La Dinamo II se schimbă garda: Cornățeanu pune accentul pe juniori!

Mihai Andries 18 Jan. 2014, 01:16 Pregătiri, amicale

Instalat de mai bine de o săptămână ca principal la satelitul clubului din Ștefan cel Mare după ce a ocupat la început un post de scouter pentru echipa mare, Mugurel Cornățeanu și-a făcut deja o primă impresie despre tinerii care au fost în probe până acum. Însă, o decizie finală se va lua după partida de sâmbătă dimineață cu ACS Berceni, programată a se disputa de la ora 11, pe sinteticul din complexul situat în comuna ilfoveană.

Mardare și Crăciun, „veteranii” echipei

Antrenamentele au avut loc până acum pe sinteticul din complexul „Ion Țiriac” – fost Granitul, iar de săptămâna viitoare se va merge în cantonament la Săftica. Cel de-al cincilea antrenor al satelitului în acest sezon, după Ilie Alexe, Stoican, Mihăescu și Mezei, are un obiectiv clar pentru returul campionatului: un traseu cât mai bun în play-off, dar mai ales promovarea tinerelor talente, apte de a face pasul spre prima echipă cât mai repede.

În aceste condiții nu surprinde faptul că lotul este alcătuit în acest moment în mare parte din juniori, în special republicani (adică născuți în 1995 și 1996). Media de vârstă este stricată de „moșii” Crăciun (face 28 de ani pe 22 martie) și Mardare (26 de ani împliniți cu o lună în urmă, foto cu căciulă), însă ambii jucători vor părăsi echipa cât mai curând posibil. În schimb, la antrenamente a apărut și Adi Popa II, jucător aflat încă sub contract cu Dinamo și pus de ceva vreme pe liber de U Cluj, acolo unde a jucat în tur sub formă de împrumut pentru doar 5 meciuri.

Mulți disponibilizați în pauza competițională

Cornățeanu va fi lipsit în această campanie de pregătire a celei de-a doua părți a sezonului de aportul unui număr însemnat de jucători care au evoluat în tur. Astfel, Manyur, Cazacu, Jugaru și Camara au ajuns la Fortuna Poiana Câmpina, iar Balint a fost trimis la Corona. S-a mai renunțat atât la Dobrosavlevici, cât și la Schuller și în plus Nedelcearu, Buia, Diakhate, Andrei Radu și Krausz au plecat cu echipa mare în Antalya. Motiv pentru care noul tehnician al satelitului ia în calcul și promovarea unor juniori talentați din pepiniera proprie, inclusiv a unor copii de la juniorii B (adică născuți după 1.1.1997)

Nunveiler, antrenor cu portarii

Stafful tehnic al satelitului a fost completat și cu un antrenor de portari, în persoana lui Iulian Nunveiler (foto, stânga). Vă reamintim că în ultimele etapele ale turului, după plecarea lui Stanciu, DInamo II a fost descoperită pe acest post. Stanciu a fost al treilea antrenor de portari al satelitului, după Marian Vlad și Nicolae Toader, primul promovat la echipa mare, iar al doilea plecat în Oman.

Alte șase amicale în februarie

După perioada petrecută în cantonamentul de la Săftica, Dinamo II va juca luna viitoare o serie de amicale interesante. Balul este deschis de campioana en-titre a Ligii a IV-a București, FC Chitila, cu un meci programat pe 5 februarie. Urmează o serie de echipe de Liga a III-a, cum ar fi Popești Leordeni (pe 8), Axintele (pe 12), Conpet (pe 15), Chiajna II (pe 18) și Chindia (pe 21).

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 18 Jan. 2014, 01:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă