Marco Enciu: „De învățat avem și de la juniori”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2013, 12:35 Pregătiri, amicale
Marco Enciu:**

Atacantul lui ACS Poli e nerăbdător în privința startului de retur. Deși a jucat în doar șase partide în prima parte a campionatului, Marco Enciu afirmă că e bucuros să se bată pe un loc de titular cu Mihai Dina și îl laudă totodată pe juniorul Cristian Bărbuț.

„Abia aștep să înceapă campionatul, să jucăm în meciuri oficiale. E normal să avem cât mai multe meciuri, suntem și mulți, trebuie să jucăm fiecare dintre noi 90 de minute. E important să avem jocuri în picioare pentru a putea face față în campionat oricând se apelează la oricare dintre noi. Mă aștept la un retur mai greu decât a fost turul, pentru că toate echipele se vor mobiliza cu noi și își vor dori să ia puncte sau punct cu noI”, a declarat Marco Enciu.

Atacantul sosit de la Recaș în vară nu e îngrijorat că la echipă a mai fost adus un atacant, în speță Mihai Dina, mai mult, Enciu a avut numai cuvinte frumoase despre noul său coleg.

    „Concurența e benefică și toți ne pregătim să jucăm, o va face cel care va fi mai bun. Dina e un băiat super de treabă, mă înțeleg foarte bine cu el și ca fotbalist se știe, are o grămadă de meciuri în Divizia A și nu-i putem pune valoarea la îndoială. De învățat avem și de la juniori, de la oricine poți să înveți, e normal că sunt jucători experimentați de la care avem de învățat. Bărbuț are valoare, e un jucător bun, și mie personal îmi place. Jucător cu viteză, poate să joace în Liga a II-a liniștit. Aduce a Gabi Torje”
    Marco Enciu, atacant ACS Poli

Față de Liga I

Jucătorul în vârstă de 25 de ani consideră că formația timișoreană ar putea face față fără probleme în Liga I cu câteva achiziții. Marco Enciu se ghidează și după faptul că în Antalya echipa sa a remizat cu Viitorul Constanța.

„Avem obiectiv clar de la început promovarea, să câștigăm toate meciurile e obiectivul nostru, al echipei. Cu doi-trei jucători eu zic că facem față. Am avut amical cu Viitorul, nu mi s-au părut cu nimic mai presus decât noi. În primele zece mă gândesc eu, dar nu pot să fiu sigur atâta timp cât nu am avut contact cu Liga I. Având în vedere ce e în România, probleme financiare, aici e stabilitate și contează foarte mult. Noi ne înțelegem foarte bine și asta contează mult în fotbal. Sunt sigur că vom rămâne neînvinși, avem forța grupului, unitate”, a conchis atacantul lui ACS Poli.

1 gol și 3 „assist-uri”, sunt realizările lui Enciu în turul de campioat al Ligii a II-a

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 19 Feb. 2013, 12:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă