Laszlo Balint, îngrijorat de greșelile individuale ale jucătorilor săi. FC Clinceni a câștigat revanșa cu Dunărea, însă jocul încă suferă

Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 15:58 Pregătiri, amicale
Laszlo Balint, îngrijorat de greșelile individuale ale jucătorilor săi.** FC Clinceni a câștigat revanșa cu Dunărea, însă jocul încă suferă

După „corecția” suferită la mijlocul săptămânii trecute, 0-4 cu CS Afumați, așa cum s-a exprimat antrenorul principal Laszlo Balint, FC Clinceni a acordat sâmbătă revanșa Dunării Călărași, viitoarea adversare din campionatul Ligii 2. Ilfovenii s-au deplasat la Călărași pentru a juca al doilea test împotriva trupei lui Ionel Ganea, după ce pe 1 august remizaseră 1-1. Acum, gruparea din Clinceni a învins cu 2-1 pe final de meci după ce la pauză era condusă. Kanda a deschis scorul în minutul 35, iar oaspeții au replicat decisiv printr-un autogol (85) și reușita lui Răzvan Avram (89).

Tehnicianul ilfovenilor, Laszlo Balint, a scris pe pagina sa de Facebook concluziile activității de la FC Clinceni de săptămâna trecută, a vorbit despre ultimele două amicale disputate și a adus în discuție și interesul pentru țintarul noului sezon din Liga 2, cât și despre viitoarele meciuri de pregătire.

„S-a încheiat o săptămână extrem de încărcată pentru mine, una în care am învățat mult, atât datorită cursurilor excelente pe care le-am urmat la centrele de fotbal de la Mogoșoaia și Buftea, conduse impecabil de către Sandu Tabârcă și Zoltan Kovac, cât și din experiențele prin care am trecut la echipa de club. Mi s-a întărit convingerea că în fotbal, ca în orice sport dealtfel, trebuie să fii consecvent în atitudine pentru a ajunge la o mentalitate puternică, de învingător. Noi, la FC Clinceni, am observat asta la mijlocul săptămânii, când am suferit o corecție de la CS Afumați, însă am fost cu toții preocupați să ne identificăm greșelile, să le corectăm, și, mai ales, să ne corectăm atitudinea. Mă bucură foarte mult că echipa a reacționat foarte bine, băieții au fost receptivi, și toate astea s-au văzut în meciul de ieri (n.r. sâmbătă), de la Călărași.

Nu pot spune că sunt mulțumit în totalitate, chiar dacă am reușit să câștigăm (Dunărea Călărași – FC Clinceni 1-2). Bineînțeles, aspecte pozitive au fost, și sunt importante, jocul consistent în multe momente, dar și reacția echipei după ce eram conduși la pauză, nemeritat, contează foarte mult pentru un grup în formare, cum suntem noi. Rămân aceste greșeli individuale, care, din păcate, se reflectă de multe ori în rezultat, dar sunt convins că vom remedia și acest aspect până la data primului joc oficial.

În altă ordine de idei, așteptăm cu interes țintarul ligii a doua, care va fi stabilit vineri, 14 august. Noi ne vom desfășura activitatea conform planificării, pe 15 august vom juca următorul meci de pregătire, la Clinceni, împotriva unei candidate certe la promovare, CS Mioveni, și, în funcție de programul pe care îl vom avea în debutul campionatului, vom mai perfecta încă un amical pentru data de 22 august”, a spus Laszlo Balint.

Dunărea Călărași – FC Clinceni 1-2 (1-0)
Kanda (35) / autogol (85), R. Avram (89)

Dunărea: Popa (Cezar Lungu) – Săveanu (M. Tudor), Panait (Botea), Bumbac, Mureșan (Mihuț) – Kanda (I. Tudor), Chebac (Matei), Preoteasa (S. Popescu), Vădrariu (V. Andrei), Alami (Zaharia) – V. Alexandru (M. Ștefan)

Clinceni: H. Iancu – Dobrosavlevici, A. Nițu, R. Barbu, Ed. Nicola – M. Dragomir, Al. Neagu – R. Avram, Antohi, Benzar II – Bujor. Au mai evoluat: Patriche, M. Ștefan, A. Udrea, Antoche, Buia, Epure și Cr. Matei.

Cinci jucători indisponibili la FC Clinceni

Andrei Marinescu, Dragoș Huiban, Antonio Popa și frații Budeanu nu au putut fi utilizați în acest test, deoarece acuză diverse probleme medicale. De altfel, antrenorul Laszlo Balint speră ca cei enumerați să își revină cât mai repede pentru a continua pregătirea și a fi în forma maximă în prima etapă a noului sezon din Liga 2.

Interesant e și faptul că Dunărea Călărași l-a folosit în acest amical, în repriza a doua, pe Cezar Lungu, fostul goalkeeper al Academicii Argeș Pitești, club revenit acum la vechea denumire de FC Clinceni, adică fix adversarul din acest test al elevilor lui Ionel Ganea. Portarul s-a pregătit în ultima perioadă cu gruparea ilfoveană, însă Laszlo Balint a preferat să-l păstreze pe Andrei Marinescu.

Calendarul meciurilor amicale pentru FC Clinceni:

11 iulie: FCC – Dragomiresti (L4)  8-1 / Fl. Budeanu (2), Antohi (2), Huiban (2), Bâtfoi, Pham Huy
15 iulie: FCC – Popești Leordeni (L3)  4-3 / Antohi (pen.), Buia (pen.), Oșca, Fl. Budeanu
18 iulie: FCC – Metaloglobus (L3) 2-1 / Antohi, Bâtfoi
25 iulie: Juventus (L3) – FCC 1-0

1 august: FCC – Dunărea Călărași (L2) 1-1 / Huiban
5 august: FCC – CS Afumați (L3) 0-4
8 august: Dunărea Călărași (L2) – FCC  1-2 / autogol, R. Avram
15 august: FCC – CS Mioveni (L2)

Marius ANGHEL 11 Aug. 2015, 15:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă