„Mi-am format o imagine despre cum va arăta primul unsprezece”

23 Aug. 2012, 13:23 Pregătiri, amicale

Echipa de pe litoral a fost învinsă, cu scorul de 3-1, de colega de serie și, acum, așteaptă debutul oficial al stagiunii

La finalul săptămânii viitoare, va începe un nou sezon din eșalonul secund la fotbal. În competiție sunt angrenate două formații ale județului Constanța, Farul și Săgeata Năvodari. Problemele financiare ale celor de la Callatis Mangalia au dus la retragerea echipei din sudul litoralului din campionat, ea fiind chiar la un pas de desființare, iar singura soluție pentru supraviețuire este fuzionarea cu o formație din eșalonul inferior.

Revenind la cele două echipe care vor lua startul în eșalonul secund, Farul și Săgeata, acestea s-au întâlnit, ieri, într-o partidă amicală. Jocul s-a disputat pe unul din terenurile de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și s-a încheiat cu succesul năvodărenilor, scor 3-1.

Marinarii au fost cei care au deschis scorul, în chiar minutul 2, semnatarul reușitei fiind Ovidiu Stoianof. Pentru Săgeata, au marcat Pekarov, în minutul 53, și Diaby, care a punctat în minutele 70 și 77. Farul se află la al doilea insucces cu același scor, la finele săptămânii trecute constănțenii fiind învinși de Delta Tulcea, tot cu 3-1.

Pentru Farul, acesta a fost ultimul joc de verificare. „Am încheiat seria amicalelor. Am încercat să găsim o formulă de echipă viabilă, pe care o să ne putem baza în startul sezonului. O să mai organizăm un joc în familie, cel mai probabil sâmbătă, unde jucătorii vor trebui să îmi demonstreze că merită să fie titulari. În rest, chiar dacă am și pierdut, sunt mulțumit de echipă, de jucători și sper să facem o figură frumoasă în campionat. Pot spune că, în mare, mi-am format o imagine despre cum va arăta primul unsprezece și pe ce jucători ne putem baza 100%. Acum trebuie să ne ferim de accidentări și orice fel de probleme, și totul va fi bine”, a declarat Ion Barbu, tehnicianul celor de la F.C. Farul.

În ceea ce o privește pe Săgeata Năvodari, gruparea pregătită de către Aurel Șunda va mai disputa o partidă de verificare până la startul sezonului. Aceasta va avea loc sâmbătă, la Constanța, iar adversară va fi echipa de Liga a III-a, Eolica Baia.

În altă ordine de idei, Clubul Farul îi invită, la sediul său, pe foștii jucători și antrenori, pentru ridicarea legitimațiilor de acces la meciurile din cadrul ediției de campionat Liga a II-a, Seria I, sezonul 2012-2013. Acestea sunt valabile la toate meciurile de pe propriul teren susținute de F.C. Farul.

Farul trebuia să dispute primul meci oficial miercuri, pe 29 august, dar pentru că echipa Callatis Mangalia se desființează, marinarii se vor califica mai departe în Cupa României, la masa verde. Săgeata va juca, însă, partida din faza a IV-a a competiției, trupa lui Șunda urmând a întâlni pe Unirea Slobozia, miercurea viitoare, la Slobozia.

Articol scris de Cristian BANCIU

23 Aug. 2012, 13:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă