„Marinarii” încep pregătirea de astăzi. „Obiectivul rămâne același, să prindem play-off-ul”

Marius ANGHEL 27 Jan. 2015, 11:48 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii Farului vor efectua, astăzi, primul antrenament de după revenirea din vacanță. Sâmbătă, sunt șanse mari să se dispute un meci amical, cu Înainte Modelu, la Constanța
 
Clubul constănțean a renunțat în mod oficial la cinci jucători și are în vedere mai multe transferuri. Pe lângă Florin Pătrașcu și Alexandru Vieru, astăzi, la antrenament, vor mai fi jucători noi. Antepenultimii în clasament, „marinarii” speră încă la clasarea în primele șase echipe.

„Am început să ne adunăm de astăzi (n.r. ieri). Însă conjunctura a făcut ca antrenorii Ion Barbu și Gică Mina să fie chemați la Federația Română de Fotbal, la un curs de pregătire, astfel că am suspendat antrenamentul de astăzi (n.r. ieri). Începem antrenamentele mâine (n.r. astăzi), la ora 10.00. Momentan, stăm acasă, în pregătire centralizată. Sâmbătă, 31 ianuarie, e posibil să avem un meci amical, pentru a vedea la lucru anumiți jucători. E posibil să jucăm cu Înainte Modelu (n.r. echipa clasată pe locul 7 în seria secundă a Ligii a III-a), pe stadionul nostru, de la ora 11.00. Sunt șanse mari să jucăm cu ei, dar nu e încă bătut în cuie. Depinde și de starea vremii, sunt mai mulți factori”, a declarat Cosmin Șișcu, directorul sportiv al FC Farul.

La cinci jucători s-a renunțat. Enciu e așteptat la Farul

Potrivit acestuia, clubul a renunțat până acum, în mod oficial, la cinci jucători: Bogdan Straton, Miulescu, Ivănică, Bogdan Dumitru și Arotăriței. „Sunt fotbaliști pe care ne-am bazat, dar care nu au dat satisfacție așa cum ne așteptam noi. De asemenea, Szalkai și-a exprimat dorința de a da probe de joc până la reunirea lotului și am fost de acord. Restul fotbaliștilor sunt sub contract și trebuie să se prezinte la echipă, inclusiv Enciu”, a mai spus oficialul farist.

În privința nou-veniților, Farul a căzut de acord cu foștii jucători ai Săgeții Năvodari, Florin Pătrașcu (fundaș) și Alexandru Vieru (mijlocaș), dar sunt așteptați și alți jucători, un mijlocaș de la Slatina, un vârf din Liga a II-a și un fundaș stânga. Pe lângă aceștia, potrivit lui Șișcu, „mai sunt și alți copii pe care vrem să-i vedem. Avem la centru câțiva juniori buni, de perspectivă, să vedem dacă vor face parte din lot, nu neapărat să și joace, dar cel puțin să se pregătească cu echipa mare”.

„Beneficiem și de o conjunctură favorabilă, un loc eliberat în play-off. Poate îl prindem noi”

„Marinarii” au încheiat anul 2014 pe antepenultima poziție (locul 10 din 12 echipe), câștigând doar două dintre cele 16 meciuri disputate. Farul se află la numai două puncte de ultimul loc și are -12 la adevăr, dar Cosmin Șișcu este de părere că echipa constănțeană poate prinde în continuare play-off-ul, în ciuda distanței de nouă puncte care o despart de poziția a șasea. „Obiectivul rămâne același, să prindem play-off-ul. Cât timp mai avem șanse matematice, de ce să renunțăm? Beneficiem și de o conjunctură favorabilă, un loc eliberat în play-off. Poate îl prindem noi. Putem urca în clasament. Sperăm să începem bine meciurile din 2015″, a punctat directorul sportiv al Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 27 Jan. 2015, 11:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă