Marțian și Gio au stabilit strategia pentru retur, însă actele se semnează săptămâna viitoare

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 21:03 Pregătiri, amicale
Marțian și Gio au stabilit strategia pentru retur,** însă actele se semnează săptămâna viitoare

Adrian Falub spunea că până la finalul acestei săptămâni clubul UTA trebuie să-și clarifice situația pentru a nu intra într-o criză și mai mare de timp. Antrenorul „alb-roșiilor” a fost mulțumit doar pe jumătate și asta pentru că structura acționariatului a rămas aceeași și, deci, banii mai întârzie să vină, dar, pe de altă parte, viitorul finanțator a bătut în cuie în cel mai mic detaliu o strategie pentru partea a doua a sezonului. Adrian Marțian s-a înțeles verbal cu Giovanni Catanzariti, iar săptămâna viitoare se va întoarce la Arad pentru a semna și actele și să facă primele investiții în club.

„Rămâne cum am stabilit”

Adrian Marțian a ajuns pentru prima oară în Arad joi seara, având o primă rundă de discuții cu „oficialii” UTA-ei în timpul căreia spunea: „Discutăm, mergem în direcția bună. La ora asta, nu pot spune că am bătut sută la sută palma, dar până mâine dimineață (n.a. vineri) lucrurile ar putea fi clarificate. Bineînțeles, Giovanni va rămâne în club alături de mine, iar Adrian Falub, antrenorul echipei”. A doua zi, la prima oră, omul de afaceri clujean a dat o fugă până la Oradea, iar la întoarcere, a parafat și înțelegerea verbală cu Giovanni Catanzariti. „Am schițat tot, la milimetru, știm exact ce avem de făcut și ce vom face. Am fost de acord cu strategia celor de la UTA, urmează să semnăm actele după ce voi vedea și eu rezultatul auditului comandat la club. Dar, cred că va fi totul în regulă, iar jucătorii și antrenorii își pot vedea liniștit de treabă, fiindcă își vor fi primi banii cuveniți. Așadar, rămâne cum am stabilit”, ne-a declarat Adrian Marțian, la plecarea din România cu destinația Italia. „Din punctul meu de vedere, m-am înțeles cu domnul Marțian încă de la prima întâlnire. Pe undeva, e normal să-i ia ceva mai mult timp până se semneze actele, dar, dacă e așa cum a promis, totul va intra în normalitate de săptămâna viitoare”, a afirmat și Giovanni Catanzariti.

Buget de promovare

Chiar dacă nu mai dorește să vorbească despre sumele ce urmează să le investească la gruparea „textilistă”, Marțian spune că vor exista toate condițiile pentru ca echipa să forțeze promovarea în retur. „Nu mai vreau să spun că dau o sută de mii sau 1 milion de euro, ci le transmit tuturor că vor fi resurse pentru a ne bate la promovare. Pentru asta va exista și un sistem de premiere pentru jucători, nu mă gândesc la un alt obiectiv”, a mai spus clujeanul.

Deocamdată, însă, jucătorii și antrenorii trebuie să-și primească restanțele financiare sau măcar o parte din ele pentru a fi conectați la pregătire. „Până la data plecării în cantonament, am stabilit să se plătească măcar două salarii restante. Apoi, vor veni și restul banilor. Jucătorii trebuie să fie înțelegători încă cel mult 10-12 zile. Dacă tot au așteptat atâta timp, să mai aștepte puțin, bani vor fi la UTA”, mai promite Marțian.

Cantonament în Antalya

Tot din stategia stabilită între Adrian Marțian și „oficialii” UTA-ei face parte și plecarea într-un stagiu de pregătire centralizat. Acesta va avea loc în Antalya de pe 18, 19 sau 20 februarie, date la care fotbaliștii ar trebui să-și ia o parte din banii restanți. „Se va pleca în Turcia, asta e clar. Antrenorul a solicitat un cantonament și echipa se va pregăti pe terenuri și în condiții bune. După ce vor studia mai multe oferte, cei de la club vor fixa exact perioada în care mergem în Antalya”, a mai precizat Adrian Marțian.

„Așa ni s-a promis, că peste aproximativ 10 zile, vom pleca să ne pregătim în Turcia. Cantonamentul e necesar pentru noi, fiindcă și așa am început destul de târziu antrenamentele, iar la Arad riscăm să avem parte de vreme rea într-o perioadă în care ar trebui să ne pregătim tehnico-tactic și să jucăm amicale”, a completat Adrian Falub, care, de luni, va conduce din nou antrenamentele echipei „Trăim cu speranța că va fi bine, că la finalul săptămânii viitoare vom arăta ca o adevărată echipă”.

Stoianof, întărire pentru atac

Cu ocazia discuțiilor purtate joi și vineri de conducătorii UTA-ei, pe foaie au fost trecuți și câțiva fotbaliști destinați a întări lotul. Vârf de listă este Ovidiu Stoianof, atacantul de 28 de ani care a mai îmbrăcat tricourile celor de la Universitatea Craiova, Universitatea Cluj (sub comanda lui Falub), Internațional Pitești, ALRO Slatina sau Farul Constanța. „Îl cunosc, ne-a fost oferit și în vară, acum chiar mi l-aș dori la echipă. Mai sunt și alți jucătorui cu care negociem, dar nu e bine să dăm nume. Cert este că ne-ar mai trebui unul-doi atacanți, un mijlocaș și portar, poate chiar doi”, ne-a mărturisit Adrian Falub, care rămâne la prima decizie, aceea de a renunța la Smaranda și Chindriș. Utiștii mai vor și un atacant spaniol care a evoluat în Secunda Division, dar și un tânăr atacant român curtat de multe echipe din România.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Feb. 2013, 21:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă