„Marinarii”, neputincioși cu Înainte Modelu. Szalkai și Bolat au fost noutățile acestui amical

În al treilea meci de verificare din această iarnă, FC Farul a remizat, ieri, scor 0-0, cu echipa din Liga a III-a Înainte Modelu, partida disputându-se pe stadionul „Farul” din Constanța.

După ce au învins în precedentele dispute de verificare Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a) și Delta Dobrogea Tulcea (Liga a III-a), de fiecare dată cu 2-1, „marinarii” au înregistrat ieri un rezultat de egalitate fără goluri, în compania formației clasate pe locul șapte în seria secundă a Ligii a III-a. Pe o vreme friguroasă și pe un teren greu, formația constănțeană a rămas datoare, mai cu seamă în prima repriză, în care nu a avut nicio ocazie.

FC Farul (antrenori, Marian Dinu, Ion Barbu și Gică Mina) a evoluat în formula: Olaru (46 Vl. Neagu) – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Tudorache (57 Buzea), Szalkai – Pâslaru (57 Plămadă), Ochia, Cârstoiu, Vieru (57 Giurgiu) – Enciu (57 Muscă), M. Jianu (57 R. Neagoe).

De cealaltă parte, principalul echipei din Modelu, fostul atacant al echipei Callatis Mangalia, Valeriu Petrescu, a mizat pe: Bratu (46 Dobre) – Nițescu, Nicodim (42 Matei), Topor, Antoniev – Mitrea (46 Dumitrescu), Patriancă (46 Tănase), Huzuneanu, Calagi (46 Tene) – Șerban (46 Truță), Stavilă.

Nițescu este fostul fundaș dreapta al Farului, iar Calagi a fost junior al Farului și a jucat și la Farul II. Partida a fost arbitrată de Florin Miron, asistat de Silviu Gheorghe și Iulian Barbu.

Marea ocazie a lui Robert Neagoe

După o primă parte în care nu a reușit să se arate periculoasă, în cea de-a doua repriză Farul s-a apropiat mai mult de poarta adversă, ratând și câteva ocazii, însă doar într-un interval de opt minute (între 59 și 67), în rest jocul suferind în continuare. În minutul 59, Pâslaru a insistat la o minge și a centrat la Jianu, care a șutat periculos.

„Marinarii” au fost foarte aproape de gol în minutul 63, când Buzea i-a pasat lui Robert Neagoe, iar acesta a tras în portar, din poziție de unu la unu. La aceeași fază, imediat, Giurgiu a șutat, iar mingea a fost respinsă de un fundaș al oaspeților, din apropierea liniei porții. În minutul 67, Plămadă l-a pus și el la încercare pe goal-keeper-ul lui Înainte, care a acordat corner.

Pe finalul primei reprize, Nicodim, de la Modelu, a primit cartonaș roșu (pentru două galbene), dar, conform protocolului partidei, fundașul oaspeților a fost înlocuit, în locul său intrând Matei, astfel că Înainte nu a evoluat în inferioritate numerică.

Vlad Neagu: „Meci mai greu decât ne-am așteptat”

„A fost un meci mai greu decât ne-am așteptat. Am întâlnit o echipă agresivă, care nu prea ne-a lăsat să jucăm. Nici noi nu am fost într-o zi foarte bună. Rezultatul este cam rușinos pentru noi. Am suferit la relațiile de joc, dar nici atitudinea noastră nu a fost la un nivel foarte înalt, ca să compensăm lipsa de omogenitate”, a declarat portarul farist Vlad Neagu.

„O partidă destul de bună. Este îmbucurător că începem să ne adunăm și că încep să revină la antrenament cei care au avut probleme medicale. De astăzi (n.r. ieri) au început pregătirea și Grigoraș, și Pătrașcu. Încet-încet, vrem ca, în cele zece zile pe care le mai avem la dispoziție, să punem la punct lucrurile la care încă suferim. Încercăm să ne adaptăm, pentru că pe niciunul dintre cele trei meciuri amicale de până acum nu l-am disputat în condiții normale de joc”, a spus și principalul Marian Dinu.

„Ne-a interesat mai puțin scorul și mai mult jocul nostru, unul care m-a satisfăcut”, a spus și Valeriu Petrescu.

Marian Dinu: „Sunt mulțumit de Szalkai”

În formula de start a „marinarilor”, a apărut, ca fundaș stânga, Robert Szalkai, cel care s-a întors de la echipa la care dăduse probe și va rămâne la Farul. După pauză, Robert a jucat mijlocaș stânga, pe aceeași parte a defensivei fiind distribuit Giurgiu. „Robert a venit la echipă și sper să joace cât mai bine. Nu l-am cunoscut până acum, dar mi s-a spus că e un jucător foarte bun. De altfel, eu sunt mulțumit de cum se comportă la antrenamente și cum a abordat și meciul de astăzi (n.r. ieri). Trebuie să joace la un nivel cât mai bun și să-și dorească să urce și să crească în valoare”, a spus Marian Dinu.

Giani Nedelcu, din nou lângă echipă

Tot ieri, la echipă a venit mijlocașul Enis Bolat (care a mai jucat la Farul, iar ultima dată a evoluat la Unirea Slobozia). „Am mai făcut un transfer, fostul jucător al Farului Bolat. Sperăm ca, de mâine (n.r. astăzi), să-l avem la pregătire și pe mijlocașul Ionuț Cioinac, de la Fortuna Poiana Câmpina. Cum am și vorbit cu oamenii din conducerea noastră, cei care vin trebuie să intre titulari. Nu avem nevoie de completări în lot. Am renunțat la Valentin Ion, Igiroșanu, Moroșanu și Caciandone, jucători despre care am înțeles că au ajuns la Tulcea, echipă unde și-au exprimat dorința să joace. Pentru ei e foarte bine să aibă meciuri în picioare. Decât să stea aici și să-i avem doar la antrenament, am preferat să-i dăm împrumut”, a mai spus Dinu. În meciul de ieri nu a jucat Cl. Popa, accidentat.

La „oficială” s-a aflat și Giani Nedelcu, președintele Consiliului Director al Farului, revenit lângă echipă după operația pe care a suferit-o în Germania.

„Marinarii” întâlnesc, sâmbătă, Dunărea Călărași

FC Farul va susține ultimul meci amical din perioada de pregătire sâmbătă, 20 februarie, în fieful liderului Ligii a III-a, seria a doua, Dunărea Călărași.

Campionatul începe pe 28 februarie, „marinarii” susținând primul meci în deplasare, cu ACS Berceni. „La Călărași, întâlnim o echipă care se apropie ca stil de ACS Berceni. Sper să putem folosi toți jucătorii pe care contăm, măcar o repriză. Încercăm să ne apropiem de formula de start pentru prima etapă. ACS Berceni e o echipă agresivă, cu jucători care au evoluat în Liga I (precum Epaminonda Nicu). Are doi fundași centrali masivi. Am luat informații despre această echipă și vom mai lua. Sper să fim pregătiți. Am vorbit cu băieții încă de la începerea pregătirilor. Contează mai puțin ce va face adversarul, ci ce vom face noi”, a arătat Marian Dinu.

„La Berceni, mergem să câștigăm, pentru că nu mai avem nimic de pierdut. Va fi un meci greu, pentru că suntem în urmă cu pregătirea, suferim, iar acest lucru se vede. Sperăm ca, până la ora meciului, să mai punem la punct din deficiențe”, a spus și Vlad Neagu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă