reluarea campionatului. Vom susține și câteva amicale”.

Pe 11și 19 februarie, Minerul va întâlni colega de serie FC Olt Slatina, dar în plan mai sunt planificate teste cu Jiul Rovinari, Pandurii II Târgu Jiu și Știința Turceni, ale căror date de disputare vor fi stabilite în perioada următoare.

Ultima clasată din Liga a II-a a susținut în această iarnă o singură partidă de verificare, cu Pandurii II Târgu Jiu, pe care a învins-o, miercurea trecută, cu 6-5, pe terenul sintetic de la Motru.

Lotul deplasat de Minerul Motru la Sinaia: Paul Trică – Claudiu Trașcă, Iulian Dragoș Iclănzan, Andrei Dicu, Cosmin Adrian Nueleanu, Marius Laurențiu, Nicușor Cosmin Neacșu, Cosmin Laurențiu, Ionuț Schînteie –  Valentin Hanu, Atilla Șoo, Ionuț Nicolae Stanciu, Raul Alberto Speroni, Victor Cosmin Rada, Daniel Unguru, Bogdan Chirea, Marian Stoenac, Mădălin Poenaru, George Bertea – Patrian Trifu, Renato Cernica, Roland Stănescu, Răzvan Nicoloff, Lucian Fărcășanu.
Au plecat de la echipă: Constantin D. Popescu – Adelin David, Adrian Ștefan, Marcel Buciuman, Gheorghe Răduca

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă