Liga Polițienească de Fotbal a mai reușit o victorie: „Le dezafiliem! Vedem pe ce bază”

07 Mar. 2012, 09:35 Pregătiri, amicale
Liga Polițienească de Fotbal a mai reușit o victorie:**

Liga Polițienească de Fotbal a mai reușit o victorie. Amicalul dintre UTA și Poli, pus la cale de suporteri, s-a anulat după ce cele două echipe au fost amenințate cu dezafilierea de Dumitru Dragomir.

Suporteri rivali, timișorenii și arădenii au decis să facă pace pentru două ore, pe timpul unui amical între Poli și UTA, la Arad, în cadrul căruia să protesteze împotriva conducătorilor din fotbal. Imediat ce a aflat, președintele LPF, Dumitru Dragomir, a reacționat la Fanatik Show: „Vor suporta rigorile regulamentului”. Care sunt acestea?, a întrebat moderatorul. „Vom vedea!”, a răspuns Mitică. La un minut distanță, rămas pe telefon, a consultat probabil regulamentul, altfel nu se explică siguranța incredibilă: „Le dezafiliem!”

Așadar, în două minute, în direct la TV au fost dezafiliate două echipe! Nu mai contează că LPF n-are niciun drept pe liga a doua, de unde sunt cele două echipe, nici că decizia se ia teoretic de niște comisii, pe baza unui regulament și alte „detalii” de acest fel. Dragomir a decis, iar decizia a funcționat perfect: echipele n-au fost dezafiliate, dar au anulat amicalul, deși în realitate nu ele protestau, ci suporterii!

Suporterii vor protesta în continuare

Fanii celor două echipe au primit cu dezamăgire decizia propriilor cluburi și au hotărât să găsească o altă metodă de a protesta. De data aceasta nu doar împotriva șefilor fotbalului, ci chiar a cluburilor lor! Arădenii amenință chiar că nu vor mai veni la meciuri. În spatele hotărârii cluburilor stă, se pare, teama celor de la UTA că vor avea probleme cu obținerea licenței. În timp ce apropierea conducătorilor Timișoarei de Dumitru Dragomir e de-acum legendară. Doar că Mitică a confundat șefii clubului cu orașul: „Eu sunt iubit la Timișoara. Mă duc și în peluză la un meci”. Asta da incitare la violență!

Iar „amenință” că se lasă

Pe de altă parte, Dumitru Dragomir spune din nou că se gândește la retragere de la LPF. Nu e prima dată, de obicei când e încolțit face la fel. „Nu mă gândesc la pensionare, dar mă gândesc foarte serios la retragere la finalul mandatului. Mă gândesc să-mi duc mandatul ăsta și gata, nu mai candidez. Sunt scârbit de mass-media din România, care e mai rea decât hitlerismul”, a spus Dragomir. Mandatul actual al șefului LPF expiră anul viitor. El este ales de cluburile din Liga I.

Articol scris de Lucian LIPOVAN

07 Mar. 2012, 09:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă