Meciul în familie al Farului s-a lăsat cu scântei

Marius ANGHEL 31 Mar. 2014, 11:53 Pregătiri, amicale

Echipa constănțeană a susținut, vineri, pe terenul principal din strada Primăverii, un meci de antrenament, în familie, între componenții lotului, cărora li s-au adăugat câțiva jucători de la juniori și un străin aflat în probe, camerunezul Thierry Joel Yangue Konguep, fotbalist care are însă și pașaport francez. Acestuia nu i-a convenit în timpul partidei cum i s-a adresat colegul de echipă Ionuț Florea, astfel că a replicat pe un ton aprins.
 
Cele două echipe de start pe care le-au alcătuit antrenorii Ștefan Nanu, Narcis Mohora și Gică Mina au fost: Curcă – Băjan, Ghinea, Buzea, Mansur – Nițescu, V. Apostol, Tothăzan, Coteanu – Ivanovici, Igiroșanu, respectiv Vl. Neagu – Pâslaru, I. Florea I, Ciobanu, Barna – Tudor, D. Stan, I. Florea II, I. Gheorghe – Silvășan, Joel. Prima repriză a durat 50 de minute, iar a doua 20.

Aflat în teren, între jucători, Nanu a oprit meciul în dese rânduri, pentru a corecta execuțiile și traseele de joc și a le arăta „marinarilor” ce trebuiau să facă. În prima repriză, a existat și un diferend verbal între doi fotbaliști, colegi de echipă, fundașul Ionuț Florea I și atacantul african.

Primul i-a strigat lui Joel să facă presing, iar după un timp, când i-a mai dat o indicație, camerunezul, căruia coechipierii îi spun „Babangida”, a replicat pe un ton aprins, spunându-i lui „Boață” să tacă și făcând și câțiva pași în direcția acestuia, stoperul fiind însă la distanță. „Te mănâncă ăsta”, i-a spus în glumă lui Florea un coleg. Un alt jucător l-a oprit pe fotbalistul de culoare, iar conflictul s-a stins în acel moment. Tot în prima parte (încheiată la egalitate, 0-0), lista accidentaților Farului s-a mărit, după ce și stoperul Florin Buzea a acuzat probleme medicale (la inghinali), părăsind terenul în minutul 41. Ceilalți accidentați, care n-au jucat ieri, sunt Scărlătescu (inghinali), Lădaru (pubalgie), Cristian Cristea și Bumbac (entorsă). De asemenea, nu a putut fi folosit nici cel de-al doilea jucător aflat la teste, mijlocașul croat Ivan Bilus, care e răcit.
 
Gol foarte frumos al lui Vali Apostol

Antrenorii Farului au chemat la meciul de ieri și doi fotbaliști de la juniori, mijlocașul Ionuț Gheorghe și atacantul Muscă. Primul a fost titular, iar cel de-al doilea a intrat în teren în locul lui Buzea, jucând însă mijlocaș. Cel care l-a substituit în apărare pe Buzea a fost Ciobanu, mutat de la cealaltă echipă, iar în sens invers a mers Coteanu, distribuit fundaș stânga. În repriza a doua, mai mulți jucători au trecut de la o formație la alta, noile echipe fiind: Curcă – Băjan, Ghinea, Ciobanu, Mansur – I. Gheorghe, I. Florea II, V. Apostol, Nițescu – Ivanovici, Silvășan, respectiv Vl. Neagu – Pâslaru, I. Florea I, Barna, Coteanu – Tudor, Tothăzan, D. Stan, Muscă – Igiroșanu, Joel. S-au înscris și două goluri, marcând Silvășan (min. 55 – cu capul, din careu, în urma unei centrări de pe stânga) și Vali Apostol (min. 66 – șut foarte frumos, la vinclu, din afara careului), astfel că echipa „galbenilor” s-a impus cu 2-0.
 
Străinii nu vor rămâne

„A fost un joc-școală, care a avut rolul de a pregăti partida de la Suceava. S-a văzut o oarecare oboseală, după patru zile de antrenamente fizice, însă e important că băieții sunt conectați la ceea ce le cer eu, dovedind disponibilitate la efort. Ne așteaptă partide grele cu echipele cu care ne luptăm pentru evitarea Ligii a III-a. Deocamdată, în clasamentul play-out-ului, ocupăm poziție de retrogradare. Însă am încredere în băieți că în meciurile de la Suceava și de acasă, cu Dunărea Galați, ne putem atinge obiectivul, cucerirea a cel puțin patru puncte. Mai avem mâine (n.r. astăzi) un antrenament, iar săptămâna viitoare debutăm cu o ședință de pregătire după-amiaza, de la ora 16.00. Nu mai facem meci amical, a fost această partidă în familie, urmând să punem accent până sâmbăta viitoare pe posesie, finalizare și așezare în teren, chestiuni tehnico-tactice”, a declarat Ștefan Nanu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical în familie

Acesta nu s-a declarat impresionat de Ivan Bilus și de Thierry Joel Yangue Konguep. „Deocamdată, nu pot da un răspuns, însă jucătorii străini trebuie să fie peste ce avem noi în lot. Până acum, nu au arătat că pot face diferența. O să-i mai văd câteva zile, dar 99% nu cred că vor rămâne. Tinerii de la juniori pot fi soluții. Prefer să aduc doi-trei copii din pepinieră decât să țin jucători cu experiență, dar care nu fac antrenament sau care sunt mai mult accidentați”, a mai spus principalul Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 31 Mar. 2014, 11:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă